Lhaní v životopise
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@FraDeu píše:
S tím jsem se u pohovoru taky setkalavolali do firmy, kde jsem pracovala přes 3 roky, a dovolali se bůhví komu a prej, že tam nikdo takový nepracoval
To asi zvedla nějaká pipka z recepce, v baráku přes 400 zaměstnanců.
Amatérismus ![]()
Jak jsem psala výš, za mě to ověřování víceméně postrádá smysl. Jen pokud máš někoho, o kom víš, že se od něj můžeš nějaké kvalitní informace dozvědět. Jinak zkrátka musíš udělat co nejkvalitněji pohovor a pak máš zkušebku.
Jako třeba mě se stalo, že u nás pracoval mladej kluk, odešel asi po 2 měsících jinam a odtamtud nám pak přišla žádost o reference
Když on už tam byl zaměstnaný
Jaký to má asi smysl, že. V tomhle případě to navíc byl programátor, takže tam zjistíš dost rychle, jestli v životopise kecá už při pohovoru ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak co, jak kde, jak na kterou pozici.
Obecně spousta lidí si upravuje CV a spousta personalistů počítá s tím, že realita je daleko méně naleštěná, než CV.
Zároveň je u spousty pozic požadováno naprosto nesmyslné množství kvalifikace.
U vyšších pozic se ověřují reference a většinou musíš předložit vysokoškolský diplom. Pokud do referencí nedáš posledního zaměstnavatele a kontakt na někoho, s kým si domuvíš že na tebe reference dá, no tak to je tvoje vlastní chyba, no…
Pokud lež praskne, tak to je docela na houby, těžko pak udělat lepší dojem a přesvědčit lidi, že jsi kompetentní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
At si tam pise co chce, je to jeji zivot. CV neni zadny zavazny dokument
osobne jsem skrz praci v CV nikdy o nicem nelhala ![]()
- Citovat
- Upravit
@Lalelale píše:
Zkušenosti mám, ale upřímně, po mnoha zkušenostech na emiminu odmítám plýtvat informacemi na anonym, který nejspíš jenom trollí
Kamarádka je totiž autorka dotazů, proto anonym ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Veveří to určitě ne, jsem 3 měsíce po porodu a určitě si teď práci nehledám, a už vůbec ne, s vymyšleným CV zajímá mě to čistě že zvědavosti.
- Citovat
- Upravit
Aby mě vzali, musela jsem zatlouct dvě VŠ co mám a hrála jsem si na středoškolačku.
- Citovat
- Upravit