Lhaní v životopise

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3198
3.3.20 15:02
@FraDeu píše:
S tím jsem se u pohovoru taky setkala :zed: volali do firmy, kde jsem pracovala přes 3 roky, a dovolali se bůhví komu a prej, že tam nikdo takový nepracoval :zed:
To asi zvedla nějaká pipka z recepce, v baráku přes 400 zaměstnanců.

Amatérismus 8o
Jak jsem psala výš, za mě to ověřování víceméně postrádá smysl. Jen pokud máš někoho, o kom víš, že se od něj můžeš nějaké kvalitní informace dozvědět. Jinak zkrátka musíš udělat co nejkvalitněji pohovor a pak máš zkušebku.

Jako třeba mě se stalo, že u nás pracoval mladej kluk, odešel asi po 2 měsících jinam a odtamtud nám pak přišla žádost o reference 8o Když on už tam byl zaměstnaný 8) Jaký to má asi smysl, že. V tomhle případě to navíc byl programátor, takže tam zjistíš dost rychle, jestli v životopise kecá už při pohovoru :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
3.3.20 15:38

Jak co, jak kde, jak na kterou pozici.

Obecně spousta lidí si upravuje CV a spousta personalistů počítá s tím, že realita je daleko méně naleštěná, než CV.

Zároveň je u spousty pozic požadováno naprosto nesmyslné množství kvalifikace.

U vyšších pozic se ověřují reference a většinou musíš předložit vysokoškolský diplom. Pokud do referencí nedáš posledního zaměstnavatele a kontakt na někoho, s kým si domuvíš že na tebe reference dá, no tak to je tvoje vlastní chyba, no…

Pokud lež praskne, tak to je docela na houby, těžko pak udělat lepší dojem a přesvědčit lidi, že jsi kompetentní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
3.3.20 16:54

At si tam pise co chce, je to jeji zivot. CV neni zadny zavazny dokument :nevim: osobne jsem skrz praci v CV nikdy o nicem nelhala :think:

• Citovat
  • Upravit
5628
3.3.20 18:21
@Lalelale píše:
Zkušenosti mám, ale upřímně, po mnoha zkušenostech na emiminu odmítám plýtvat informacemi na anonym, který nejspíš jenom trollí

Kamarádka je totiž autorka dotazů, proto anonym :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.3.20 23:27

@Veveří to určitě ne, jsem 3 měsíce po porodu a určitě si teď práci nehledám, a už vůbec ne, s vymyšleným CV zajímá mě to čistě že zvědavosti.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.3.20 13:07

Aby mě vzali, musela jsem zatlouct dvě VŠ co mám a hrála jsem si na středoškolačku.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat