Diskuze Co uvařit

• Otevřená skupina

Skupina sdružující všechny, co rádi vaří, smaží, pečou, praží, či jinak přiravují chutná jídla a chtějí si vyměňovat recepty, zkušenosti a nápady.. :-)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3108
7.9.12 20:13

Zítra buřtguláš od tchyně :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
7.9.12 20:26

Zítra maso na kapustě a pak tady mám vepřové, porek, rajče, papriku, smetanu- co s tím? nějakou omajdu, nějakej tip? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
7.9.12 21:09

@Amber_1977 U nás byl echtzdravý pochoutkový salát :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
7.9.12 21:15

http://www.jamieoliver.com/…h-mascarpone-

nechápu, předtím jsem dávala odkaz na tyto špagety a odkaz byl jiný :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
7.9.12 21:17

Hmmmm tak to hází na úvodní stranu vždy :nevim:
byly to tagliatelle with spinach, mascarpone and parmesan ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14624
7.9.12 22:45
@eshta píše:
on má vůbec takové svéží, sympatické recepty :potlesk:
a jak ty těstoviny děláš? krevety my můžeme :pankac:

Jednoduše - oliv. Olej, česnek na plátky, osmahneme, pak přidáme krevetky - do těstovin dáváme ty malinké, osmahneme, az chytnou takovy krupavy nadech, přidáme nasekane papricky, osolime a hotovo. Smichame se spagetami a papame. Česneku a papricek, kolik snesete - my Radi dost palivou variantu.

Pak ještě delavame vetsi krevetky, do pánve oliv. Olej, krevetky, pusti trosku vody, přidáme prolisovany česnek se soli, AZ se udělá taková krusta - jakože se Ti to začne pripalovat, tak trošičku podlejeme vodou, přidáme nasekane papricky a případně ještě dosolime. Musí to Mit stavu, do Te pak namacime chlebik, krevetky jíme rukami rovnou z Te pánve…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
7.9.12 22:48

@MaWe mňam :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14624
7.9.12 22:54
@eshta píše:
s tím počítám :) v zahraničí nemám šanci tvaroh sehnat, jen philadelphii a mascarpone a ty jsou dost drahé :zed:
takže v přípravě asi vynechám sůl a pak s tím budu nakládat jako s tvarohem :)
jsem zvědavá jak to bude na sladko a po upečení chutnat :think: ale mělo by to být bez problému si myslím :nevim:

Mi povidej chvilku o tom, jak se vaří v cizině. Já dnes dělala ty Lišky na smetane a AZ když jsem přidala tu smetanu do hrnce, olizla jsem nůž a Malem ME omylo. Chlap mi koupil zakysanou Smetanu místo sladké. Popletl si názvy :-D jedna je grietine a druha grietinele… stal u me a říkal, ze to bude OK. Dvakrát si Přidal, já to Teda snedla taky, ale moc jsem si nepochutnala…a taky jsem tu Smetanu chvili předtím dala do babovky. Moc ji tam naštěstí neslo a chutná dobre, ale ale ale jsem se bala :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
7.9.12 22:54
@danyk píše:
@Amber_1977 U nás byl echtzdravý pochoutkový salát :mrgreen:

:zed: Já teď peču ty debilní karamelový řezy - podle receptu budou fakt vynikající, ale asi už je nenafotím, tak dám jenom recept. Nebo až zítra..
Holky, já chci svoji vlastní navrženou velikou kuchyň :zed: V týdnu tu byl architekt, tak jsem s ním řešila i kuchyň, protože ji mám rozdělenou velkým oknem a dvěma dveřma.. Co teda s tím, abych měla větší linku - vymyslela jsem proti sobě dvě elka.. No a on spolu s přítelem - co prý chci, jak to, že mi nějaký tři metry nestačí, že to má každý panelák a architekta přítelkyně má dokonce menší.. Tak jsem se zeptala, jestli vaří - aha… nevaří :idea: Mi bude plácat něco o tom, jak to stačí, když půlka z toho je dřez a sporák :cert: :cert: :cert:
Takže - sehnat peníze a budu mít dvě elka a navrhnu si to sama :cert: :cert: :cert: Architekti jsou možná fajn, ale když sami nevaří, tak o pořádný kuchyni nemají ani páru :cert:

• Citovat
  • Upravit
14624
7.9.12 23:01

Ambruš - pokud mas na dvě elka prostor, tak držím pěsti ať se Ti to splní! Taky mam rada hodně prostoru, abych se mohla roztahovat…Ježíši, jeste par měsíců doma a já to vaření začnu Mit i rada :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
7.9.12 23:49
@KPKristy píše:
Amber, čas od času hambáč nezaškodí :PNáhodou globusácká sekaná je výborná! Občas koupíme hotovou jen na ohřátí, občas syrovou a peču ji doma. Někdy mám chuť na extra jemně mletou a to doma neudělám :)

Tu si taky obcas koupime, jako rychla vecere dobra :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
7.9.12 23:51
@eshta píše:
Zítra maso na kapustě a pak tady mám vepřové, porek, rajče, papriku, smetanu- co s tím? nějakou omajdu, nějakej tip? :nevim:

Bych z toho udelala vepr. gulas se zeleninou. Tzv.na cibulce opect maso, pridat krajena rajcata a papriky plus koreni - pepr, sul, papriku a dusit do mekka :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
7.9.12 23:51

Tak jsem jeste k veceri upekla kur. stehna a udelala k tomu stouchane brambory a i kur. polevku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
8.9.12 06:48

Holky, nějaký tip na vyprošťovák? Včera se pilo, a dneska jsem jasná :zed: :poblion:

• Citovat
  • Upravit
14624
8.9.12 06:59
@levmah28 píše:
Holky, nějaký tip na vyprošťovák? Včera se pilo, a dneska jsem jasná :zed: :poblion:

Doporučuji pivo - vážně. Vždycky jsem kocovinu zkoušela léčit mastným a vývarem a nevím čím a nula bodů. Pak jsem si ale dala říct a vypila pivo. Vyrovnáš tak hladinu alkoholu a střizlivění tolik nebolí. Fuj, nikdy více. Good luck :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny