Diskuze Co uvařit

• Otevřená skupina

Skupina sdružující všechny, co rádi vaří, smaží, pečou, praží, či jinak přiravují chutná jídla a chtějí si vyměňovat recepty, zkušenosti a nápady.. :-)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14624
7.9.12 16:53
@lenulina1979 píše:
Mě bylo v červenci 33let, starší syn měl včera přesně 15let a 3 měsíce a vařím pravidelně co jsem ho čekala :) a první cukroví jsem pekla s babičkou od 1 třídy pravidelně… sice jen asi tři druhy ale i to mě chytilo, třeba 1 dort jsem prvně upekla k 1 narozeninám staršímu synovi a to už je celá věčnost :)

Já na mateřské taky vařívala denně, pak už jsme jedli každý někde jinde a k večeři jsme už nevyvařovali. To je ale hodně let dozadu. Teď jsem doma, nepracuji, manžel chodí na obědy domů, tak se musím činit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14624
7.9.12 16:57
@eshta píše:
určitě :pankac:já mám moc ráda tyto těstoviny
http://www.jamieoliver.com/…h-mascarpone-
takže už vím, co dám místo mascarpone :dance: :dance: :palec:

Ten recept s krevetkami vypadá dobře :-) já delavam těstoviny s krevetkami na česneku a chilli, mnam. Manžel naštěstí ryby jí, takže je piscetarian, jestli si ten název nepletu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
7.9.12 18:17
@eshta píše:
spíš diskuze o levných výtvorech z domu :mrgreen:
pak hodím recept do receptů ;) pro děti je z toho fajn nátěrka na svačinku a jako základ pomazánek a třeba do těstovin s čerstvým špenátem taky fajn :palec:byla jsem překvapená, že lučina-tvaroh doma udělat jde :lol: :dance: a bez práce :dance:

to dělám taky a je to super :palec: malá to miluje na chlebu, já z toho mám ráda ředkvičkovou pomazánku, nebo jednou jsem zkoušela s mletými ořachy, dozdobeno kouskem sýra - tyhle jednohubky zmizely jako první :pankac: :mrgreen:… když chytneš akci na jogurt a smetanu, tak jsou náklady až poloviční oproti Lučině, navíc víš, co v tom máš a že je to čerstvý :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3941
7.9.12 18:58

Zdravím, je to super nápad s tou skupinou, taky se nechám ráda inspirovat. Jak bych se mohla přidat do skupiny?

Jinak já dnes dělala květákový mozeček s bramborama :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
7.9.12 19:02

@Maneli Nahoře vpravo máš v modrém políčku „zažádat o členství ve skupině“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1101
7.9.12 19:15

Dnes k večeři kuřecí vývar. Zítra špagety a boloňská omáčka. Teď toho moc nenavařím děti chodí do školky a já s chlapem jíme v práci. Ale aspoň se tady budu inspirovat na víkendy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
saracenka
7.9.12 19:19

Dneska nic a zítra kuře s rýží na žampionech

• Citovat
  • Upravit
sophinka
7.9.12 19:21

Dneska hustá gulášová polévka a zítra slepičí (pravá konečně jsem sehnala slepici) vývar a kuřo-vepřo-zelo-knedlo. švestková buchta s drobenkou.

• Citovat
  • Upravit
25007
7.9.12 19:29
@sandrik píše:
to dělám taky a je to super :palec: malá to miluje na chlebu, já z toho mám ráda ředkvičkovou pomazánku, nebo jednou jsem zkoušela s mletými ořachy, dozdobeno kouskem sýra - tyhle jednohubky zmizely jako první :pankac: :mrgreen:… když chytneš akci na jogurt a smetanu, tak jsou náklady až poloviční oproti Lučině, navíc víš, co v tom máš a že je to čerstvý :potlesk:

jj přesně, víš co v tom máš a cena o dost nižší ;)
včera jsme si to dali s klukama neochucené na chlebu a jak nám to všem chutnalo :palec: ten tip na pomazánku je super :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
7.9.12 19:31
@Paoloska píše:
No to vypadá suprově :potlesk: A co myslíš na sladko, místo tvarohu? Nebo třeba do tiramisu? Z té dávky je toho hromada…

s tím počítám :) v zahraničí nemám šanci tvaroh sehnat, jen philadelphii a mascarpone a ty jsou dost drahé :zed:
takže v přípravě asi vynechám sůl a pak s tím budu nakládat jako s tvarohem :)
jsem zvědavá jak to bude na sladko a po upečení chutnat :think: ale mělo by to být bez problému si myslím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
7.9.12 19:52

Holky, tak my byli odpoledne nakupovat a přítel objevil v akci sekanou s kousky sýra :zed: Takže u nás dnes byla opravdu echtzdravá večeře - udělala jsem hamburgery :zed: :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
25007
7.9.12 19:53
@MaWe píše:
Ten recept s krevetkami vypadá dobře :-) já delavam těstoviny s krevetkami na česneku a chilli, mnam. Manžel naštěstí ryby jí, takže je piscetarian, jestli si ten název nepletu

on má vůbec takové svéží, sympatické recepty :potlesk:
a jak ty těstoviny děláš? krevety my můžeme :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
7.9.12 19:54

@Amber_1977 já kupované sekané nemůžu vidět :mrgreen:
ale někdo říká, že v Globusu bývá dobrá :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
7.9.12 20:01

Amber, čas od času hambáč nezaškodí :P

Náhodou globusácká sekaná je výborná! Občas koupíme hotovou jen na ohřátí, občas syrovou a peču ji doma. Někdy mám chuť na extra jemně mletou a to doma neudělám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
7.9.12 20:12
@eshta píše:
@Amber_1977 já kupované sekané nemůžu vidět :mrgreen:
ale někdo říká, že v Globusu bývá dobrá :nevim: :nevim:

Všechno je to sajrajt :cert: Nevíš, co do toho melou, navíc sekaná s majolkou a houskou a zeleninou :poblion: Moje zásady zdravého stravování šly tentokrát do kopru - a to mu ještě peču karamelový řezy :cert:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny