Diskuze Co uvařit

• Otevřená skupina

Skupina sdružující všechny, co rádi vaří, smaží, pečou, praží, či jinak přiravují chutná jídla a chtějí si vyměňovat recepty, zkušenosti a nápady.. :-)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3374
6.9.12 21:55
Děkuji…ratatouille to vaříš a děláš jak a s čím?
@KPKristy píše:
@lenulina1979, krásnej bobík! :*Vůbec nevím, co zítra uvařit. Ještě zbylo trochu , to si dám já a dál nevím…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
6.9.12 22:01
@lenulina1979 píše:
Děkuji…ratatouille to vaříš a děláš jak a s čím?

Na oliváči osmahnu cibuli a stroužek česneku nakrájený na plátky, přidám vypocený lilek, krátce osmahnu, okořením provensálskýma bylinkama, přidám papriky, pak rajče, pak mladou cuketu a jednu plechovku rajčat i se šťávou. Dusím, dokud není všechno měkké. Paky vypnu a ještě zakápnu olivovým olejem a přidám jeden prolisovaný stroužek česneku. Většinou nedosoluju, je to slané od toho lilku, jak se potil (neoplachuji).
No a dneska jsem ho dělala s lososem na másle a opečeným toustovým chlebem, jinak je to dobrý k jakémukoli masu nebo jen s opečenou bagetou, samotné, s bramborem, jak je chuť. A výborné je i studené!
Zítra si to dám buď s bagetou nebo to kydnu na těstoviny a posypu parmazánem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3374
6.9.12 22:33
Hmmm mňam to bych si dala… určitě udělám… ale teď jsem to jako vždycky trochu z vařením přehnala jsem zvědavá kdo to co jsem dnes navařila pojí :/ :palec:
@KPKristy píše:
Na oliváči osmahnu cibuli a stroužek česneku nakrájený na plátky, přidám vypocený lilek, krátce osmahnu, okořením provensálskýma bylinkama, přidám papriky, pak rajče, pak mladou cuketu a jednu plechovku rajčat i se šťávou. Dusím, dokud není všechno měkké. Paky vypnu a ještě zakápnu olivovým olejem a přidám jeden prolisovaný stroužek česneku. Většinou nedosoluju, je to slané od toho lilku, jak se potil (neoplachuji).
No a dneska jsem ho dělala s lososem na másle a opečeným toustovým chlebem, jinak je to dobrý k jakémukoli masu nebo jen s opečenou bagetou, samotné, s bramborem, jak je chuť. A výborné je i studené!
Zítra si to dám buď s bagetou nebo to kydnu na těstoviny a posypu parmazánem…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
6.9.12 22:36
@lenulina1979 píše:
Hmmm mňam to bych si dala… určitě udělám… ale teď jsem to jako vždycky trochu z vařením přehnala jsem zvědavá kdo to co jsem dnes navařila pojí :/ :palec:

To by ti fakt chutnalo, když jsi na tu zeleninu. Aspoň by sis ji dala teplou :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
6.9.12 22:55

@lenulina1979 Pekny cukrovi :potlesk: Libi se mi ty cokol. rohlicky, nechces hodit recept na nastenku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3374
7.9.12 02:11
http://www.mimibazar.cz/recept.php?… každý rok zkouším jiný recept až narazím na ten nej budu se ho držet a jinak pařížskej nebo čokoládovej krém a máčím v čokoládě
@MUFICE píše:
@lenulina1979 Pekny cukrovi :potlesk: Libi se mi ty cokol. rohlicky, nechces hodit recept na nastenku?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
7.9.12 06:18

Dneska paprikáš s těstovinama.

• Citovat
  • Upravit
5misa6
7.9.12 06:19

Co tady řešíte Vánoce? 8o
Ale asi jo, dneska 3 stupně ráno.

• Citovat
  • Upravit
14624
7.9.12 08:37

Tady je náš recept na rata :-)

http://www.gastrotrend.cz/…touille.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
7.9.12 09:08

@lenulina1979 Prosím tě, dej do Receptů recept na ty ořechový řezy - vypadají lákavě, ráda bych je taky zkusila :palec: Děkuju

• Citovat
  • Upravit
2218
7.9.12 09:16

Dneska svíčková (falešná) s knedlíkem ;) a odpoledne budu dělat 2 dorty, jeden ze zakysané smetany s piškotama pro ségru a slaný pro švagra, snad to zvládnu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
7.9.12 09:38

Já dneska udělám těstoviny s rajčaty, na nic jinýho nemám náladu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14624
7.9.12 09:40

Peču bábovku - letos jsem ji ještě nedělala a k obědů lišky podruhé, tentokrát na smetaně.

A na večeři bude avokádové quacamole s nachos.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
7.9.12 09:43

@MaWe Ty umíš udělat domácí tortilly? Jestli ano, napíšeš mi, prosím, recept?

• Citovat
  • Upravit
14624
7.9.12 09:47
@Amber_1977 píše:
@MaWe Ty umíš udělat domácí tortilly? Jestli ano, napíšeš mi, prosím, recept?

Nachos jsou chipsy a Domácí tortily bohužel neumím :-(, já je taky jenom kupuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny