Sedavé zaměstnání, málo pohybu

Anonymní
9.12.25 07:04

Sedavé zaměstnání, málo pohybu

V práci celý den sedím. Dvakrát si za den dojdu na záchod a jednou mám pauzu na oběd, který opět jim u svého stolu. Odpoledne jdu na nákup, rozvezu děti na kroužky, doma udělám nějaké jídlo a pak se s dětma učím - takže zase sedím. Nemám vůbec žádný pohyb. Jezdíme domu v týdnu hrozně pozdě. Večer padám únavou. Mám problém se zády. V práci nemám ani ideální sezení a předělat to nejde. O víkendu vařím, peru, uklízím a dohanim věci, co nestíhám přes týden, popř. resim aktivity dětí (závody, soutěže). O víkendu se vzdycky objeví, co je potřeba popř. manžel potřebuje pomoci. To znamená naštěstí pohyb. Ani jsem si neuvědomovala, že vlastně celý den se ani nepohnu. Měla jsem úraz, takže mi to i vyhovovalo. Jenže teď si uvědomuji, že to je ten můj problém. Jak to řešíte vy, co máte sedavé zaměstnání? V týdnu opravdu nemám šanci si pořádně zacvičit. Vše bude na úkor spánku.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7527
9.12.25 07:13

Končím v práci o půl třetí. Nakupovat chodíš každý den? Bych se mohla.. chodím jednou týdně, max někdy zajdu ještě jednou když něco dojde, nebo pošlu manžela at dokoupí. Nevařím denně. V neděli nám uvařím na tři dny do práce, pak ve středu na čt, pá. a V týdnu jen opravdu jednoduché jídla. Na kroužek dítě chodí samo, já jen 2× týdně vyzvedávám večer. Noo a chodím tak 3-4× na svižné procházky do kopečka. Je to na hodinu, ujdu dokupy 5km. je to 2,5 nahoru, 2,5 dolu. Nadváhu mám stále, ale jsem pevnější, mám více energie, a nebolí mě už vůbec záda. Prostě ten čas 1hodinu denně pro sebe si najdu. jak máš velké děti? Nesedělal jsem s dcerou nad učením nikdy celou dobu.. max. ještě 1.třída… ale jinak zadám.. toto spočti, toto se nauč, udělelj úkol… já si vyběhnu na kopeček, jak se vrátím kontroluji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21722
9.12.25 07:30

Upravila bych si ergometricky sezení v práci. Použila nějakou podložku pod nohy, klín za záda. Otázka je, jak moc nevyhovující sezení tam máš. Máš možnost se co cca dvě hodiny zvednout a projít? Tohle dlouhé sezení je i jedním z rizik v rámci bezpečnosti práce. Domácí povinnosti bych rozdělila i na manžela, dle věku na děti. A máš vyšetřený čas pro sebe. Klidně 15 minut na domácí protahovací cviky. Na YouTube hledej třeba pilates pro začátečníky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2820
9.12.25 07:57

Nechapu, to jsi tak dlouho v praci? A co dela chlap, vzdyt dle popisu je vse na tobe 8o je nutne deti rozvazet?? Nedivim se, ze te boli zada, a bude to horsi, pokud si neudelas cas na cviceni :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15413
9.12.25 08:05

Taky mam kancelářskou práci a nejvic času prosedím, snažím se co nejčastěji se projít. Naštěstí budova je velká a duvod se vzdycky najde, nebo nektere činnosti, třídím, zakládám nějaké dokumenty, počítám peníze, dělat ve stoje. Po práci chodím na delší procházku se psem, cvicim jogu doma, 2-3× týdně 30 minut. O víkendu do fitka a s dcerou bazén, brusle. Neni to žádná sláva, ale snažím se hýbat, protože jinak mě bolí záda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4937
9.12.25 08:13

1× týdně chodím na pilates (děti mají své kroužky, tak proč ne já) a kdykoliv to jde, tak odpoledne alespoň na procházku. Chodím po schodech místo používání výtahu (v práci).
Jinak než si přerovnat priority a ten čas si prostě najít to nepůjde :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16456
9.12.25 08:15
@Anonymní píše: Více

A proc se nehybes v praci? To musíš jen sedet a nesmíš nikam odejít? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69117
9.12.25 08:23

Já teda i v rámci práce nabeham v klidu deset kiláků denně, ale hlavně proto, že nejezdím autem (kolegům, co jezdí, to beztak trvá déle, protože pražská doprava a parkování). Ale teď měním místo, pohybu bude méně, tak prostě budu vystupovat dřív a do práce a z práce se projdu. To samé s dítětem do školy, můžeme jezdit busem, ale ten kilak a půl jdeme. Jinak doma jsem oznámila, že prostě jednou týdně je komplet večer jen můj, tak chodím tancovat. A o víkendu ideálně na celý den, ale minimálně na hodinu ven, přes to vlak nejede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36148
9.12.25 08:24

Líp si zorganizovat čas. Udělat větší nákup, vařit na víc dni. Když odvezes děti na kroužky tak se podívej jestli tam v místě není nějaký cvičení, nebo se bez projít.
Taky celý den v práci sedim, ale denně jdu pak ještě večer se psem nebo na cvičení. Manžel se postará o děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
9.12.25 08:26

Tak když odvezeš děti na kroužek, tak se jít projít? Večer jít běhat? Lepší organizace. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
9.12.25 08:51
@Dahlia0409 píše: Více

já se taky v práci nehýbu… mám tolik faktur, papíru… co musím za ten den udělat že to prostě nemám kdy kam jak se hýbat, projít, chodit… Aktuálně koukám na hodinky mám 732kroku :D :D noo a večer procházka atd… a těch 15tis bude :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10915
9.12.25 08:57
@Anonymní píše: Více

Nez jsem dosla k polozce „manzel neco potrebuje“ myslela jsem, ze jsi na deti sama. Nemuze se nekdy vecer postarat manzel a ty si jit zacvicit? A co delas, kdyz maji deti krouzek. Muzes chodit treba v parku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56275
9.12.25 08:58

Začala bych se hýbat. denne. je to otázka priorit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
9.12.25 09:01

@Tarena takhle to dělám já. Většina rodičů sedí v šatně a já chodím. Znám jednu, co i v čase kroužku běhá. Sice prská, že v zimu v centru to je hnus, ale potřeba hýbat se je silnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
9.12.25 09:09

V práci končím ve čtyři, v půl páté dojedu do našeho města, nakoupit, vyzvednout děti, dojet domů. Aspoň jednou týdně se snažím jít běhat a aspoň jednou týdně se snažím zajít do posilovny. O víkendu aspoň jeden z těchto sportů. Celkem tedy nějaké tři hodiny pohybu. Aspoň něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková