Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj,
Rada bych se svoji dcerou cvicila doma. Sama to nedam - do 3 minut zdrhne do jine mistnosti, zacne po me lest nebo zacne delat blbosti tak musim porad prerusovat.
Rada bych ji zapojila a vyuzila ji ke cviceni, qbych udelala neco pro sebe a ji zabavila.
Je ji rok a jiz samostatne chodi.
Bohuzel nachazim jen videa pro starsi deti, ktere jiz chapou a mluvi nebo jsou to mala miminka. Dalsi jsou spise jako hra do kolektivu kde,,cvici,, dite a matka je zde jen jako doprovod (ruzne pisnicky).
Jde mi o skutecne cviceni.
Mate nejake doporuceni?
Prosim JEN CVICENI DOMA - na cviceni v kolektivu se neptam.
Program na doma neznám, u nás v okolí je několik míst, kde nabízí cvičení pro děti a ty jsi ten doprovod nebo cvičíš ty a dítě je doprovod…nevím, co chceš doma cvičit s ní, jako že ji budeš mít jako závaží? To si najdi na YouTube určitě tam k tomu nějaký videa budou nebo jít párkrát na to skupinové a pak si cvičit sama…
@maruska1996 my jsme se i hodně družily s kočárky a trenérka nám dělala hodinu cvičení a běhání s kocarkama, tu partu mámin držíme už 6 let…
Podle mě to prostě nejde. Taky jsem zkoušela cvičit s dětmi, ale stálo to za houby. Takže jsem to řešila takto:
@maruska1996 píše: Více
Hele, úplně v klidu – s ročákem doma fakt neuděláš „plnohodnotnej workout“ jako z fitka, a je to v pořádku.
Můžeš z toho udělat spíš krátké bloky během dne:
vezmeš ji do nosítka/šátku a dáš si dřepy, výpady, chůzi po bytě – ona má zábavu, ty si mákneš
„letadlo“ v bezpečné verzi: lehneš si na záda, dáš si ji na břicho nebo nohy a houpeš, zvedáš pánev, děláš mosty a přitom ji držíš
jednoduchá „opičí dráha“ z polštářů, krabic, židlí – ona leze/chodí, ty s ní děláš dřepy, úklony, výpady, když ji jistíš
Důležité: počítej s tím, že její pozornost je pár minut, takže klidně 5× denně 3–5 minut místo jednoho velkého cvičení. A jo, je úplně v pohodě, když občas „jen“ běhá kolem a ty cvičíš vedle – nemusíš být nonstop animátor, i to, že tě vidí se hýbat, je pro ni super příklad.
@gabi984 diky moc.
Presne neco takoveho jsme mela na mysli.
Nemas i odkazi na videa?
Nechci byt super sportovec, ale proste se nejak hybat bez stresu co zase blbne za rohem
a zaroven ji zabavit aby to vnimala jako hru.
Ahoj, mě se třeba líbí growinananas na YouTube.. má tam různé dlouhá videa, je to docela makačka i
no každopádně deti mám dve, triletaka a ročního a musim teda rict, ze nejlepsi je kdyz s nima je manzel doma a ja muzu jet do fitka.. doma se na to s nima pořádně nesoustředím, porad po mě hopsaj a tak.. takze nejlepsi bud kdyz se u něčeho zabavi.. napriklad treba nadobi dam tomu mladšímu a do toho mu nasypu treba křupky a mícha si to
a tak podobne.. starsi tak ten vydrzi u pohadky, ale taky jak kdy. Rozhodne to neni pravidlem a jsou dny kdy to proste po pěti minutách snahy o cvičeni vzdam
ale zase taky nikde neni napsane ze to nejde
urcite bych volila kratsi videa napriklad tech 20-30 minut, urcite ne na hodinu.