Diskuze Co uvařit

• Otevřená skupina

Skupina sdružující všechny, co rádi vaří, smaží, pečou, praží, či jinak přiravují chutná jídla a chtějí si vyměňovat recepty, zkušenosti a nápady.. :-)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3951
9.9.12 22:28

@MaWe to musí být dobrota domácí chleba z trouby!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14624
9.9.12 22:41
@Jindřiška7 píše:
@MaWe to musí být dobrota domácí chleba z trouby!

Nóóóó nepopírám - je! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
10.9.12 07:15
@MaWe píše:
To nevypadá špatně! To by jeden nevěřil, co se dozví v dskuzi o vaření :-D

Už po funuse, ale ravioly já miluji plněné špenátem a ricotou - ale doma jsem je ještě nezkoušela a to bych asi mohla, to bude papat i ten můj vegetarián :-)

Co si tam nakonec dala?

Plněný ricottou a zapečený s kvašeným zelím - jsem na něj ujetá :oops:

• Citovat
  • Upravit
Metamorphosis
10.9.12 07:17
@Jindřiška7 píše:
@Amber_1977 ale on mi dýni jedl tedy dřív, ale už ho to bohužel nějak přešlo :nevim:

Oni ti kluci na ty dýně asi nebudou, no :nevim: Ale je to škoda, u nás začínám dýní nahrazovat brambory, takže prcek přijde asi tak o čtvrtinu večeří a obědů 8)

• Citovat
  • Upravit
Metamorphosis
10.9.12 07:19
@MaWe píše:
Nóóóó nepopírám - je! :-)

Hmm.. Už měsíc dělám kvásek - zatím se stále nachází na dvou místech - částečně v lednici v pytlíku od mouky a částečně ve vodovodních trubkách - a ne a ne se spojit :roll: :zed: Takže domácí chleba zatím v nedohlednu.. Ale plány by jinak byly velkolepé :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
14624
10.9.12 07:50
@Amber_1977 píše:
Hmm.. Už měsíc dělám kvásek - zatím se stále nachází na dvou místech - částečně v lednici v pytlíku od mouky a částečně ve vodovodních trubkách - a ne a ne se spojit :roll: :zed: Takže domácí chleba zatím v nedohlednu.. Ale plány by jinak byly velkolepé :mrgreen:

Časem to dáš, fandím Ti :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14624
10.9.12 07:57
@Amber_1977 píše:
Oni ti kluci na ty dýně asi nebudou, no :nevim: Ale je to škoda, u nás začínám dýní nahrazovat brambory, takže prcek přijde asi tak o čtvrtinu večeří a obědů 8)

Třeba se mu meni chutě, tedy u nás to tak je…

Ambruš ráno zabila - já jsem včera nevečeřela! A já na to: „a tech 10 boruvkovych knedliku bylo jako co?“ - nechtela chleba - padají a rostou zuby

Tim chtěla omluvit to, ze dnes ráno snedla jeden toast s marmeladou + dva crispy chleby s tvarohovou pomazankou :-D

Já dnes budu dělat rychlovku - čínské nudle zamicham do thajské zeleniny a preliju to hotovou Thajskou spicy omáčkou - chci využít hezké počasí - dokud je a jdu chodit. Odcviceno už mam, haha :-)

Večeři ještě Nevím - ale máme tam Poslední dva balíčky tvaruzku z ČR, tak asi ten dobry chlebik s máslem, tvaruzky a jarní cibulku mam ještě taky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
10.9.12 08:26

Dneska pórková polívka a kuřecí řízky s bramborovým salátem (přivezlo ho manžel včera od tchána, dělá výbornej).

Chleba taky peču v troubě a nedělám kváskový, takže nemusím nic pěstovat a přikrmovat. Chlebík je za pár hodin hotový…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9995
10.9.12 08:33

U nás dnes místo vaření dobrá zpráva. Koooonečněěě budu mít myčku :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: Po 17ti letech manželství konečně manžel pochopil 8) :zed: Zítra je doma :dance: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
10.9.12 08:49

@Paoloska, gratuluji! :palec:
Zajímavé, že myčce se vždycky nejvíc brání chlapi. Protože vždycky vidí jen uklizenou kuchyň a tudíž si myslí, že není potřeba :zed:. Já teď myčce blahořečím, kdykoli do ní uklízím nádobí nebo vyndavám čisté. V sobotu jsem dokonce myla dvakrát a tedy představa, že bych ji neměla, mě dost vyděsila. Napadlo mě, že dřív ženské asi strávily půl života domácíma pracema - myly nádobí, praly prádlo v ruce nebo v těch pračkách, co se jim musí asistovat, dneska to máme perfektní!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3951
10.9.12 09:32

@KPKristy můžu poprosit recept na ten chleba? díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
10.9.12 09:46

@Jindřiška7
1kg pšeničné chlebové mouky smícháme se dvěma lžičkami soli, kmínem, případně nějakými semínky podle chuti. Utvoříme důlek, do kterého nadrobíme kostku droždí, posypeme lžičkou krystalového cukru a zajileme dvěma deci vody. Necháme chvilku vykvasit, pak přidáme dvě lžičky octa a 4 dcl vody. Propracujeme a necháme kynout asi hodinu. Pak znovu propracujeme, utvoříme bochník a necháme ještě asi půl hodiny kynout na plechu. Pečeme na 200st. na horkovzduch, přikrytý alobalem cca hodinu. Pak uvidíš, případně dopečeš kůrku. Je možné zkoušet špejlí, jestli už je hotovo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3951
10.9.12 09:48

@KPKristy děkuji, píšu si, pak dám vědět, jak jsem dopadla, až vyzkouším :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3951
10.9.12 09:51

Holky, nedávno sem někdo dával recept na sušenky, nemáte ho prosím někdo po ruce? Nechce se mi ho tady hledat. Děkuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
10.9.12 09:56

Ahoj, taky bych ráda myčku, ale až se kluci osamostatní, nebude pořeba, ty dva talířky zvládnu umýt. Nejhorší je to teď, večer uklidím kuchyň, jdu spát, a ráno plná linka. To jsou ty jejich noční nájezdy na ledničku, starší syn si vyvařuje, klidně si v noci udělá polívku a třeba domácí těstoviny, ale nádobí nechají na mně :twisted: Prý aby mě nerušili 8)
Dneska máme vařený uzený ocásek, bramborovou kaši a rajský salát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny