Diskuze Co uvařit

• Otevřená skupina

Skupina sdružující všechny, co rádi vaří, smaží, pečou, praží, či jinak přiravují chutná jídla a chtějí si vyměňovat recepty, zkušenosti a nápady.. :-)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16557
23.11.16 22:50

Včera dělal chlap zeleninový rizoto, zbylo i na dnešek. Zítra kuře na zelí s bramborem a gulášová polívka, o víkendu hovězí maso s mrkví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4697
24.11.16 08:17

U nas dnes rýžový nákyp s browkvema, večer byl hovězí vývar

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7276
24.11.16 21:27

Včera segedín s knedlíkem
předevčírem krůtí maso dušené s brokolicí a smetanou s rýží
dnes list. špenát, brambory a volské oko
;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4697
25.11.16 07:40

Vařilo se už včera - muž vařil :dance: jsme dnes oba na celý den v práci takže dneska je bramborový guláš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
27.11.16 13:20

Včera piplačka - domácí ravioli plněné smetanovo- sýrovo-šunkovou náplní. Patlala jsem se s tím přes hodinu a snědeno za 10 minut :zed:
Takže dnes oběd, který se vařil sám:
zadní hovězí jsem 2 dny marinovala v podmáslí, včera než jsem šla spát, jsem ho osušila, opekla na oleji, zalila vínem a vývarem s tymiánem a nechala na 80 stupňů v troubě péct. Dnes v 10 jsem do toho přihodila nakrájenou mrkev a brambory a šli jsme ven. V poledne jsem vyndala maso a zeleninu, zahustila bramborovým škrobem a zakysanou smetanou a bylo hotovo. Maso je měkké a šťavnaté, omáčka výborná a děti to snědly bez keců a s dokonce přídáním si :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50147
27.11.16 14:37

Peču karbanátky a budou k tomu brambory. Ještě mám v plánu nějaký koláč/buchtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6307
28.11.16 06:07

Cmunda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
29.11.16 11:32

Prosím o nápady, uz mám delší dobu stav krize v napadech…
včera byla pečeně, špenát a br. knedlik.
Dnes určitě silný vývar z h. žebra s kořenovou zel.
Kámen úrazu je hl. chod na večeři. Mám tu v. plecko, kýtu a h. mletý… pak klasickou korenovku, kedlubny, červenou cibuli (pro změnu), jarní cibulku, česnek, brambory. Pak cizrnu, hrách, těstoviny, zbytek krup.. základní věci mám taky. Ale proste nevim uz co vymyslet. :zed: Těstoviny byly hned odmítnuty. Není tu nápaditá kuchařka? Na netu jsem našla jen nic moc hezky vyhlížející blafy :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
29.11.16 12:35

@Marbella chilli con carne, segedín. Mně parkrát doma řekli, ať uvařím, na co mám chuť a po třetí krupičné kaši mi to už nikdo neřekne. Cizrnu na paprice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
29.11.16 12:43

@danyk Že se doma vůbec ptám… čím víc člověk vaří, tím jsou zmlsanější… nakonec jsem vymyslela takovou roladu z hovězího mletého proste s bramborem :lol:… segedinek si schovam na jindy, knedlicky uz mi taky celkem lezou i ušima :P :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
29.11.16 12:43

Domácí hamburgery z toho mletého? Ja k tomu dělám hamb. housky a domácí hranolky. Chce to teda i nějakou zeleninu na oblohu typu rajčata a okurka. @Marbella

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
29.11.16 12:45

Těstoviny zapečené se syrovym besamelem a lososem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
29.11.16 12:48

@robínek
To bych si dala rada, ale bohuzel musim počítat s obědem na druhy den pro muže. :? Burger si neumím představit ohrivany :( je to pakárna…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50147
29.11.16 20:51

K večeři palačinky s nutellou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6307
30.11.16 07:05

Teď jsem si zadělala v domácí pekárně na domácí nudle do polévky