Diskuze Co uvařit

• Otevřená skupina

Skupina sdružující všechny, co rádi vaří, smaží, pečou, praží, či jinak přiravují chutná jídla a chtějí si vyměňovat recepty, zkušenosti a nápady.. :-)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
732
30.8.16 13:06

@mahdalka já na sádle zpěním 2 cibule nadrobno, přidám 2× rajský protlak (cca 240g), lehce orestuju, zapráším hladkou moukou (5 lžic), promíchám a po půl minutě zaliju hovězím vývarem (1,5 litru). Osolím, přidám 5 lžic octa, divoké koření a nechám 20 minut vařit. Pak přidám 150g cukru a lžíci másla na zjemnění. Nakonec vezmu tyčovým mixérem, popř. přecedím :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
30.8.16 22:43

@Evelína91 :hug: A ten hovězí vývar děláš tak, že uvaříš maso, který pak dáš do omáčky? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
732
1.9.16 21:45

@mahdalka já do rajské dělám masový kuličky který peču v troubě. Vývar uvařím z hovězích kostí, popř. použiju kostku. Nepotrpím si na ekobio a bůh ví co ještě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
2.9.16 21:09

@Evelína91 Díky.A z kostí pak obereš maso a uděláš polívku? Kuličky z mletýho masa dělá hodně lidí. Malej naštěstí má rád i hovězí a telecí, je maovej, tak zatím budu dělat z hovězího

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6307
3.9.16 06:14

Dušená játra s rýží a omajda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
3.9.16 12:19

Za posledních pár dnů jsme měli vepřové na hříbkách, vepřové na paprice, vařené uzené s chlebem, křenem a hořčicí, to uzené i s křenovou omáčkou a knedlíky.
Už bych měla změnit vepřové maso za jiné :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50147
4.9.16 23:48

Sobota - těstoviny se špenátem, švarc. šunkou, smetanou a granou
neděle - vepř. panenka, domácí steakové hranolky a nivová omáčka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
16.9.16 18:43

Nějak to vaření flákám. A vidím, že nejsem sama :mrgreen:
Uvařím tak dvakrát, třikrát do týdne. Včera a dnes přírodní vepřové řízky a těstoviny, na zítra vytáhnu z mrazáku čočkovou polívku. Jsme samy s dcerou, tak mi to projde 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
17.9.16 13:18

Nakonec změna, máme dušenou směs s vepřovým masem, patizonem a mrkví, k tomu rýže. A opět na dva dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
17.9.16 13:37

Polévka s červenou čočkou a bramborama, dušené ledvinky s rýží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
19.9.16 13:42

Včera byly provensálské těstoviny. Zítra mi uvaří v práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26250
20.9.16 18:58

Predevcirem a vcera bylo pecene kure. Zbytek masa jsem obrala a udelala „ceske“ rizeto s okurkovym salatem. Uz mi dochazi napady, ale zitra bude hovezi na mrkvi a brambory.

A holky, miluju zelnacku, ale porad nemuzu trefit takovou vybornou, castokrat maji treba v restauracich. Muzete mi prosim napsat, jsk ji delate?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26250
20.9.16 19:03

@laducha ja bych to taky flakala, uvarim kotel a rikam si, ze to budeme mit na dva dny. Jenze chlap prijde z prace, da si prvni veceri, pak se dostouchne. Zbytek snime druhy den se synem k obedu a muzu zas vymyslet veceri a varit… A to jsem si v zime kupovala novy a vetsi tlakac a porad malo… Az bude ditko vetsi, asi me oba sezerou :)

A to v patek jedem na chatu na tyden. Tak to budu snad varit v zavarovacim hrnci, pac tam nehodlam stat denne u plotny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26250
20.9.16 19:14

@mahdalka tak moje rajska:
Maso - hovězí. Přesně druh neporadím, protože tomu nerozumím. Já kupuji zadní, protože je hezké :)

Pro rychlejší vaření přípravuji rovnou v tlakáči: nakrájím jednu větší cibuli a na oleji nechám zesklovatět. Mezitím si nakrájím maso na kostky a až je cibule pěkně zlatavá, opeču na ní maso. Jak se opeče, nasypu na to cukr - klidně na začátku 2 vrchovaté lžíce a nechám pěkně opéct s masem. Poté přidám lžičku soli, 3 kuličky nového koření, dva bobk. listy a jeden velký protlak (klasický). Opět nechám pěkně probublat - pokud by to moc stříkalo ven, přilit trochu vody. Až to pěkně vše opecu, zaliju vodou, přidam šťávu z citrónu (třeba 1 lžíce) a vařim (já v tlakáči prostě zavřu). Až je maso měkké (mně to trvá tak 30-45 minut), v hrnečku s vodou si rozmíchám hladkou mouku a vleju do omáčky - podle požadované hustoty. Povařím 20 minut. No a teď nastává ta fáze ochutnávání - nejdřív popraším mletou skořicí a většinou přidávám ještě cukr, sůl a citron (nebo ocet), prostě jak mi bude lahodit. Já mám ráda sladko kyselou. Omáčku necedím - jen vyndám ty kuličky koření a bobkové listy. Malé kousky cibule nám vůbec nevadí. Ale klidně přeceď, jen si vyhraješ s vyndaváním masa :) A podavam s testovinama :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2507
22.9.16 17:54

My o víkendu kachnu se zelím a knedlíkem. A protože zbylo zelí, naplánovala jsem sekanou s lepenicí (brambory s tím zelim). No a teď už zase nevím co dál :roll:
Zítra asi nudle s mákem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny