Moje levná cesta
- Fotoalbum (320)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ja si tedy myslim, ze pokud někdo potrebuje setrit, tak lze stahnout jedině jidlo, protoze normalni člověk, zaplati povinne platby a pro zabavu nenakupuje, jako obleceni, vyzdobu, ale jen nezbytne nutne věci a usetrit lze jen na jidle, možná na dojizdeni, pokud to lze chodit pesky, jezdi na kole, atd. Najít doma, věci které nepotrebuji a tyto prodat, Vinted, Bazos atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zelnicka píše: Více
Ani kvůli dětem?
Přesně je tady vidět jak jsme každý jinak nastavený ![]()
Jinak nevím kde by jsi mohla ušetřit, nikdo asi už nevymyslí nic světového na to jak ušetřit, hlavní je způsob života a jeho možnosti..
Já stále píší o sobě a svoji levné cestě, takže já si tu podzimní výzdobu ráda udělám, nepůjdu do obchodu pro nějaké doplňky ale vytvořím si je sama doma z toho co mám…
Může to být zábava pro děti a hezký pocit pro dospělé že si domov zútulnim a cítím se v něm dobře…
Tak to mám já, tvoje cesta a od každého dalšího je jiná a to je v pořádku… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pionyrka píše: Více
Tak nebudeš slavit ani vánoce, narozeniny, jezdit na dovolené, na výlety?
A trápit se že na to nemám?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
S tím úplně souhlasím - jídlo je jedina variabilní pokožka (jsem na 6-7tis měsíčně - záleží, jak jsem na tom časově, děti si poradí s jídlem sami, ale neumí to taknuokne nejlevněji jako já), na jídelníček od Chatu nemají takovou disciplínu, aby ho zvládli dodržet
.
Veci na bazarcich prodávám pravidelně.
Oblečení jen se kupuje jen v nouzi - ale můžu uvést taky příklad - pro mladšího - kalhoty 50 Kč (nové i jen v Pepcu nebo Sinsay by bylo za cca 200-250 Kč), boty na tělocvik 50 Kč (ještě řeším, jestli je syn zvládne (časově) vyzvednout v Praze nebo budu platit poštovné, ale u nás ve městě se mi žádné nedaří sehnat a už je to tedy dist akutní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak když Tě procházky nebaví, tak nechoď. Jen bys měla dělat něco, co Tě baví a ne jen myslet na povinnosti.
A k houbám - základní jedlé houby bys určitě nespletla (i toho satana bys určitě poznala a hořčák taky). Taky nesbíráme, co nepoznáme.
Jen mě občas udivuje, že si někdo jiný splete růžovku s muchomůrkou zelenou. Když si nejsme jistí, nesebereme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zelnicka myslím si že v tvém případě by hodně pomohla obálková metoda…
Tvořit si rezervy je základ šetření a také naučit se rozdělit výplatu na výdaje které se prostě musí zaplatit, jestli nemáš teď ani korunu na opravu auta tak je už tady něco špatně, jelikož když mám auto tak už včera bylo pozdě a měla jsi si odkládat nějakou částku do obálky auto…
Je to začarovaný kruh ze kterého teď těžko vyskočit..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já si myslím a psala jsem to o příspěvek výš, že základ šetření je tvořeni rezervy…a hlavně si na papír hodit příjmy a výdaje…to se člověk musí naučit a když mám 20 000,– tak rozdělit částku 18 na vše potřebné platby a automaticky 2000,– dát bokem… A přes to vlak nejede…za rok máš 24 000,– a to je už hezká částka na opravu auta, novou lednicí nebo dovolenou…
Tak přemýšlím já, nikomu obálkovou metodu nenutím ale je vyzkoušená a hlavně funguje i když se tady najde spousta takových které to budou určitě kritizovat jako všechno co napíšu…
Příspěvek upraven 13.09.26 v 08:28
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kornelije píše: Více
Ty mas v hlavě vymeteno, nekupuji oblečení, na jídlo má tak 50 korun na den a osobu. Pokud něco odloží, tak tím zalepí jen to, co nejvíce hoří. Má dvě práce, oprava auta může být i 10, 20 tisíc.
Ty absolutně neznáš život samoživitelky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hera01 píše: Více
Ja jsem na nic nepřišla, je mi jedno jestli tvůj syn ma zabavu s vrstevníky. Reagovala jsem na to, ze podle tebe rodiče odstrihavaji děti. Ja bych řekla, ze to je naopak. Děti se postupně osamostatňují a chtějí svůj vlastní život, nejen ten s rodiči.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KalamityJohn píše: Více
Tak to je hodně vtipná značka. Díky!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kornelije Budu slavit Vanoce, upecu cukroví a pouziji starou vyzdobu, darky se daji poridit i lacino podle věku deti. Moje znama ma 3 deti, dvě dcery 15 let a treti dceri jsou 3 roky, pro tu nejmladsi chodi pro darky na půjdu po tech starsich, letos dostane kuchynku, panenky atd. myslim si, ze 3 letemu diteti je jedno jestli jsou hracky nove. Ja jsem napriklad pro dceru 8 let poridila nejake vanocni darky na Vinted, nove za polovinu co v obchode, proste nejake dite dostalo, neuzilo atd. Pokud nemam penize na jidlo, ano, nejezdim na výlety, me se to tedy netyka, ale lidi v okoli, to tak maji. Daji se ve mestech vyuzivat akce zadarmo od města. Na výlety chodit po okoli, my mame napr. hned za mestem les, sbirani hub, ovoce je taky pro deti zabava a ja usetrim. U nas napr. byla ZOO prvni vikend v zari pro deti za 1Kc, jinak vstup stojí 160Kc, takze stačí hledat na internetu, nebo dojet vlakem do jineho města, batuzek, svacinu, stanovit rozpocet předem, dětem vysvetlit, jedeme na vylet, ale mame k disposici pro kazde dite 50Kc na utratu a muze si kazde dite vybrat, zda bude chtit nanuka nebo něco jineho, jidlo a piti mame sebou, takhle bych serila ja.
Příspěvek upraven 13.09.26 v 08:47
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kornelije píše: Více
Vubec nechapes zakladni probkem Zelnicky. Obalkova metoda ji to nevyresi. Ty jsi fakt mimo. Mentalne a rozumove.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pak musíš navýšit příjmy. Kluk je dospělý, řeší nějak s otcem alimenty? Má nějakou brigádu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zelnicka Nebude mít syn na VŠ nárok na stipendium? Že by to vyřešilo alespoň dopravu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zelnicka ma větší deti: mam taky 15 letou, nestoji o jezdeni po vyletech, to jde radeji s kamaradkama ven, stačí ji, ze s nami musi na chalupu😅a uz remca. Takové jezdeni na chalupu je taky dobry způsob setreni, kdyz nejblizssi obchod je 15 km, v okoli chalupy jen voda a les. Tady setrim ja, chodim sbirat sipky na caj a to je zabava i pro mladsi, tak v lete mirabelky, koprivu atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit