Moje levná cesta

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10254
13.9.26 12:32

Děti mají jednorázové přivýdělky -na klasickou brigádu je nikde nevzali, typu fast food, protože nedokážou nabídnout dost odpracovaných hodin měsíčně a také nemůžou chodit pravidelně - syn dává lekce mladším dětem na sportu a dcera příležitostně maluje na obličej. Uvidíme, jak po zápisu na VŠ, jestli tam vyjde víc času v tydnu. Přes týden mají 3× týdne trénink, dcera ještě chodí na AJ, plus soutěže atd., pomoct s nejmladším (logistika),

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
13.9.26 12:40
@Zelnicka píše: Více

Vidíš, u nás máme studenty na denním studiu a těch 20 hodin týdně pondělí až pátek zvládnou odpracovat…
Teď odchází jedná slečna, bude mít 30 ti hodinový úvazek a k tomu dva roky dodělávat magisterské denní studium.
Měsíčně mají u nás interní kolem 15 ti čistého, pokud jsou na inženýrských pozicích tak určitě jednou tolik.

Promiň, malování na obličej, lekce sportu..
Hledáš pořád jen výmluvy, proč něco nejde.
Pokud studuješ VŠ v Praze, tak tam těch možností je víc než dost.
Jestli je to tebe důležitější tréning 3× týdně a děcka nevidí, že setris kde můžeš, máš dvě práce, strhana jako blázen, tak na to není co říct
Prázdniny mají VS pomalu 3 měsíce, to si dokážeš taky vydělat hezkou sumu peněz.
V rodině mám sestřenici, kde byly také tři děti, teta ovdověla, ona studovala 2 VS, jednu v Ostravě, druhou v Blavě a aby mámě nevisela na krku, tak po nocích dělala krupiérku v kasinu ( taky devadesátky).

Je to tvoje volba, ale nejsem jediná, která se tady tomu nastavení diví…

Příspěvek upraven 13.09.26 v 12:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44382
13.9.26 12:42
@Menton píše: Více

Vždyť jde teprve do prváku, tak se uvidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10254
13.9.26 12:45

15 tis čistého nemám zdaleka ani já v druhé práci, takže zřejmě jiný region a jiná oblast působení. Syn do školy dojížděl, domů jezdil kolem 16-17h a pak trénink, rozhodně by tam nedal 20h týdně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10049
13.9.26 12:48
@ambruše píše: Více

Však samozřejmě. Vojenská drezúra ničemu nepomůže.
Tyhle první lásky stejně nemají doživotní trvání. Dávám jim 1-2 roky (to samozřejmě dceři neříkám). Po devítce se jejich směr cesty rozdělí. Chlapec chce na učiliště jiným směrem. Dcera vybírá střední jinde. Nebudou mít na sebe tolik času. Už teď na sebe nebudou mít čas, že dcera se bude připravovat na přijímačky. Chlapec přípravku mít nebude.
Ale zatím jsou spokojení. Spolu fungují. Loni mu fakt pomohla, aby neproletěl ani jedno pololetí ve dvou předmětech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22802
13.9.26 12:49

Pokud jde vysokoškolák do prváku, tak měl teď od maturity skoro čtyři měsíce volno. Za tu dobu mohl někde makat, třeba na stavbě a vydělal by si minimálně sto tisíc a měl našetřeno na živobyti při škole. Pokud se celé měsíce flinkal, sem tam si zašel na trénink a do posilky, kdy matka mezitím padá na ústa, tak je něco hodně špatně.
I děcka z finančně stabilních rodin o prázdninách pracují všude možně na brigadach a neválejí se doma.
I ti sportovci vedou například kempy v zahraničí, dělají si trenérské a rozhodcovské zkoušky, masérské kurzy a tím si pak vydělávají.
Matka nemá ani korunu a patnáctiletá holka občas maluje na obličej. A co nějaká pořádná brigáda?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
13.9.26 12:51
@Havlova píše: Více

Vysokoškolák, tak v osmnácti většina z nás nastupovala do regulérního zaměstnání :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44382
13.9.26 12:51

Zpátky k „šetření“. Dnes se tu na rychlý oběd stavil syn s dětmi. Bylo kuře na paprice a široké nudle. Omáčka ze 2 velkých stehen a 2 křídel (aby byl silnější vývar), k tomu 1,5 balíčku babiččiných nudlí (akce 1+2 zdarma) a 1 smetana. Vše snědeno a to je dětem 7 a 4.
To mám šetrného syna. :mrgreen:
Já mám zase narovnaný okap na kolně. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56930
13.9.26 12:52
@mado píše: Více

No souhlas.mama shani boty za 50 a chlapec a dcera obcas neco posolichaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22802
13.9.26 12:52

Ale mohl maknout už od června v pořádně placené brigádě a měl by klidně třicitku za měsíc. Takhle občas trénuje děti za nula, nula nic. Snad vidí, jaká je situace u nich doma.
Dvacetileteho, fyzicky zdazného kluka vezmou všude, zvláště přes prázdniny jsou potřeba brigádníci na stavbách, v provozech, v zemědělství, službách. A ještě to může mít jako fyzickou aktivitu a dostane za to i zaplaceno. Takhle v posilovně musí platit on.

Příspěvek upraven 13.09.26 v 12:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56930
13.9.26 12:53

My kure a ryze, pulka zbyla na vecer ci zitra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44382
13.9.26 12:56

Já tedy na VŠ. Ale to nebylo myšlenkou sdělení. Jak může mít brigádu v Praze, když tam ještě není?
Už jsem si tak nějak zvykla neřešit, co Zelnička. Já bych to udělala jinak (třeba syn škola v místě), ona to má roky takhle a jinak to nechce.
Pro ty, co se chystají poznamenat, že dcera taky nestuduje v místě - jsme 2 a mé příjmy jsou zcela jistě vyšší než Zelničky. Kdyby ne, má na výběr Hradec nebo Pardubice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44382
13.9.26 12:57
@jkra píše: Více

Mě zbylo na večeři nádobí od oběda. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
13.9.26 13:01
@mado píše: Více

Jo ale špatne jsnectu my…
Naprosto s tebou souhlasím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22802
13.9.26 13:02

A bude syn na koleji nebo ve spolubydleni? Protože byty jsou většinou už dříve, je po nich shaňka, musíš se starat a řešit to dřív, ne až v září. Znám několik kluků, co šli hned v červenci do studentského bytu a současně na brigádu ve velkém městě. Brigádu, kam chodili každý den a vydělali si pěkně peníze. Právě proto, že v místě, kde žili taková nabídka práce nebyla.
Jeden dokonce žil právě přes prázdniny ve studentském bytě za jiného, který tam přes prázdniny nebyl. A pak přešel začátkem semestru bydlet na kolej a měl vyděláno na další rok, protože bral na brigádě hodně noční směny, což mu navýšilo na připlatcich mzdu na dvojnásobek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat