Moje levná cesta
- Fotoalbum (340)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@PaníBovaryová píše: Více
Ten čas, co procestuje, mhd po Praze, pak cesta domů, to je tolik ztraceného času, který mu proteče mezi prsty.
A to nevím, jak to má daleko, zda třeba každý den hodinu po Praze mhd a pak další dvě hodiny busem někam, nedej bože, ještě další připoj až domů, tak se dostane na dvě, tři hodiny a to krát dvakrát za den. Zpoždění, výluky, nepřízeň počasí.
Nevím tedy, co chlapec chce studovat a zda by tenhle obor nešel studovat i v méně finančně náročném městě, než je Praha. Když je na tom rodina tak, jak na tom je.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@inkakřivák píše: Více
Proč nastrojit? Normální oblečení přeci na procházku stačí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jkra píše: Více
Tak když jsou spolu rok, tak to takhle funguje od 14 ne?
asi každá jsme jinak benevolentní, ale v čerstvých 14 bych dítě takhle dlouho venku nenechávala a zavřené v pokoji s klukem taky asi ne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hera01 píše: Více
Asi je všem jasné, že tvůj syn se bude držet celý život jen matky za ruku. Ten nedostane prostor, ať je zamilovaný. Dej si pohov. A pořádně si ho hlídej..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zelnicka píše: Více
Ani na celé léto? Co kluk teď 4 měsíce dělal? Dcera měla dva měsíce prázdnin, tak mohla taky na brigádu, ne? Měli by peníze na rok a mohli si za ně koupit i třeba nějaké oblečení, věcí do školy,…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey1 píše: Více
Moje dítě má prostoru dost. Ale pokud by si ve 14 bych ho nenechala chodit domu ve 23.
A tedy teď mu je 15 a přes týden má mnohem přísnější režim a to v době, kdy se rozhodně máminy sukně nedrží.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hera01 píše: Více
To je tvoje věc. Chceš být přísná, buď přísná
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey1 píše: Více
Já ale přísná nejsem. Psala jsem, že má drsnější režim, když není se mnou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mado píše: Více
Zelniccin syn to má do Prahy ještě asi o 20 km dal než my, ale my jsme dojíždění od začátku zavrhli. Užil si to na gymplu dost, i když jsme ho často vozili a poslední rok jezdil autem sám.
Navíc rozvrh našeho syna na UK byl takový, že dojíždění nepadalo v úvahu. Ale fakt je, že ani brigády moc ne, pokud jsme chtěli, aby aspoň ob víkend přijel domů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@adresa právě že brigády dost záleží na rozvrhu a někde je ten první rok nejnáročnější, protože funguje jako síto.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zelnicka píše: Více
Myslím, že ty už víc šetřit nemůžeš. Dětem těžko můžeš dávat 7× týdne vařenou rýži. A ty taky musíš aspoň trošku normálně jist, při tom zápřahu co máš.
Zvednout příjem taky nemůžeš, máš dvě práce.
No a třetí možnost zatím odmitas, ubrat dětem na aktivitách, které stojí peníze.
Tak nevím co by jinak šlo poradit
pak už mě napada jen takové drsné řešení, jak pronajmout menší být a svůj pronajmout za víc, než bude pronájem toho menšího.
Nebo si vzít na byt hypotéku, máš už ji mysím splacenou? Ty bezúčelové bývají myslím dražší, ale pořád lepší než nějaký spotrebitelský úvěr. Na částku, kterou bys pokryla období, kdy budou děti na tobě závislé, všechny tři. Spočítat kolik budeš měsíčně potřebovat, k tomu připočíst splátku půjčky, podle toho spocitat celkovou hypo. Případně přidat jiný úvěr, kreditku, kontokorent apod, pokud máš, protože ty úroky budou určitě vyšší, takže splatit je hypotékou bude výhodnější.
Když si můžou brát studentské půjčky jiní, tak proč ne takhle
Příspěvek upraven 13.09.26 v 14:55
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Beru v úvahu i to, že exmanzel nepomůže, o vyšší výživné zadat nechceš (i když na studenty by ti to navysili) a tvoje původní rodina ti taky nemůže pomoct.
Tak pak mě napadá fakt jen tohle
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já dneska celý den v Praze, church tour (sv. Vít, Loreta, Jezulátko + muzeum alchymie a strašidel… a stálo mě to jen 150 za celodenní jízdenku, zbytek platila moje matka, takže cajk ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit