Moje levná cesta

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17601
14.9.26 11:49
@aiwwa píše: Více

Ano myslím to smrtelně vážně, pokud po splacení všech závazků nebudu mít na živobytí tak si zažádám o
dávky, od toho tady přece jsou když je problém, nebo ne?
A ano, do nekonečna můžeš zvyšovat příjem? To je taký ráda jako prase… :P
Například taková uklízečka může z fleků jít pracovat na pozici ředitele a bude vystaráno… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5170
14.9.26 11:52

A proč to dítě nejde studovat tu VŠ dálkově?
Pokud to rodině nevychází tak buď zvýší příjmy nebo sníží výdaje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34789
14.9.26 11:54

@kornelije dobrá rada byla refinancování hypotéky.
Jinak radis taky jako prase, přizpůsobím se tvému způsobu vyjadřování.
Na pronájem potřebuje kauci minimálně na 2 měsíce, s dětmi do slušného bytu budou chtít spíš 3.
Než prodá být s hypotékou, bude muset platit hypotéku, kauci, nájem, stěhování a k tomu běžný provoz domácnosti. Kde na to vezme?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34789
14.9.26 11:57
@Snopy123 píše: Více

No to si taky říkam, když na studia není, tak při práci, pokud obor nejde dálkove, tak buď se víc zapojí otec, nebo si na to studium syn půjčí a nebo studovat zatím nepůjde a bude až si vydělá a našetří na první měsíce studia s bydlením v místě školy a zkombinovat to s prací. Jinak to nevidím. Ale tato nebo podobna řešení Zelni vždy odmítla

Příspěvek upraven 14.09.26 v 12:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22782
14.9.26 12:16

@adresa vždyť ten syn mohl mít teď čtyři měsíce ( maturita- nastup vš), plnohodnotnou brigádu, kde si mohl vydělat na své další živobytí. Nechápu, proč každodenní brigádu neměl, mladý, zdravý dvacetiletý chlap se povaloval doma, zatímco matka padá na ústa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28246
14.9.26 12:17
@kornelije píše: Více

Toto je skôr tvoja logika. Tak poraď zelničke, čo nemá platiť, hypo, elektriku, cestovné? A môže si tie peniaze odložiť do obálky na blbosti, nech si urobí radosť. Obálková metóda je pre tých, čo si nevedia rozvrhnúť peniaze, nie pre tých, čo do nich nemajú čo dať.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28246
14.9.26 12:19
@mado píše: Více

Veď to tu už písala, mal tréningy a doučoval príležitostne šport. Presne preto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34789
14.9.26 12:21
@mado píše: Více

To už se mockrát probíralo v predchozí diskuzi. Zelnicka to nechce, je k dětem az moc obětavá.
Teď už by na brigádu mohla i dcera.
Chodila jsem dobrovolně od 15, vždycky měsíc až 5 týdnů, abych su mohla zbytek prázdnin užívat podle svého, kapesné jsem dostávala jen během školního roku, o prázdninách výjimečně příspěvek na něco konkrétního.
Naše děti si taky samý od sebe našly na léto práci, aby si nemusely říkat o každou stovku.
Tak v tom nevidím nic divného, poslat dítě na brigádu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10234
14.9.26 12:26

Děti neměly o prázdninách ani jeden týden v kuse volno, že by byly doma - jen jsme balili jeden kufr za druhým :-). Žádné válení přes prázdniny opravdu neprobíhalo. Jen nejmladší měl 1 týden volno, toho snad na brigádu posílat nebudete. Pravidelné brigády ve školním roce zkoušeli, nevzali je, že mají málo času, který mohou „nabídnout“.

Prodat byt - tak to rada roku, větší šílenost jsme v životě neslyšela.

A ještě - kde píšu, že nejsou peníze na studium?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17601
14.9.26 12:27
@ekira5 píše: Více
Člověk který si umí rozvrhnout peníze nebude mít problém s tim, že nemá na opravu čehokoliv ;)
A už jsem radila, čteš jenom co se ti hodi z mých příspěvků?
Tak znova, refinancovat hypotéku, odložit splátku ( jde na tři měsíce minimálně) prodat byt, auto…zažádat si o příspěvek na bydlení když na něj nemám..
A ZAČÍT ŘEŠIT REZERVU!!!
A z čeho vzít REZERVU??
Například z peněz které si dospělé dítě může vydělat na své potřeby (oblečení, zábava atd) a já místo placení těch potřeb dítěti si založim obálku s nadpisem REZERVA!!!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56759
14.9.26 12:34

Neslysim tohle nikde. Ani udiv o dovolenych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56759
14.9.26 12:37

Zvysovat prijmy jde celkem v pohode.rika se tomu prace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5170
14.9.26 12:37

@Zelnicka Tak pak neměly prostor si něco přivydělat a ty by jsi nemusela padat na ústa finančně. Vždy je možnost volby.
Docela se divím, že plnoletému dítěti, které by mohlo se dávno finančně o sebe postarat to není trapné (máma má několik úvazků, nemá na opravdu auta - potřebujete k životu -, nemá jak tvořit rezervy, atd…).
Ale to je Tvůj boj. :kytka:
Už se zase víc nebudu zapojovat, ta diskuze je zcela zbytečná.

Příspěvek upraven 14.09.26 v 12:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17601
14.9.26 12:39
@Zelnicka píše: Více
Šílenost?
Tak to teprve bude když něco nečekaného, a že se to stává to víme všichni…
Teď odbočím ale velice se mi líbí sbírky na donio… neštěstí v rodině a teď všichni prosím pomozte, máme nedodělaný dům a potřebujeme bydlet v novém..
Rezerva žádná, pojištění žádné, ale prostě měnit nic nechceme a vy přispěje na naš život… :roll:

Já rozhodně nechci to SD někomu radit, každý si život ať žije podle sebe…
Já kdybych byla sama a dětmi v takové situaci tak prodávám dům, dítě dospělé půjde pracovat, školu si může dělat i dálkově a co určitě bych nesnesla, že se otec nepodílí na výchově a finančně… Šla bych k soudu a dospělé dítě taky k tomu ať si soudně zažádá o výživné…
Ale to jsem já se svojí povahou, jak to má někdo jiný je mi celkem jedno :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56759
14.9.26 12:39
@Zelnicka píše: Více

Zelnicko promin, ale ty si ty deti pestujes jako drahy psy. pokud jste na tom finanxne tak, ze kupujes boty za 50,proste by deti o prazdniny sly na brigadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat