Diskuze Co uvařit

• Otevřená skupina

Skupina sdružující všechny, co rádi vaří, smaží, pečou, praží, či jinak přiravují chutná jídla a chtějí si vyměňovat recepty, zkušenosti a nápady.. :-)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26251
10.7.16 20:03

@laducha tak kure na paprice udelam. Ja si prisls pro inspiraci;) Take delam s testovinama, ale kure kupuji normsl stehenni (prsni) rizky a uz nic neobiram, to jsem lenoch

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2507
10.7.16 20:14

Holky nemáte tip kde v Praze koupit dobré kuře které není vyhnané antibiotiky? Nemusí být ani bio, ale aby to nebyl hnus z Alberta a tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7276
10.7.16 20:31

@kkaattkkaa jak děláš chlupačky? Děkuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
11.7.16 11:32

Máme kuřecí játra s rýží a okurkový salát. Polovinu jsem odebrala, zítra tam přidám smetanu, okyselím a budou s knedlíkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50147
11.7.16 18:34

O víkendu jsem vařila špagety se sušen. rajčaty a krůtím masem a taky se grilovalo. Dneska jsem nacpala zbytky masa se zeleninou do tortill :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
11.7.16 23:29

Moc sem nepřispívám, protože v poslední době moc nevařím :mrgreen: Buď dovolená nebo teď už 2. týden malování celého baráku, tak se stravujem různě.
Dnes jsem kvůli malé vařila - je po nemoci a slabá, jelikož nechce maso, krom řízku teda, to asi za maso nepovažuje ;) Tak jsem udělala obalovaná vepřová játra, která jsem koupila bio a dle rady z jedné kuchařky nakrájela na plátky a přes noc máčela v citronové šťávě - byla daleko jemnější než obvykle a chutnalo to dokonce i mně, a to mi játra smrdí.
Ještě pár řízečků zbylo, tak je zítra nakrájím do rajčatové majdy ke špagetám, to mi u dětí taky projde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
11.7.16 23:30
@laducha píše:
@Kaara Moc se s vařením nepářu.
Na tuku osmažím velkou cibuli, nakrájenou na kostičky, pak opeču kuřecí stehna, přidám pepř, hodně mleté sladké papriky a sůl, zaliju horkou vodou a dusím doměkka.
Stehna vytáhnu, oberu, omáčku zahustím hl. moukou, přidám smetanu ke šlehání, provařím a přidám obrané maso.
Podávám nejradši s těstovinami, ale dá se i s knedlíky nebo rýží.

Jo, takhle to dělám taky a vždycky mě překvapí, jak je to jednoduché, a přitom vynikající :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
12.7.16 12:53

Dneska se dojedly zbytky, večer upeču stehna na leču, zítra k tomu udělám jen penne.

@robínek Mamka to nevařila, protože to můj otec nemá rád. Dlouho jsem to nevařila ani já, protože jsem to neznala. Děcka to milují :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50147
12.7.16 23:44

K obědu: špagety se suš. rajčaty a žampiony
k večeři: domácí lečo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
13.7.16 11:29

Změna plánu, budou šťouchané brambory, pečené kuřecí a okurkový salát.
Chtěla jsem udělat rajský, ale rajče nezbylo ani jedno, koupila jsem ta sladká, dobrá 8o
Na druhou stranu jsem ráda, že děckám nemusím zeleninu nutit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
13.7.16 21:33

Polévka z červené čočky, čínské nudle :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
13.7.16 21:52

Dnes vrchol kulinarskeho umeni-těstoviny s kečupem a luncheonmeatem:mrgreen: Malujem, gruntujem, nestihame ani nakupovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
13.7.16 21:54

Dneska jsem mluvila s kamarádkou, ptala se dcery, jak se jí líbilo na prázdninách u další z našich společných známých a ta potvora mrňavá říká

• Bylo to tam dobré, měli jsme snídani, oběd i večeři 8o :mrgreen:

Hlavně, že tu „brečím“, že pořád stojím u sporáku a že děcka všechno sežerou 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
17.7.16 11:43

Vepřové kostky na paprice, těstoviny.
Večer grilovačka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50147
17.7.16 11:44

Masové kuličky se smetanovo-tymiánovou omáčkou a k tomu steakové hranolky v troubě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny