Gastroenterologie – jak probíhá návštěva?

15
15.7.26 18:23

Gastroenterologie - jak probíhá návštěva ?

Ahojky, mam takovy dotaz. Uz od března 2026 me boli břicho na pravé straně. Mam za sebou sono břicha, krev, stolici, moc, gyndu. Nikde noc ale břicho nepřestalo bolet. Jsem dost nafoukla a ta prava strana tak jako tupě bolí a občas píchá. Stolici mam normalni, zadny průjem, žádná zácpa. Poslali me na fyzioterapii ze to je pánevní dno. No pani mi prohmatala nejaky body na chodidlech a břicho začlo bolet vic. Dneska mi dal doktor žádanku na gastroenterologii s tim ze by byla fajn kolonoskopie. Jak taková maštěna probírá? Udělají mi ještě nějaké vyšetření? Mam z kolonoskopie hrozny strach. Na gastru jsem byla uz 2× a v pohode. Dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65678
15.7.26 18:26

Tak když už jsi tam 2× byla, tak asi víš, jak taková návštěva probíhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
15.7.26 18:27

Byla jsem tady u nás ve městě a to jsem měla žádanku přímo na gastroskopii. Ted nemam přímo na kolonoskopii ale celkově na gastroenterologii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65678
15.7.26 18:30
@Eliska9922 píše: Více

tak psala jsi, že jsi byla na gastru. Tak se označuje ta ambulance. Poprvé se prostě domluvíte, co bude dál. Řekneš problémy, lékař řekne, co budete dělat. Jak u jiného doktora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11896
15.7.26 18:40

Pravděpodobně se té vyptaji na potíže, prohmataji břicho, možná nechají nabrat nějaké krve. Nevím jestli máš být na lačno nebo ne ale teoreticky si můžou udělat svoje sono a případně se domluvíte na dalším postupu. třeba právě na termínu té kolonoskopie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65678
15.7.26 18:42
@Vladusxx píše: Více

tak sono břicha se dělá taky na lačno. Prostě se domluví na tom, co bude dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.7.26 19:33

Doktor se s tebou pobaví a navrhne další vyšetření. Jestli jsi přečkala gastroskopii, tak kolonoskopie oproti tomu pohoda pohoda. :andel:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.7.26 19:44
@Eliska9922 píše: Více

Za mě raději 3× kolonoskopie než znovu gastro.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex