Řešíte křečové žíly?

253
14.7.26 17:04

Řešíte křečové žíly?

Zdravím. Našla jsem si zezadu na lýtku takovou modrou bouli. Byla jsem na cévním a je to křečová žila. Mám možnost jít na laser a zbavit se jí, vypadá to ošklivě. Zatím je to jen tahle, ostatní prý vypadá celkem dobře. Cena operace laserem kolem 20 000. Tak přemýšlím, zda do toho jít, než se mi to rozleze. Samozřejmě jsem dostala ještě doporučení nosit kompresní punčochy a Detralex. Řešíte křečové žíly? Potkávám denně hodně lidí a křečáky má snad každý druhý. Na druhou stranu si říkám, že to nechci nechat dojít nějak daleko. Dle utz k tomu prý budu mít asi sklony :,( ta cena je tedy vysoká, ale ráda bych slyšela názory a zkušenosti ostatních.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24867
14.7.26 19:14

Půjdu na klasickou operaci, jiné řešení už není možné. Mám je dědičné po matce a babičce. Ale řeknu ti jedno - nikdo ti nezaručí, že se ti po zákroku křečák neudělá jinde. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
14.7.26 20:15

Mam v podobném stavu. Zatím neřeším.

Příspěvek upraven 14.07.26 v 20:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
698
14.7.26 20:16

Měla jsem minulý rok na stehně po straně dost vystouplé křečáky s hrbolama, bolesti přes den i v noci. No šla jsem na podzim na ten laser, kde mi napíchli problémovou žílu a odstranili mi to. Bolelo jen to napíchnutí pak už ne. Nošení punčoch 2 měsíce v kuse, to byl opruz, protože punčochy lezli dolů pod oblečením při chůzi, jinak modřiny se krásně vstřebali a zmizlo to. Jsem ráda, že jsem do toho šla, i když je to finančně náročné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
14.7.26 20:26

@eileithia děkuji, asi do toho půjdu, ta noha mě celkem bolí a teď v létě ji cítím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
14.7.26 20:27

@lucad77 v jakém případě už doktor rozhodne o operaci klasicky? Když to máte po celé noze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14108
14.7.26 21:03

Na laseru jsem byla před osmi lety, ale mně křečové žíly dost bolely (plus tedy estetický problém). V třetím těhotenství včetně porodu jsem měla na nohách punčochy.

Na cévním jsem byla nedávno a doktor si pochvaloval, že i opětovaná noha OK.

Zůstaly mně ale drobné metličky na pravé holeni. To už neřeším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
14.7.26 21:07

Ahoj, ja jsem mela krecak na jedne noze. Zakrok byl v zahranici, protoze nebydlim v CR, Chtela jsem si zaplatit zakrok v CR, ale nakonec jsem sla pres svoje privatni pojisteni tady. Doktor mi dal vybrat, sla jsem na operaci. Nabizel mi i tu novejsi metodu, kdyz ti tam neco striknou a ono se to zatahne. Vysvetlil, ze ten zakrok druhy by byl riskantni u me, ze bych mohla mit trombozu, protoze moje krecaky byly vys na noze a taky, ze to obcas nefunguje.
Zeptej se svyho doktora, co je pro tebe lepsi. Ale urcite si je nech udelat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24867
15.7.26 09:09
@janulicek89 píše: Více

V podstatě ano, levou nohu mám hroznou zepředu na stehně i zezadu na lýtku, není to jen jedna žíla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí