Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Je mi 32. Od druhého porodu což je přes 3 měsíce trpím poflakováním nohou, motání hlavy, slabostí, špatném vidění. Byla jsem na magnetické rezonanci, bylo mi z výsledků řečeno že je podezření na roztroušenou sklerózu. Musím na punkci, které se strašně bojím. Už x let řeším neustále hubnutí. Mám teď 44 kg a měřim 164 cm. Nemáte někdo za sebou podobnou situaci? Zatím jsem v klidu, není to úplně potvrzení ale i tak. Máte za sebou někdo punkci? Mám z ní strach
U LP záleží, kdo ji dělá. Měla jsem jich víc. Ta nejlepší byla méně nepříjemná než odběr krve a trvala tak možná minutu. Při nejhorší už jsem myslela, že se netrefí, trvalo to dlouho a ještě mi doktorka říkala, že za to víceméně můžu já, protože neumím zaujmout pozici. ![]()
Ale zdaleka to není nejhorší věc, co na mě kdo prováděl. Docela mě překvapuje, že se jí tolik lidí bojí.
LP mi dělali ve VFN někdy v 2016/17 a nějakej mladej doktor to prostě nemohl napíchnout. Ta bolest byla k pos…
zavolali tedy jinou, zkušenější doktorku, ta to konečně trefila. Ještě, že tam se mnou byl nastávající manžel jako podpora ![]()
Předtím výsledky z MR již byly jasné, mnohočetné leze na mozku i míše. Později to výsledky z LP potvrdily ![]()