Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky, pokud některá berete antidepresiva, změnila se vám váha? Byl mi na migrény a PPPD předepsán Velaxin – venlafaxin. Zvolila jsem nejprve variantu bez něj, ale po měsíci mám obavy, že se mu nevyhnu. Četla jsem si samozřejmě iks diskusí v zahraničí, kde lidé psali o příšerném nárůstu váhy… Popravdě, už teď jsem s váhou na hraně a je pro mě nepřijatelné výrazně přibrat – což, jak jsem pochopila, není vždy jen o životním stylu, ale i o samotných změnách, které v těle AD dělají. :/ Zajímaly by mě vaše zkušenosti, ať už přímo s tímto AD nebo jinými, jaké dávky a jak dlouho jste braly a zda to tedy mělo na váhu nějaký vliv. Díky ![]()
Na AD jsem přibrala docela dost, ale byla to kombinace všeho - léky, životospráva, hormonální tělísko… po vysazení srovnání si života dokupy jsem zase shodila. Ale na AD mi ta váha dolů prostě nešla, to je fakt ![]()
Jsem na nízkých dávkách (Elicea) a stejně je pro mě těžké se nepřejídat. Jeden z vícero důvodů, proč chci vysadit co nejdřív.
Za rok braní cipralexu jsem nabrala 7 kg. Jsem už tim v pásmu obezity a i když jsem vysadila, nemůžu schodit (trpím navíc i lipedemem, takže kde se tuk vytvoří, nejde schodit, jen liposukci)
Beru Cipralex a Trittico a zhubla jsem cíleně už 33 kg. A to jsem po menopauze a ještě nemám štítnou žlázu. S psychickou pohodou se prostě taky víc jí, netloustne se po těch lécích, ty žádné kalorie nemají.