Rozbrečela jsem se u psychiatra

Anonymní
15.7.26 17:59

Rozbrečela jsem se u psychiatra

Ted z toho mam výčitky :zed: byla jsem na bezne kontrole, kdy jsem byla dosud ok, ale je toho ted na mě hodně a tak je mi i psychicky hůř.. a nejak jsem neudržela slzy a vse na nej vybalila.. cítím se trapne.. jsem zvykla ze na terapii je to celkem běžné.. ale ne u doktora.. prijde mi ze jsem ho zahltila zbytečnostmi a je mi trapne, musim vypadat jako přecitlivělá.. je to bezne? Byla jsem zvykla s nim řešit jen prasky, sedi nesedí a moje potize

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
15.7.26 18:06

Neřeš to. Mně říkala několikrát psycholožka, že je škoda, že psychiatr nevidí, v jakém jsem skutečném stavu, protože na terapii se projevuju jinak než u doktora.
A zažila jsem psychiatričku, která mě nepřivedla k slzám, ale byla jsem z ní dost rozhozená, co se mně vyptávala, ptala se na partnerské vztahy, sex. zkušenosti…

• Citovat
  • Upravit
3751
15.7.26 18:07
@Anonymní píše: Více

No je to psychiatr, jistě řeší daleko větší věci než je citlivá diskuze pacienta. :kytka:
Naopak bych řekla, že je rád, že jsi k němu upřímná a máš v něho důvěru. Nepřipadej si trapně. Ať je líp. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3297
15.7.26 18:24

A přesně takhle by kontrola u psychiatra měla vypadat - léčíš se u něj z důvodu psychické nepohody nebo nemoci a momentální psychický stav tě ovlivňuje natolik, že třeba může být nutné přenastavit medikaci nebo dát častější kontroly. Je to blbý zvyk a možná vyhořelost psychiatrů, že řeší přesně to, co píšeš - léky, sedí/nesedí, a už během kontroly nemají čas a prostor na hlubší poznání současného stavu. Udělala jsi dobře, žes mu to aspoň nastínila, a tak by to mělo být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
15.7.26 18:48

Klid. Je to běžné.
A řekla bych, že psychiatr tě ani nebude brát jako přecitlivělou hysterku ale jako pacienta, který je v takové a makové fázi léčby a regauje daným způsobem.
Prostě jsou to pro něj data.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5263
15.7.26 18:49

Jako kdyby ses rozbrecela treba na ocnim, asi bych ty rozpaky chapala vic. Ale kde jinde uz brecet kvuli psychicke nepohode nez u psychiatra :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9305
15.7.26 19:12
@Anonymní píše: Více

Mně to tedy přijde naprosto normální a psychiatři na to jsou zvyklí, já na psychiatrii brečím často, když povídám, co se mi třeba děje, nebo na co myslím a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8830
15.7.26 19:15

Vůbec se tím netrap :hug: potřebovala jsi to ze sebe dostat, je to lepší než ty emoce v sobě dusit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2484
15.7.26 19:24

Já myslela, že právě to je účel u psychiatra? Že se tomu říká průlom nebo tak nějak (nebijte mě, jsem naprostý laik).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.7.26 20:15
@Roxy ivka píše: Více

To se obvykle stává u psychologa/terapeuta. Psychiatry jsem měla dva, u jednoho to byl rozhovor tak na 5 minut, u jiné psychiatričky to byl dlouhý rozhovor, tam i pro sesypání se byl prostor. Ale psychiatři obvykle napíšou léky a nazdar, zbytek si vyřešte na terapii.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová