Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Neřeš to. Mně říkala několikrát psycholožka, že je škoda, že psychiatr nevidí, v jakém jsem skutečném stavu, protože na terapii se projevuju jinak než u doktora.
A zažila jsem psychiatričku, která mě nepřivedla k slzám, ale byla jsem z ní dost rozhozená, co se mně vyptávala, ptala se na partnerské vztahy, sex. zkušenosti…
@Anonymní píše: Více
No je to psychiatr, jistě řeší daleko větší věci než je citlivá diskuze pacienta. ![]()
Naopak bych řekla, že je rád, že jsi k němu upřímná a máš v něho důvěru. Nepřipadej si trapně. Ať je líp. ![]()
A přesně takhle by kontrola u psychiatra měla vypadat - léčíš se u něj z důvodu psychické nepohody nebo nemoci a momentální psychický stav tě ovlivňuje natolik, že třeba může být nutné přenastavit medikaci nebo dát častější kontroly. Je to blbý zvyk a možná vyhořelost psychiatrů, že řeší přesně to, co píšeš - léky, sedí/nesedí, a už během kontroly nemají čas a prostor na hlubší poznání současného stavu. Udělala jsi dobře, žes mu to aspoň nastínila, a tak by to mělo být.
Klid. Je to běžné.
A řekla bych, že psychiatr tě ani nebude brát jako přecitlivělou hysterku ale jako pacienta, který je v takové a makové fázi léčby a regauje daným způsobem.
Prostě jsou to pro něj data.
Jako kdyby ses rozbrecela treba na ocnim, asi bych ty rozpaky chapala vic. Ale kde jinde uz brecet kvuli psychicke nepohode nez u psychiatra ![]()
@Anonymní píše: Více
Mně to tedy přijde naprosto normální a psychiatři na to jsou zvyklí, já na psychiatrii brečím často, když povídám, co se mi třeba děje, nebo na co myslím a tak.
Vůbec se tím netrap
potřebovala jsi to ze sebe dostat, je to lepší než ty emoce v sobě dusit
Já myslela, že právě to je účel u psychiatra? Že se tomu říká průlom nebo tak nějak (nebijte mě, jsem naprostý laik).
@Roxy ivka píše: Více
To se obvykle stává u psychologa/terapeuta. Psychiatry jsem měla dva, u jednoho to byl rozhovor tak na 5 minut, u jiné psychiatričky to byl dlouhý rozhovor, tam i pro sesypání se byl prostor. Ale psychiatři obvykle napíšou léky a nazdar, zbytek si vyřešte na terapii.
Ted z toho mam výčitky
byla jsem na bezne kontrole, kdy jsem byla dosud ok, ale je toho ted na mě hodně a tak je mi i psychicky hůř.. a nejak jsem neudržela slzy a vse na nej vybalila.. cítím se trapne.. jsem zvykla ze na terapii je to celkem běžné.. ale ne u doktora.. prijde mi ze jsem ho zahltila zbytečnostmi a je mi trapne, musim vypadat jako přecitlivělá.. je to bezne? Byla jsem zvykla s nim řešit jen prasky, sedi nesedí a moje potize