Invalidní důchod při panických atakách, depresích a migrénách?

Anonymní
10.7.26 11:55

Panické ataky deprese a migrény

Dobrý den, mam dotaz léčím se na psychiatrii s panickýma atakama které jsou obden plus deprese a migrény a chtěla bych zkusit zažádat o ID jelikož mi končí po roce nemocenská zda by mi to schválili myslíte si zeptat je ro možné na ně dosáhnout? Nebo ma s tím někdo zkušenosti a schválili to? Dekuji za odpověď

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
130
10.7.26 12:21

Zeptej se svého psychiatra, ten má celou tvoji anamnézu, ví jaké léky jsi brala a jaký je progres. Zná tvůj stav a ví jak je to vážné a jestli máš nebo nemáš šanci na ID dosáhnout.

Jak dlouho máš léky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9405
10.7.26 12:27
@Anonymní píše: Více

Záleží do jisté míry na psychiatrovi, jak napíše zprávu pro posudkového lékaře. Také je výhodou doložit zprávu z nějakého psychologického vyšetření, případně zprávy z hospitalizací. Taky záleží, co vše jsi vyzkoušela za léčbu. Jinak ID se dnes dává na jednu hlavní diagnózu a zbylé mohou přidat 10%.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7225
10.7.26 14:41

To ti tady nikdo neřekne. Hodně může poradit psychiatr, ten by měl mít přehled jak závažné ty diagnózy máš (není deprese jako deprese, stejně jako panické ataky) a jakou máš cca šanci na důchod. Takže to prober tam a pak to případně podej, za to nic nedáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.26 15:19

A strávila jsi za posledních 12 měsíců alespoň 1 měsíc na nějakém psychiatrickém lůžkovém oddělení?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.7.26 15:58

Mně na tohle nedali zatím ani Ozz :(

• Citovat
  • Upravit
24993
10.7.26 16:11

Pokud jsi vyčerpala všechny možnosti léčby a tvůj stav se nelepší, teoreticky ano, ale tomu předcházejí opakované hospitalizace, změny medikace, intenzivní psychoterapie atd., nevím, kolik a co jsi absolvovala. :nevim: A pro ID se vždy vybírá jen jedna hlavní diagnóza, nesečítají se všechny. Řeš to s psychiatrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12829
11.7.26 07:45

Obavam se, ze bez hospitalizace to nedas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81013
11.7.26 07:58

A i kdyby to dala, nebude ten ID stačit na život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.7.26 15:23
@inkakřivák píše: Více

Presne..znama ma dceru s dozivotni invalidkou a bere 18tis, kdyby nezila s mamou tak je v loji.

• Citovat
  • Upravit
6603
11.7.26 15:52

Tu ti to nikto nepovie. Mozes predsa poziadat a uvidis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.7.26 21:42
@lilith1 píše: Více

Proč ne?

Moje mamka.ma ID kvůli obsedance kompulzivni poruše. Žádná hospitalizace nebyla nutná. Ale do ID šla až v 60letech.

• Citovat
  • Upravit
1390
20.7.26 22:06

Takto vám to přece nikdo nedokáže říct. Zkuste to, nic tím neztratíte. Já mám třeba důchod na něco, o čem se říká, že se na to důchod nedává :nevim: ještě můžete zkusit požádat o prodloužení podpůrčí doby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1390
20.7.26 22:13
@inkakřivák píše: Více

No ale pořád je lepší něco, než být doma na nule. A člověk má možnost si najít chráněné místo pro OZP a dělat na zkrácený úvazek. I když mě nechcou ani v jedné chráněné dílně v okolí, jsem pro ně jaksi až moc nefunkční :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.7.26 14:18

Bylo to hodne zprisnene nyni, ze plnou invalidku neobnovuji ani tezkym schizoikum, kteri byli pred vice lety hospitalizovani a kteri by ji drive dostali, hodne zalezi jak to doktor popise a taky kdo to hodnoti. Ale treba budes mit stesti.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová