Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Čauky všichni, potřebuju radu od těch, co mají zkušenost.
Mám kámošku a už třikrát se mi stalo, že jsme šly ven se psy a ona po 200 m říkala, že se jí motá hlava a musela zastavit. Začne zrychleně dýchat, celá se potí, celou cestu je nesvá a vyhlíží cestu domů.
Doma to z ní jakoby opadne a je v pohodě.
Moc se mi to nezdá. Ona říká, že je to tlakem a možná přicházející menopauzou. Je jí 45+.
Bojím se už někam chodit, aby to s ní někde neseklo.
No možné je asi opravdu všechno…
Ale i přesto všechno, bych věřila jí, protože přece jen, jenom ona sama ví, jak se cítí a kdy takové obtíže má.
@Černá Madonna mě to přijde jako strach chodit ven. Přeci by ji jinak bylo zle i doma. ![]()
@Hanča1234 píše: Více
Hmm, tak to bohužel nemůžu posoudit, protože ji neznám…
Ale asi jde spíš o to, jestli se tak chovala vždycky, aniž bys u toho byla přítomna nebo zda neměla nebo nemá nějaké zdravotní problémy nebo onemocnění, se kterým se ti třeba ještě nesvěřila…
![]()
@Hanča1234 píše: Více
No ale doma si asi sedne/lehne, napije a tlak se urovná… Taky si nemyslím že by podle toho popisu šlo jednoznačně říct že se jedná o PA. Tu můžeš dostat i v leze doma na posteli.
@Hanča1234 a má to třeba i když jde do obchodu, na veterinu, k lékaři a ví cca kdy se jí to objevilo? Možná zkusit nosit sebou papírový sáček a když jí toto přepadne zkusit do něj dýchat, zpomalit dech dělává se to i v sanitce když takhle převážej někoho s rychleným dýcháním a neni to jiný zdravotní problém, možná má sociální fobii? Neuvažuje s tím jít za lékařem? Neni to ostuda zajít, svěřit se a řešit to, nestalo se jí v životě něco negativního, nějaká větší změna?
@Marrixie no, ale má to jen když jde ven.
Prý sama nikam nechodí ![]()
Jo, bude se rozvádět?
@Hanča1234
A chodíte třeba nějak rychle?
Rozvádět. Jak je na tom s jídlem a pitím, nevíš? A hodnotou hemoglobinu?
Mne se tohle stává, když jsem hodně ve stresu, nejim a málo piju.
i se mi nechce nikam chodit ![]()
@Pjúdoo pomalu chodíme. Hele jelikož nechodí mimo dům sama, tak to asi nebude tak jednoduché ![]()
@Hanča1234
45+, podezření na menopauzu a mateřská, mi moc nesedí
možná hormony
Jinak otázkou na zaměstnání jsem myslela, jestli tam dochází, nikoliv, co dělá ![]()
@Pjúdoo proč ne? Moje máma měla bratra ve 43 letech 😂před xx lety.
Dnes to že má žena dítě po 40, není nic zvláštního.
Nedochází nikam, je s 3 letym dítětem doma.
Bez další osoby nejde ani ven. Nevím kdy se to zlomilo, ještě v červenci sem s ní byla nakupovat a vše v pohodě.
@Hanča1234
No spis mi nesedí ten kontrast porodit a do 3 let byt v menopauze
Ale nemožné neni nic
jo, máš pravdu, ze se deti rodí čím dál starším rodičkám
každopádně obdiv, ze na to maji sílu ![]()
No a v každodenním životefunguje v pohodě? Jako ze treba prcka odveze na kroužek, k lékaři atd.? ![]()
Asi to muže být nejaka psychická vec rozjeta stresem ![]()
@Pjúdoo říkám že sama nikam nejde…hele o té menopauze to ji někdo řekl. Testy asi žádné nemá udělané.
Spíš přemýšlím jak ji pomoct. Jestli ji pomalu vodit aby věděla že je to ok a nic se nestane ![]()