Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@PetiteFillette píše:
@slavuska1 Ahoj, můžu se zeptat, jestli jste nakonce Eclipse koupili? Vešla se vám do auta? Jaké máte? My Zafiru A… Máme taky dvoubodový pás uprostřed a dopředu dát dítě nemůžeme, máme boční airbag a výrobce auta to v manuálu zakazuje. Syn má teď cca 95cm a 12kg. Zatím jezdí v Britax evolva a je mu akorát. Dívala jsem se na youtube na video s Eclipse a přijde mi, že je strašně prťavá, myšleno na výšku. To dítě v ní má odhadem necelý rok a je tam vecpané jen taktakTuhle sedačku běžně nikde na prodejnách nemají, abych si ji vyzkoušela.
jojo koupili jsme, před týdnem v ní byl poprvý. jako je mu tip ťop, čouhá mu akorát ta půlka hlavy, možná o milimetr víc, na 3 letý v lednu měl 103cm. ale nakonec jsme ji koupili, za půl roku až rok ji „zdědí“ poslední prcek..a přijde mi to lepší, když je v ní tak tak, než mít nejstaršího vpředu, nebo vzadu bez sedačky. váhově je to taky tak tak, nahatej má 16,5 kila, tak oblečenej bude mít přes 17.
@j.a.n.i1 píše:
@PetiteFillette Počkej, jak mu může být Evolva akorát, když je to sedačka 9-36 kg a tedy my měla vydržet až do 150 cm? A jinak Eclipse patří do 9-18 a je tedy oproti Evolvě menší a je menší i než některé další Romerky 9-18, mám pocit, že něž King.
Evolva rozhodně do 150 nevydrží. Ani do 36 kg. Sice je v této kategorii, ale prostor pro to nesplňuje, vážně. Dcera má Romer Kid, 15-36 a hlavová opěrka v nejvyšší poloze je oproti Evolvě tak o 15cm výš. Možná i víc.
Příspěvek upraven 26.04.15 v 19:12
@slavuska1 Děkuju. Hm, tak já nevím. Náš kluk je prcek, ale bude v ní muset vydržet až do 4,5 let, tak mi nezbyde než doufat. A to může koukat půlka hlavy? Pocitově mi to nepřijde správné, obě děcka sedí tak, že mají hlavovou opěrkou krytou celou hlavu..
@PetiteFillette Tak jasně, ale i tak by minimálně do 130 vydržet měla a tedy 102 cm vysoké dítko by mělo mít sakra rezervu.
@j.a.n.i1 V Evolvě jo, tam se jako metrový ještě v pohodě vejde, ale já ho potřebuju za rok a půl ještě vozit v Eclipse.
@j.a.n.i1 Tak to se obávám, že jsme v háji
Budu muset zariskovat, že za tu dobu o tolik nevyroste, když Slavuška píše, že její syn měří 103 a ještě se vejde. Jindra má jen 94-5. Jenže mimino se narodí až v zimě a než ho bude moct v Eclipse vystřídat, tak uběhne odteď fakt ten skoro rok a půl.
@steeve O kolik může přečnívat hlava dítěte v kat.9-18 prosím?
@PetiteFillette Tak to já pochopila, že má aktuálně 102, tak se 94 to třeba ještě vyjde… jinak přečnívat prý může po linii očí, ale mě přijde, že budou dříve problém pásy - aby nešly moc odspodu a neměly tendenci sklouznout.
@j.a.n.i1 Máš pravdu, že toto mě taky zarazilo u toho videa, co jsem viděla na youtube. Dítě zhruba roční je mělo těsně na ramenou, možná se mi zdálo, že i pod, ale nebylo tam vidět, jestli jsou nastavené na nejvyšší polohu nebo nižší.
@PetiteFillette Mě totéž přijde i u Kinga - co se opěrky týká, tak má ještě soustu místa, ale při jeho cca 96 cm mi přijde, že u pásů u extra rezerva není, jasně, může mít kratší nohy a dlouhé tělo, ale nevím jak dlouho budou ještě OK.
@j.a.n.i1 Tohle má třeba výborně vyřešená ta Evolva nebo MC Tobi, pásy se zvedají zároveň s opěrkou hlavy a sedí přesně tam kde mají.
@PetiteFillette No u Kinga se taky zvedají s opěrkou… ale přijde mi, že jsou proti opěrce zbytečně nízko.
@j.a.n.i1 Aha, tak Kinga nemám ošahaného (v příspěvku výš jsem se upsala, už jsem to změnila na Kid)..
Asi to dopadne tak, že objednám sedačku z eshopu, vyzkouším a popř. hned vrátím, pokud bude opravdu mrňavá. Pak ale nevím jak to vyřešíme. Třeba půjdou vypnout přes PC airbagy a pak by mohla nejstarší jezdit vepředu a já vzadu na prostředním sedadle ![]()
@PetiteFillette Stejně je zvláštní, že vadí, myslím ty airbagy
u jiných aut jsem o tom neslyšela
@j.a.n.i1 Všude se píše, že pokud je boční airbag, záleží na doporučení výrobce auta. A v našem manuálu se nedoporučuje. Což mě trochu štve, spoustu problémů by to řešilo. I když, sedadlo samotné ve mě moc důvěry nevzbuzuje.