Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj holky,
prosím vás, má mi přijet kamarádka z ciziny s dětmi a potřebuje půjčit autosedačky. Mám po synovi Romer Eclipse a její dcerka má 102cm myslíte, že se do ní vejde? Nemám to jak vyzkoušet, mé děti jsou už větší a v okolí taky nikoho metrového
nemám ![]()
Hele nemám, ale co jsem četla, tak do 104-105 je v pohodě. a četla jsem toho dost, protože, zvažuju její koupi pro mladšího.
@slavuska1 díky, jinak ji doporučuji, měli jsme drsnou bouračku, letěli jsme vzduchem a šli na střechu, a malý byl bez škrábance, ani se nepohnul. Sedačka teda praskla podélně celá, ten polystyren, ale jinak za mě naprostá spokojenost.
@zuzice no u nás to asi neklapne, jelikož bych potřebovala, aby vydržela synovi do příštího prosince, mimimálně do listopadu, ovšem on už teď má asi 101cm a 16 kilo, to se obávám že se tam za rok nevejde
tak budeme muset staršího dát dopředu, mladšího a mimino dozadu na kraje, a doprostřed na dvouboďák dospělý, který nebude řídit.
@slavuska1 Doporučuji dát děti dozadu vedle sebe a dospělího na kraj. Z osobní zkušenosti, kdy jezdim ve fabii vzadu
@zuzice Jinak máme tu sedačku a syn má 95 cm a 16 kg a na delku by to šlo, ale na šířku je tam těsně
@annaei píše:
@slavuska1 Doporučuji dát děti dozadu vedle sebe a dospělího na kraj. Z osobní zkušenosti, kdy jezdim ve fabii vzadu
no ale my máme uprostřed 2 bodový pás, a na ten jde jen romer eclipse, jiná sedačka tam nejde, a do téhle se nám zase patrně nevejde dítě. i když asi ji koupíme, dokud se tam vejde, tak tam bude, a pak těch pár měsíců, ne tam doroste mimino, tak holt bude starší vpředu ![]()
@slavuska1 Aha to je dost blbý, protože já vim, že s dvěma autosedačkama pokud nemáte obrovský auto se dospělí narve do zadu doprostřed, ale je jak sardinka
@annaei tak to zase neřešíme, zase takový štreky nejezdíme, a na kousek to nevadí. plánujeme teda začátkem léta tatry, ale to pojedu s máti, ta neřídí, tak bude vzadu, a ona má 50 kilo i s postelí, ta se vejde v pohodě ![]()
@slavuska1 My jsme byli 3 holky, tak že znám ježdění po čechách i do chorvatska ve 3 dětech vzadu od nějakých 7 let do 14 pak přibyla nevlastní segra tak jsme začli jezdit 2 auty. A myslim, že takový problém nebylo, jak mi se tam vejdem jako to, jak se věci vejdou do kufru, když jsme jezdili na hory a podobně.
@annaei no, tak s kufrem máme taky problém, hlavně když tam vozíme kočár teda. už vloni jsme měli věci všude i v celým autě, i na prostřední sedačce, a na zemi pod dětma, vím že se to nemá, ale jinak bychom se prostě nevešli..budu muset koupit rakev na střechu ![]()
@slavuska1 Ahoj, můžu se zeptat, jestli jste nakonce Eclipse koupili? Vešla se vám do auta? Jaké máte? My Zafiru A… Máme taky dvoubodový pás uprostřed a dopředu dát dítě nemůžeme, máme boční airbag a výrobce auta to v manuálu zakazuje. Syn má teď cca 95cm a 12kg. Zatím jezdí v Britax evolva a je mu akorát. Dívala jsem se na youtube na video s Eclipse a přijde mi, že je strašně prťavá, myšleno na výšku. To dítě v ní má odhadem necelý rok a je tam vecpané jen taktak
Tuhle sedačku běžně nikde na prodejnách nemají, abych si ji vyzkoušela.
@PetiteFillette Počkej, jak mu může být Evolva akorát, když je to sedačka 9-36 kg a tedy my měla vydržet až do 150 cm? A jinak Eclipse patří do 9-18 a je tedy oproti Evolvě menší a je menší i než některé další Romerky 9-18, mám pocit, že něž King.