Dítě 2 roky a dopsání otce do RL

Anonymní
13.9.14 18:43

Dite 2 roky a dopsani otce do RL

Maminky chci se zeptat, jelikoz s partnerem nejsme manzele, nebyl automaticky zapsan do RL. Nejak jsme to neresili, jmenuje se po me, ale ma uz dva roky a chceme to konecne dopsat. Pujde to bez problemu? Jen zajit na matriku a rict, ze jsme prisli dopsat otce? Jeste bychom radi, aby mel maly jeho prijmeni. Lze vse vyridit na pockani? Plati se neco? Dekuji a omlouvam se za anonym, nemusi to vsichni vedet :P

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36556
13.9.14 18:46

Jestli se něco platí nevím, ale jste to „neřešili“, abyste dostali porodné, počítej s návštěvou socálky. Oni si to teď hlídají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
13.9.14 18:52

Neměl by být problém, otce je možno dopsat kdykoliv, bezplatně, stačí vaše RL a OP, pokud byste brali nějaké dávky, tak je samozřejmě zapotřebí doložit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2353
13.9.14 18:59

Já 3 roky zpátky za změnu příjmení platila 1000Kč, ale jestli je to furt, to nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.9.14 19:34

Hmm tak tosi vezmu radeji penizky, aby nas trapne neposlali dom :roll:
 Dekuju

• Citovat
  • Upravit
13119
13.9.14 19:36

Zapsat není problém, ale možná budeš muset vrátit porodné. Poslední dobou to úřady požadují, protože rodiče podvádějí, nezapíšou otce do RL, matka sebere porodné, protože s ním by na něj nedosáhla a po nějaké době otce zapíší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
754
13.9.14 19:38

Za zmenu prijmeni jsem platila 1000,–CZK v roce 2012 (syn prebiral jmeno po manzelovi, ktery neni jeho otec)… v RL ma od narozeni doposud biologickeho otce. Jeste je otazka, zda jsi dostala porodne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
13.9.14 19:49

Dopsat dítě není problém - musí s Tebou jít uznat otcovství ten chlap. Pak je to v pohodě. Jak psaly holky - pokud jsi brala nějakou soc. nebo porodné, tak si na Tebe došláne úřad, počítej s tím, že můžeš peníze vracet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.9.14 21:12

Porodne jsem nedostala :( nebylo to kvuli davkam, zkratka jsme tam nedosli driv jak ted no, je to blby ja vim.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová