Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý večer všem,
nejen po shlédnutí dnešního pořadu Prostřeno
, mám obecně pocit, že se nadměrně používají slova jakoby a prostě… mám to stejně??
@Kočislava píše:
Dobrý večer všem,
nejen po shlédnutí dnešního pořadu Prostřeno, mám obecně pocit, že se nadměrně používají slova jakoby a prostě… mám to stejně??
No jo, „proste“ je celkem stary, „jakoby“ je tu par let, je to vycpavka. Jakoby mne leze na nervy dost. ![]()
Jo, jo..
A dneska jsem se fakt nestačila divit.. ten borec měl dost ![]()
Ano, díky e-mimi často edituji příspěvky - používám: tak, takže, ale, prostě
příspěvek na tři řádky a všechny začínají stejně…trapné, ale je to tak ![]()
Ještě je hodně používané „hele“. Spíš v živé konverzaci než v písemné. Stačí položit dotaz a spousta lidí začne odpověď slovem hele. Já se to snažím hlídat, ale je to děsně nakažlivé ![]()
,,proste,, dokazu ho v jednom souveti pouzit i dvakrat a obcas uz me tzo fakt vytaci ![]()
@Kočislava registruju.. prostě je strašný slovo - osobně nepoužívám. Ale používám asi horší výrazy
Zjišťuju, že např bez slova jinak se nevyjádřim ![]()
Tak mě dostává slovo jakoby se spojením slova jo. Když se na něco zeptám a dotyčný odpoví: „No jakoby jo“ tak mě bere amok ![]()
@Bunny puella píše:
Tak určitě![]()
další slovní spojení z kterého rostu
![]()
se mi vybavila kupa fotbalistů
nevím jestli u nás, nebo na slovensku, ael jednou bylo na nově, že dostali příručku jak mluvit s medii a tohle tam bylo zdůrazněno, že ne-e… pak následoval sestřih a už letos za pár kol ligy to taky občas zaznělo ![]()
Tohle docela zvládám, ale když mi někdo 5× za sebou zopakuje při konverzaci ať písemné či mluvené,, víš jak to myslím? " tak rostu
![]()