Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@zolycka píše:
Z „Dobře ty, dobře vy“ rostu skoro stejně jako když bylo v módě „a o tom to je/je to o tom, že“![]()
![]()
To taky nesnasim. Prijde mi to takova pubertalni machrovinka, ale rika to nekolik mych kamaradek, co maji pres 30
@asha píše:
Ale tak to je celkem hezky, ne?
Není
Mně to zní hrozně kostrbatě, nečesky. Asi jak jsem kdysi pod dlouhodobým vlivem AJ vypustila „máme volbu“ ![]()
Jak to tady tak pročítám, tak jsem si vzpomněla na větu mé 50ti leté tetičky. Má profil na FB, kde je tedy velice aktivní a nedávno tam napsala: „Facebook tu za pár let nebude, už teď jde do kelu“
Musela jsem se jejímu vyjadřování smát
Jinak pubertální hlášky typu: „On je rebel“, či „jedeme na výlet, veliká těšivost“
to jsou taky laskominky.
Veliká těšivost???
tak to mě naštěstí minulo
kamarádka mi zas občas popřeje „dobrou nocku“ ![]()
@NikynaU Ano tak tak, tento výraz mě také zaskočil. Místo těsím se, se použije výraz těšivost
čeština je táááák krásná ![]()
Když jsem byla v sedmé třídě, tak nám tam přišla nějaká ta kontrola. A naší nejoblíbenější učitelce vytkli, že často používá „takže“. Že tak začíná hodinu a i dále to hodně užívá. „Takže“ ale i já říkám často.
@bimbama píše:
Když jsem byla v sedmé třídě, tak nám tam přišla nějaká ta kontrola. A naší nejoblíbenější učitelce vytkli, že často používá „takže“. Že tak začíná hodinu a i dále to hodně užívá. „Takže“ ale i já říkám často.
O takovýchto perlách píše hezky Vladimír Just ve Velkém slovníku floskulí.
Jinak krom většiny výše uvedených mě ještě vytáčí „nicméně“ (je-li nadměrně užíváno) a úplně nejhorší je „ale nicméně“.