Dítě 20 měsíců spí ve společné posteli

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
14
5.9.24 20:32

Dítě 20 měsíců spí ve společné posteli

Zdravím, chci se zeptat, jestli má někdo podobnou zkušenost a poradí.

Dcera 20 měsíců s námi spí v jedné posteli, už asi od osmého měsíce. Nevadí nám to, jsem ráda, že má k nám blízko a pěkný vztah. (s mojí rodinou to já tak nemám a ne že by to nějak hodně souviselo, ale byla jsem prý nechána, než se vyřvu). Ale nevím, kdy dítě pomalu preučovat, že má své soukromí a my taky. Nechci udělat nějakou chybu ve vývoji emočním, psychickém. Plus jestli začít postýlku jen kousek od naší nebo rovnou jiná místnost.

Předem děkuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4315
5.9.24 20:33

@Diiii0409 a kde ti spí po obědě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35594
5.9.24 20:36

My jsme postel prirazili vedle a postupně zvykali. Do svýho pokoje až si dítě samo řeklo. Nebo jsme spali v pokojíčku taky než si zvyklo. Musíte postupně zkoušet.
Dcera byla třeba zvyklá spát sama i usínat. Pak jsme se přestěhovali a najednou blok a nechtěla spát sama.
Já si pamatuji do teď, jak jsme se sama v pokojíku jako dítě bála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
5.9.24 20:38

@Anikaa02 naše postel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13745
5.9.24 20:44

Dítě ve 20 měsících je ještě dost malé, nemusíš mít starosti se soukromím atd. Na to má ještě hodně let času. Až bude chtít, tak do své postele půjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1633
5.9.24 20:46

Nevidím na tom nic divného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4385
5.9.24 20:47

Naše skoro roční dcera s námi spí v posteli také. Počítám s tím, že ještě nějakou dobu bude. Do budoucna plánuji přirazit postel k naší. Zatím se ale všichni „vlezeme“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
5.9.24 20:53

@Diiii0409 tak to neporadím nám docela hezky pomohlo ze spal v postýlce přes den a pak to šlo docela dobře ale je pravda ze my už fakt to pohodlí neměli :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8470
5.9.24 20:55

Se mnou spí podstatně starší děti ;-) Raději ani nebudu psát, jak staré. Mají tedy svou postel přiřazenou k mé, kdyby mohly, byly by nalezlé u mě, ale to bych se nevyspala, takže pravidlo je, každý ve své posteli. Ne vždy to ale dodrží.

Záleží, jestli to vyhovuje tobě. Pokud ano, tak bych to neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
5.9.24 20:57

Synovi budou za par dni dva roky a mame jeste 2mesicni mimco, oba spej s nama a pocitame ze jeste dlouho budou. Nepremyslela sem o tom dat starsiho samotnyho spat. Nemyslim si ze bych tim nejak narušovala vyvoj. Az se nas nasytí tak si rekne a myslim si ze jeste budu vzpominat jak spinkali s nama :D kazdopadne nam je postel mala, ale nastesti je udelana z palet a budeme ji predelavat aby byli tri matrace :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
5.9.24 20:58

My to nechali na dítěti. Takže se odstěhoval ve 13. Téměř celou dobu měl svůj svůj pokoj a kdykoliv se tam mohl přestěhovat.

• Citovat
  • Upravit
8470
5.9.24 21:00
@Snorlaxik píše: Více

Tak to máme ještě chvíli čas :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
5.9.24 21:02

Moc děkuju za odpovědi, všichni jste mě uklidnili 😁 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222

@Diiii0409 moje zkušenost je taková, že dítě není třeba toto učit, samo k tomu dozraje, ovšem je individuální, kdy k tomu dojde, Stačí, když dítku vytvoříte tu možnost ve formě vlastní postele, ať už u vás v ložnici nebo v pokojíku, až k ní dozraje, tak vaši postel opustí, samozřejmě ta chvíle zralosti se nemusí shodovat s vašima představama a bude mít vliv i to, kde a jak dakeko ta vlastní postel bude. Nejčastěji k tomu děti dozrávají někdy kolem nástupu do školy +- zbytek během prvního stupně ZŠ, Pokud je prostor, začala bych vlastní postelí ve stejné místnosti s vámi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381

Syn semnou spí ještě teď (8 let) odmítá spát sám, když nejsem doma, tak chce alespoň bráchu (4,5). Ten mladší už spí i čas od času sám, pokud chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí