Dítě - 20 měsíců - přestalo jíst
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
dítě 20m přestalo jíst
Zdravím vás, měla bych dotaz jestli vaše děti kolem 20měsíce taky přeestalo ze dne na den jíst. neříkám, že malá bývala velký jedlík, to ne, ale vždy snědla to, co dostala na talíř. a ted? na snídani jen UM, pak možná dvě kousnutí do ovoce, pár lžiček polívky, na sváču jogurt, večeře UM nebo krupice - tu sní bez keců.. jinak to jsou dycky scény jak z hororu…zubů má 16, tak leda, že by jí lezly ty poslední stoličky..zatím tam nic nevidím..na váze zatím neubírá..jen nevím, jak na ni..dělám jí obložené talíře, at si vybere..jen si rýpne a pak to vyplivne. sladkosti sme vypustili, nebudu jí tím krmit, když nechce normální jídlo..snad to bude jen takové blbé období,
tak kdyby měl někdo trik jak na ni..sem s tím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Podle mne je to normalni v tomto veku. Nedelala bych oblozene talire, ve kterych se jen porype, to mas nakroceno k tomu, aby te dite ovladalo jidlem… Dej pred ni jidlo chces, nechces, tvoje vec, hlady neumre. Vyhybala bych se tem vyslovene neoblibenym a jinak to nech na ni
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty obložené talíře sem dávala chvilku na snídani..vesměs zelenina, kolečko šunky, na kostičky chleba.. do ničeho jí teda nenutím..jak píšeš, nechceš, nechceš..už se ani nevztekám, pač to stejně nemá smysl..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj dcera 20 měsíců taky nechce moc jíst…nikdy nebyla velký jedlík, ale poslední dobou z toho začínám mít nervy. Jediné co spolehlivě spořádá je kaše k večeři dělám jí do sunaru instantní rýžovou to vypije. Ráno olýže z chleba sýr a tak maximálně dvakrát si do něj kousne a vypije čaj nebo kakao k svačině do ní dostanu kousek banánu nebo pár lžiček jogurtu, k obědu jí nejlépe hovězí polévku, ale jen nudle a vodu ostatní plive, druhé jídlo si sem tam ďobne…dá si bram. kaši nebo trochu těstovin maso většinou plive. Jo a hlavně nechce krmit všechno chce jís sama takže po obědě se většinou komplet převlíkáme:-) Nejvíc mě ubíjí, že skoro nejí to maso…chjo Jo čokoládičku když dostane tu sní, ale doma jí už vůbec nedostane max na návštěvě a to jí to nechci rvát z ruky… Zkusím nějak obměnit jídelníček najít nějaké nové recepty…Nebo jak to děláte s dětmi Vy? Co Vám pomohlo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já ji nakonec nechala být. nic sem do ni necpala nasilu.po týdnu se to nějak upravilo samo..na oběd sice pořád jen polévky, nejlépe vývary..druhé nechce vůbec..možná s kompotem, ale to jak kdy..maso mi s ní jen tehdy, jak obírám kuřeí do polévky.. ![]()
banán, dvakrát si kousne pak plive..takže jí jen nakrájím pár koleček, zbytek jím já..sladké naštěstí taky nechce..sní jen lipo a to dostane jen někdy..takže ve výsledku jsem ráda, že sní za ten den aspon něco..takže to zkus taky, nenutit, nabídnout..ale věřím tomu, že to není naposled, co mi nechce jest..
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, nechci zakládat novou diskuzi, tak obnovím tuto. Malé je 17 měsíců a už třetí den nechce jíst skoro nic, cokoli ji podávám lžičkou, tak mě vztekle odhání rukou, ani neochutná. Jí v podstatě jenom kukuřičné křupky a suchý chleba a pije hodně čaje. Můžou to být zoubky? Jiné příznaky nemoci nemá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sofie2013 píše:
Ahoj holky, nechci zakládat novou diskuzi, tak obnovím tuto. Malé je 17 měsíců a už třetí den nechce jíst skoro nic, cokoli ji podávám lžičkou, tak mě vztekle odhání rukou, ani neochutná. Jí v podstatě jenom kukuřičné křupky a suchý chleba a pije hodně čaje. Můžou to být zoubky? Jiné příznaky nemoci nemá.
Ano, můžou. u nás to takto bylo do 2 let, než jí narostl dvacátý zub
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sofie2013 píše:
Syn s tímto začal nějak kolem 15 měsíců a pořádně jíst začal až teď a popravdě, pořád to není žádná sláva! Teď jsou mu 2 roky a 9 měsíců.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Náš má 21 měsíců a jídlo mi poslední dobou moc nechce, ale na prsu je pořád. Taky mě to trápí. Má 16 zoubků venku a tak přemýšlim, jestli už začínají stoličky..? Jsou dny, kdy do něj dostanu max dvě lžičky jogurtu.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to doufám, že u nás to nebude trvat tak dlouho, já už právě nekojím a UM si nevzala nikdy, tak nevím, z čeho by pak brala živiny ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás 20 měsíců a byl by jen na mrkví a okurce to miluje ale jinak nic ale také jsem schovala všechno na zobání
- načítám...
- Citovat
- Zmínit