16 měsíční odmítá jogurty

5314
22.10.14 22:24

16 měsíční odmítá jogurty

Ahoj, prosím o radu. Dcera (16 měs) mi začala odmítat veškeré jogurty. Zkoušela jsem i ochutit ovocem, domácí marmeládou, javor. sirupem atd. Nechce ani pribiňáky, tvaroh, tvrdé sýry. Jediné, co občas vezme na milost, je rohlík s lučinou. Nebo sem tam přidám do jídla už i obyč plnotučné mléko nebo smetanu (do br. kaše, krémové polévky atd). Ale podle mě ji to jako denní přísun nemůže stačit :think: Za den vypije asi 400ml UM. Čím mléčné výrobky nahradit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31672
22.10.14 22:29

Tak měla by denně cca 500m, pokud má 40ml, plus občas tu lučinu, brkaši..nevím co řešíš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
22.10.14 22:30

@Popokatepetla říká se, že děti asi do 7 let jedí to, co potřebují. Nechala bych to být. Naše děti třeba přes zimu jogurty skoro nejedí. V létě je nestíhám dávat do ledničky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
22.10.14 22:35

Syn je přesně to samé. Nesní nic :roll: Začala jsem teda dávat kravské mléko neb nepije ani UM. Má 150ml ráno a 150ml večer. Tak jednou týdně si dá krupičnou kaši a teď mi snědl domácí pudink, ale to asi nic moc s mlékem. Zkoušela jsem i jogurtové nápoje a kefíry. Jen si cucne a nic.
A teĎ mi dva dny po sobě snědl kelímek zakysané smetany s jahodama.Ale třetí den už ani náhodou.
Podle Dr. mám zkoušet nabízet a obměňovat různé druhy, ale že to je většinou přechodné období a zase se rozjí, že by to nelámala přes koleno.

• Citovat
  • Upravit
12067
22.10.14 22:42

@Popokatepetla nase mala, ke vcerejsku 16m, nechce jogurty odmalicka, vapnik pasuju do jidla ruznymi zpusoby :roll: obcas sni tak pulku bile sladke aktivie - nadsena nejsem ale jsem rada aspon za to a pak ma rada FruitDuet od Hippu ale to je pekelne drahe
hodne vapniku ma MAK - kolace a buchty na ruzne zpusoby
mas dobry ze ti basti lucinu, to ja do Áni nedostanu
dle me zkusennosti nic nenadelas, nasilim to rozhodne nedelej. vyzkousej ruzne kamuflaze, triky a ona se na neco chyti
ted jsem koupila takove mini tvaruzky od danone a take to snedla ( 1 )uz neresim estli to je pro uplne prcky a jsem rada ze sni aspon neco mlecneho
a co smetanove omacky? nase princezna ted jedla 2 dny koprovku a jak ji chutnalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
22.10.14 22:48

@Popokatepetla Jestli to jedla driv, tak je toho proste prejedena, necpala bych ji to kdyz to ted nechce, u nas to bylo stejne, nejdriv je malej jedl a pak uz nechtel, uplne ho natahlo kdyz jsem mu dala trochu na lzice do pusy a ted zase jogurty ji, presne jak uz tu bylo psano, telo si rekne co chce a potrebuje, pokud porad pije mleko, tak ji to staci… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí