16 měsíční odmítá jogurty
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
16 měsíční odmítá jogurty
Ahoj, prosím o radu. Dcera (16 měs) mi začala odmítat veškeré jogurty. Zkoušela jsem i ochutit ovocem, domácí marmeládou, javor. sirupem atd. Nechce ani pribiňáky, tvaroh, tvrdé sýry. Jediné, co občas vezme na milost, je rohlík s lučinou. Nebo sem tam přidám do jídla už i obyč plnotučné mléko nebo smetanu (do br. kaše, krémové polévky atd). Ale podle mě ji to jako denní přísun nemůže stačit
Za den vypije asi 400ml UM. Čím mléčné výrobky nahradit?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak měla by denně cca 500m, pokud má 40ml, plus občas tu lučinu, brkaši..nevím co řešíš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Popokatepetla říká se, že děti asi do 7 let jedí to, co potřebují. Nechala bych to být. Naše děti třeba přes zimu jogurty skoro nejedí. V létě je nestíhám dávat do ledničky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn je přesně to samé. Nesní nic
Začala jsem teda dávat kravské mléko neb nepije ani UM. Má 150ml ráno a 150ml večer. Tak jednou týdně si dá krupičnou kaši a teď mi snědl domácí pudink, ale to asi nic moc s mlékem. Zkoušela jsem i jogurtové nápoje a kefíry. Jen si cucne a nic.
A teĎ mi dva dny po sobě snědl kelímek zakysané smetany s jahodama.Ale třetí den už ani náhodou.
Podle Dr. mám zkoušet nabízet a obměňovat různé druhy, ale že to je většinou přechodné období a zase se rozjí, že by to nelámala přes koleno.
- Citovat
- Upravit
@Popokatepetla nase mala, ke vcerejsku 16m, nechce jogurty odmalicka, vapnik pasuju do jidla ruznymi zpusoby
obcas sni tak pulku bile sladke aktivie - nadsena nejsem ale jsem rada aspon za to a pak ma rada FruitDuet od Hippu ale to je pekelne drahe
hodne vapniku ma MAK - kolace a buchty na ruzne zpusoby
mas dobry ze ti basti lucinu, to ja do Áni nedostanu
dle me zkusennosti nic nenadelas, nasilim to rozhodne nedelej. vyzkousej ruzne kamuflaze, triky a ona se na neco chyti
ted jsem koupila takove mini tvaruzky od danone a take to snedla ( 1 )uz neresim estli to je pro uplne prcky a jsem rada ze sni aspon neco mlecneho
a co smetanove omacky? nase princezna ted jedla 2 dny koprovku a jak ji chutnalo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Popokatepetla Jestli to jedla driv, tak je toho proste prejedena, necpala bych ji to kdyz to ted nechce, u nas to bylo stejne, nejdriv je malej jedl a pak uz nechtel, uplne ho natahlo kdyz jsem mu dala trochu na lzice do pusy a ted zase jogurty ji, presne jak uz tu bylo psano, telo si rekne co chce a potrebuje, pokud porad pije mleko, tak ji to staci… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit