Dítě 2,5r umí anglická slova

Anonymní
21.12.22 14:35

Dítě 2,5r umí anglická slova

Dobrý den,
Syn má slabou slovní zásobu, ale poslední dobou se snaží mluvit, jenže jde o anglická slova, číslice, barvy…
Koukáme občas na lala tv kde se sem tam ta angličtina objeví.
Mluvím na něj co se dá, když už teda mluví v té angličtině tak se snažím aby věděl, že když řekne red, že je to červená, to chápe.
Samozřejmě, že budu bojkotovat programy kde je angličtina, ale zajímá mě zda má někdo podobnou zkušenost.
Díky moc za odpovědi.
Prosím anonym, citlivé.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3792
21.12.22 14:38

Samozřejmě budu bojkotovat programy, kde je angličtina? Proč proboha? No tak místo červená řekne red. No a co? Neboj, než půjde do školy, tak se to naučí rozlišovat sám od seme ;) a navíc bude umět i trochu anglicky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9774
21.12.22 14:39

V tomhle věku nerozlišuje, jestli je to čeština nebo angličtina. Je to pro něj jeden jazyk. Prostě se snaží mluvit a opakovat, co slyší. Pokud slyší angličtinu a je pro něj jednodušší vyslovit dané slovo v aj, tak prostě použije aj. Když na něj budeš mluvit jen česky a nebudeš mu pouštět anglická videa, tak bude mluvit jen česky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.22 14:40

@Sisika9
Děkuji, za to že jste milá, i známí říkají, že se mu to zkrátka asi lépe říká, asi to tolik řeším kvůli tomu, že moc nemluví. :palec:

• Citovat
  • Upravit
684
21.12.22 14:41

Syn se taky naučil ve 2,5 barvy a čísla v angličtině, jinak nic; asi je to běžný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
21.12.22 14:43
@Anonymní píše:
Dobrý den,
Syn má slabou slovní zásobu, ale poslední dobou se snaží mluvit, jenže jde o anglická slova, číslice, barvy…
Mluvím na něj co se dá, když už teda mluví v té angličtině tak se snažím aby věděl, že když řekne red, že je to červená, to chápe.
Samozřejmě, že budu bojkotovat programy kde je angličtina, ale zajímá mě zda má někdo podobnou zkušenost.
Díky moc za odpovědi.
Prosím anonym, citlivé.

U takhle malého dítěte bys neměla bojkotovat ani tak programy s angličtinou jako televizi obecně.

Kdybys mu ji pustila max. na půl hodinky denně, tak by bylo úplně fuk, v jakém jazyce by hrála. Ale tvoje dítě ji má k dispozici evidentně mnohem déle (jinak by ta angličtina nad češtinou nemohla v takové míře převládnout)… což není dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
21.12.22 14:49

Deti mi vyrustaly ve smisenem prostredi a jeli v anglictine jako v prvnim jazyce, ona je totiz v tech zakladech brutalne jedoducha (moje teorie).
Zkusenost po nekolika letech - jo, zpusobuje to urcite problemy, jsme ted v CR uz nejakou dobu a s cestinou hlavne starsi bojuje, takze tocime logopedii a dodatecna cviceni atd…na druhe strane, uprimne, ja cely svuj profesni zivot hodne tezim z dobre znalosti anglictiny, co je tak asi do budoucna dulezitejsi v dnesnim svete? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24715
21.12.22 14:50

To je poměrně běžné. Prostě to má naposlouchané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
boricmytu
21.12.22 14:50
@Anonymní píše:
Dobrý den,
Díky moc za odpovědi.
Prosím anonym, citlivé.

A proč to řešíš, jako myslíš, že se následně nenaučí česky, ber to jako pozitivum, máme známe, kteří vychovávají ve dvou jazycích, jeden mluví česky a druhý anglicky no a dítě umí dva jazyky a ani se nemuselo snažit, tak hlavně nic nezakazuj!

• Citovat
  • Upravit
15278
21.12.22 14:59

Dcera byla na angličtinu taky vždycky chytlavá, čísla umělá dřív anglicky než český, proč to tak je netuším. Samozřejmě se to pak naučila i česky, teď je ji 8let a občas zaplete do věty anglické slovo, třeba že je něco cute apod. Asi úplně normální pro dnešní generaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9774
21.12.22 15:02
@boricmytu píše:
A proč to řešíš, jako myslíš, že se následně nenaučí česky, ber to jako pozitivum, máme známe, kteří vychovávají ve dvou jazycích, jeden mluví česky a druhý anglicky no a dítě umí dva jazyky a ani se nemuselo snažit, tak hlavně nic nezakazuj!

Pokud jeden rodič mluví česky a druhý anglicky, tak se to dítko naučí opravdu dvojjazyčně. Ale velká část dětí, které jako batolata „uměly“ anglicky, skončí u toho počítání do deseti a barviček. Protože pouštění anglických videí nestačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.22 15:06

On chápe význam českého slova, když mu řeknu hnědá, ukáže na ní jen řekne brown.
Uznávám, že teď v tom zimním období jsem ráda, když na chvíli vypne u TV abych mohla udělat něco v klidu, takže hraje o něco déle než by musela. Ale pořád převažují jiné aktivity. Je pravda, že se to v něm otáčí teď každý týden, snad mě brzy milé překvapí, všem děkuji za jakýkoliv komentář.

• Citovat
  • Upravit
9243
21.12.22 15:23
@Anonymní píše:
On chápe význam českého slova, když mu řeknu hnědá, ukáže na ní jen řekne brown.
Uznávám, že teď v tom zimním období jsem ráda, když na chvíli vypne u TV abych mohla udělat něco v klidu, takže hraje o něco déle než by musela. Ale pořád převažují jiné aktivity. Je pravda, že se to v něm otáčí teď každý týden, snad mě brzy milé překvapí, všem děkuji za jakýkoliv komentář.

Muj vnuk, ted mu budou 3 rika nektera slova v aj, asi proto, ze se lepe vyslovuji a ma to naposlouchane z you tube Misto ceskych hrat- play, myt, koupat se - wash, jablko- apple. Kdyz neco hleda, predmet, pta se- where are you…Nova doba, no :) To si sedne, neboj:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9774
21.12.22 15:23
@Anonymní píše:

To je podobné, jako když řekneš zelená, dítě ukáže zelenou a řekne, že je to travičková. Prostě hnědá a brown jsou synonymum. Já bych se z toho nehroutila, hlavně, že ty barvy pozná a časem začne rozlišovat, kdy hnědé říkat hnědá, kdy brown a kdy to může být třeba hovínková :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
21.12.22 15:26

To měl kluk taky, dneska už ví z barvicek prd :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie