Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zkušenost nemám, ale zkoušeli jste dát švestky nebo hrušky, jogurt? Pije dostatek vody? To by mohlo do budoucna pomoct.
Syn měl kdysi taky problém se vyprazdnit.
Dr poradila hodně pít, vlakninu, ovoce, zeleninu a kdyby bylo nejhůř tak easylax…Jsou to ampulky s aplikatorem a jsou přírodní. Během pár vteřin bylo po problému.
Na co pohotovost, dej jí čípek, to chceš aby ji to tahali manuálně.
Pokud se nekrouti bolestí, tak bych na pohotovost nejezdila a dala jí něco na změkčení stolice, případně čípek.
Dej dětský čípek a půjde to raz dva, na to nepotřebuješ ani recept ![]()
Zkusila bych čípek nebo zmíněný easylax, zevnitř Forlax. Dětský je na předpis, tak dáváme půl sáčku dospěláckého. Je to šetrné a nenávykové projímadlo, syn je taky zácpař, tak mám zkušenost.
Rozhodně to není na pohotovost, pokud jí nic nebolí, akorát bude stres a chytne tam něco, co ještě nemá… ![]()
Čípek, namaznout olejickem, tepla vana
to na pohotovost neni, to chce klid a trpelivost
a po vykonu mozna masticku
Glycerinový čípek pro děti bych dala. Pokud mi dcera nekaká 3 dny, dávám jí ho. A v případě praskliny konečníku po stolici bych pak večer po umytí namazala prasklinu trochou Hemagelu.
@Anonymní píše:
Dítě 3 roky nekakalo
To snad není ani možné
Dobry večer, potřebuji nutně poradit, možná i uklidnit. Já byla teď 8 dní v nemocnici a dneska jsem se vrátila. O dítě se staral tatínek, který si dneska uvědomil že vlastně cely týden nekakala. Prosím Vás, je to normální? Malá má problémy s kakanim delší dobu, trvá ji někdy 3-4 dny než se vykadí, vetsinou se u toho hrozně zpotí a namáhá se. Dětská lékařka má dovolenou, proto pojedeme na pohotovost hned zítra. Jen mě zajímá jestli s tím mate někdo zkušenosti a zda je to u malých děti běžné. Moc děkuji za odpovědi