Roční dítě tlačí bez výsledku

Anonymní
15.10.23 19:54

Roční dítě tlačí bez výsledku

Ahoj, prosím o radu..
Mám ročního syna, teď přesně. Cca od 8 měsíců máme problém s bobkama. Malý je stále na plenkách. Začalo to akutní zácpou, kdy jsme museli pomoci čípkem. Užívali jsme lactulosu, nedávám mrkev, banán, davam probiotika, ovesne vločky, ovoce, hodně pít.. (vypije denně ale max 500 ml, váží 9 kg).. tlačí jak divej ale jen si prdne a kapku si poprdí zadek ale nic z nej nevyjde. Dávám i svestkove stavy a hruskove od Hippu. Hodně se hýbe, hamá taky dost podle mého. Vůbec netuším čím to je. Kojím už jen v noci, přes den dávám UM, Sunar.. teď dokonce užíváme nenávykové projimadlo a i přes něj má malej problém se sám vyprázdnit. Nutno podotknout, že tlačí vždy vsedě, takze mu to asi nejde i kvůli tomuto.. beru do ruky a mackam mu nozicky k brisku a to občas pomůže. Potom třeba po 3 dnech, někdy po týdnu vytlačí bobek u kterého pláče. Nemáte někdo nějaký tip co ještě zkusit? S doktorkou samozřejmě vše konzultuji ale přece jen si někdo mohl projít něčím podobným.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12011
15.10.23 20:54

U nás taky cca od 10m problémy…dávala jsem dlouhodobě lactulosu, ovesné vlocky, probiotika a vlákninu v prášku do jidla. A pokud 2 dny nekakala tak potom mikroklystyr easylax…to tom se vždycky vykakala…dcera mi naštěstí pije dobře takže jsem ji nemusela nijak nutit, ale dělala jsem ji často i polévky. A nahřívací jsme bříško ve vaně nebo v bazénku..taky se tam pak i často vykakala…když bylo vyprázdnění bolestivé že plakala tak jsem pak Matala factu mastičku…dělala jsem i jídla hodně s kmínem. Dcera mi pije hlavně ovocný čaj ale přidávám vždy i sáček fenyklového nebo heřmánkového…
No a nejvíce pomáhá čas…od jara byla celkem vpohode..teď přes léto se zase trochu zhoršila protože zkoušíme bez plenek…ale lactulosu případně ten easylax už používáme fakt minimálně..tak 2× -3× do měsíce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12011
15.10.23 21:17

Mmch tlačení vsedě je ještě zlatý…dcera tlačí vestoje a protože si párkrát způsobila fisuru tak se boji že jí to zas bude bolet takže sice usilovně tlačí ale zároveň má sevřený půlky k sobě. Obzvlast pokud má bit bobek tuzsi…takže jde ven fakt těžko…jakmile ji chytime a zkusíme držet v s nohama u břicha nebo vsedě na nočníku tak tlačit přestane…a na nočníku bude sedět klidně hodinu ale nezatlaci ani jednou 🙈 když takhle tlačí půl dne a nic tak dám tu lactulosu…a když nic tak buď ještě večer nebo pak druhý den ráno ten easylax…po tom se zadari opravdu vždy a hned…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.10.23 22:42

Dcera měla taky velké problémy, přišlo mi, že to začalo právě se Sunarem, ale to mi došlo až po hodně dlouhé době. Dva roky jsme trávily nekolikahodinovym tlacenim bobků, většinou se nakonec povedl v teple vane. Bylo to fakt šílené období. Zkoušela jsem vše možné i nemožné a jediné co nakonec pomohlo bylo opravdu hodně pít a Forlax.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
489
16.10.23 14:36

Píšu si do kalendáře, kdy měla dcera stolici. Pokud ji nemá 3 dny, dávám glycerinový čípek. Není návykový a přece ji nenechám trpět. S věkem je to už daleko lepší. Sice to má pořád jak králičí bobky, málo pije, ale jak už všude běhá, tak je to lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí