Dítě 8. měsíc málo přibírá
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Dítě 8.měsíc málo přibírá
Maminky, moc Vás prosím o radu. Máme holčičku z dvojčátek, nyní 8.měsíců, má pouze 6 kg, měří 70 cm. Porodní váha 2,2 kg a 45 cm. Hrozně málo přibírá na váze, za měsíc cca 200 g, toto zhoršení nastalo asi ve 4,5 měs. Poslední asi dva týdny nám začala zvracet 1-2× denně, vždycky to je okamžitě po jídle. Dva dny v týdnu třeba nezvrací, ale další den se poblinká znovu. Po půl hodině od zvracení ji dáme znovu, většinou to samé a dávku si již toleruje. Má odebranou krev - několikrát, žádný nález, jednou ji vyšla pozitivní alergie na kravské mléko - to jsem vysadila, ale žádná změna, co se týče zvracení. Na alergologii mi řekni, že tento výsledek nemusí být směrodatný, dali ji tu alergologickou nálepku na záda, kterou jsem dnes odlepila a zdá se mi, že je to čisté.
Co se týče jídla, tak jí následovně:
Ráno 200 ml kaše
oběd 190 ml maso-zelenina
svačina 150 ml přesnídávka s UM
večer 190 ml kaše
druhá večeře 100 ml vločky-jáhly s UM a ovocem
Je to málo na přibírání? Už si moc nevíme rady, hrozně se bojíme, ať ji něco není. 2× měla zvýšené leukocyty v moči minulý týden, nyní čekáme na výsledky další kontrolní moči. Byla na sonu bříška, asi 4× - má tam pouze nějaké střevní kličky - nález prý v normě. Chodíme pořád po doktorech, všichni říkají, že je max. spokojená a vysmátá holčička, kterou evidentně nic netrápí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@katerinkaaa no myslim ze se netrap, ted uz deti proste tolik nepribiraji. nase malicka ma 8.mesicu, od 4. je na UM a od 6. do 8. mesice nabrala jen 200g a to se narodila s normalni porodni vahou 3,4 a 49 cm ted ma 6720 a 64 cm
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, naprosto zdravá roční holčička od ségry měla v roce 6,90 kg… teď se to zlepšuje, ale prostě je a bude malinká, taky má po kom být… samozřejmě, může u vás být nějaký problém, ale to řešíš, tak neboj… a k jídlu - ještě mne napadá, že pokud ti pije umělé mlíko, tak tím se dá docela slušně přibrat i mimo jídlo nebo po něm…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malá přibírá taky 20 dkg měsíčně a doktorka řikala že je to v pohodě. Mrkněte na růstový graf, ten docella pomáhá na uklidnění
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@katerinkaaa a zkoušela jsi různé mléka a různé flašky? Asi jo, že… vůbec netvrdím, že pít mlíko je nějak nutné, ale pomáhá to v tom přibírání, no…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@fialína jj, zkoušela, byli jsme s tím i v nemocnici na nějakou dobu, to nemá žádný efekt, pila jednou dobou jenom ve spánku. pak jsme zjistili, že to sní po té lžičce. Myslíš, že místo přesnídávky ji mám dávat raději mlíko po lžičkách, myslím, že ta přesnídávka s piškoty a s UM má větší kalorickou hodnotu, ne? Případě ji dávám vločky či jáhly s ovocem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@katerinkaaa ale ne, necpala bych to do ní násilím místo něčeho, spíš mám zkušenosti s tím, že poměrně hodně děcek, které špatně nebo málo jí, jsou ochotné pít mlíko, třeba z miminkovských lahviček… ale tohle prostě asi není rada pro vás. Ještě otázka, jestli třeba nemá nějakou alergii na bílk. kr. mléka nebo problémy s laktózou apod., to je i v těch kaších, ale to jste asi taky řešili. Tipuju, že i reflux jste řešili… tak vlastně jen držím pěsti, ať je brzo ok. Ale ta samotná váha není fakt taková hrůza…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit