Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
petka86 píše:
vidět u malé kočku tak okamžitě odcházíme z návštěvy,naštěstí teda nemá nikdo známí kočku,tak je to fajn
Hele, to mě zajímá
V čem je ta kočka tak jiná, než pes? Mě tedy přijde na kontakt bezpečnější kočka, ale za svůj život jsem měla už spousty koček a žádná se nechovala agresivně, možná máš zkušenosti jinou ![]()
ahojky ja mam labradora a civavu, labrador je dost i venku, ale chodi pres den i domu hlavne v zime, spi ve svy mistonosti ale jinak muze kamkoliv (resp jen dolni patro kde je kuchyn, koupelna, obyvak,) donedavna mel pelech v obyvaku ale uz ho ma na chodbe, civava ta smi vsude i na gauc a spi s nama v posteli, chlupu je dost ale neni to zadnej extrem proste se musi casteji vysavat ale i tak clvoek nezavrani ze tu ty chlupy proste jsou, civava se malymu spis vyhyba ale uz parkrat ho taky olizla, labrouska malyho miluje a on kdyz leze po 4 tak leze za ni ta ho taky obcas olizla i na hlave ale je desne opatrna no a vedu z toho nedelam, ale je fatk ze kdyz by malyho olizoval pes treba tcyhne nebo cizi tak by mi to vadilo…
je fakt ze na obleceni a hrackach se malymu chlupy nedrzi, kdyby jo tak by mi to asi taky vadilo, nevim jelikoz jsi to mamce rikala tak nevim jak poradit kdyz s tim nic nedela…
jeslti tam chces jezdit tak asi nezbyde nez se obrnit trpeivosti a nebo si spis rict ze jsu to jen chlupy co nikomu jeste neublizily (krom alergiku) jen na to olizovani hracek bych si dala pozor aby nejakej chlup nezaskocil v krku…
nas malej ma doma hraci koberec v obyvaku a na nem ma hracky tak asi proto nejsou od chlupu ale az bude vetsi je mi jasny ze je bude tahat vsude tak to asi bude hrosi…
Kakika píše:petka86 píše:Hele, to mě zajímá
vidět u malé kočku tak okamžitě odcházíme z návštěvy,naštěstí teda nemá nikdo známí kočku,tak je to fajnV čem je ta kočka tak jiná, než pes? Mě tedy přijde na kontakt bezpečnější kočka, ale za svůj život jsem měla už spousty koček a žádná se nechovala agresivně, možná máš zkušenosti jinou
kocky roznasi jiny bakteie ted bych lhala jak se to jmenuje, ale treba me se v tehotenstvi ptali jeslti mam kocku a kdyz jsem rekla ze ne tak sestricka rikala ze kdybych ji mela musime udelat jedny testy navic
ale kdyby si malej u znamych hladil kocku tak by mi to nevadilo ![]()
Ajla píše:Kakika píše:kocky roznasi jiny bakteie ted bych lhala jak se to jmenuje, ale treba me se v tehotenstvi ptali jeslti mam kocku a kdyz jsem rekla ze ne tak sestricka rikala ze kdybych ji mela musime udelat jedny testy navicpetka86 píše:Hele, to mě zajímá
vidět u malé kočku tak okamžitě odcházíme z návštěvy,naštěstí teda nemá nikdo známí kočku,tak je to fajnV čem je ta kočka tak jiná, než pes? Mě tedy přijde na kontakt bezpečnější kočka, ale za svůj život jsem měla už spousty koček a žádná se nechovala agresivně, možná máš zkušenosti jinou
ale kdyby si malej u znamych hladil kocku tak by mi to nevadilo
Tak nemoci určitě nějaké mají,ale i kdyby ne,já nějak kočky nemusím už od mala,teta měla dvě a mě dělá zle jak jsou vlezlé a otírají se o nohu,nevím jak to říct,prostě kočky nemusím,ale nic proti kdo má to je jasný
Třeba v létě,nám pod oknama ve křoví bydlela kočka s kotětem,tak my jich bylo líto,že jsou sami a tak sem jim každý den házela něco na jídlo,už tam vždycky čekali co spadne dolů z 1.patra,jak začal podzim odešly někam do tepla. Počítám,že tohle jaro,léto tam bude opět kočka s jiným kotětem a mě jako matce jich bude opět líto,že zase budu házet něco na přilepšenou ![]()
máme doma tři kočky, takže chlupy všude…štvě mně to, ale né natolik abych se jich vzdala, zatím jediným důvodem který by mně to k tomu vedl by byla alergie u prcka, ale doufám, že v bříšku si vytvořil dostatečnou imunitu. Kočky si malého víceméně nevšímají, sem tam k němu čuchnou, ale to je tak všechno. Malému jsou čtyři měsíce a s chlupama bojujeme už teďkom, jsem zvědavá, co bude až bude lozit…aaaaale co, zvládli to jiní, zvládnem to i my
Před ohlášenou návštěvou vždy vysávám a vytírám, ale cítím se teda ‚uvolněněji‘ když k nám příjdou na návštěvu také milovníci a majitelé zvířat a jsou na to zvyklí, ono ten úklid totiž nebude nikdy 100procentní.......
Ahoj holky, my máme taky psa, chlupy mě strašně točí, ale to prostě k psovi patří. Dvakrát denně luxuju (máme koberec jen v obýváku) a jednou vytírám. Když vyluxuju, odkážu hafíka na místo a pak si může prcek hrát v obýváku. Hraje si tam jen dopoledne, odpoledne už si hrajeme v pokojíčku, kam pejsek nemůže.
Ajlo, ty testy v těhotenství se dělají na toxoplazmózu, ale u bytových očkovaných a odčervených koček to opravdu nehrozí. Mnoho lidí toxoplazmózu prodělalo a ani o tom neví, mnohem větší pravděpodobnost je, že se jí nakazíme ze špatně spracovaného masa nebo nemytého ovoce a zeleniny. Já ač mám kočky opravdu ráda si s těma venkovníma raději moc nehraju a v těhotenství jsem se jim vyhýbala úplně.
Tož tak…to že někdo kočky nemá rád, to respektuju, i když nechápu
Já jsem takový ten typ, který by si domů natahal všechny zvířata, kdyby to šlo hihi
Tak pokud Ti to opravdu zásadně vadí, tak bych si s mámou promluvila, pokud nejsi takhle otevřena, tak se snažit třeba malého držet v židličce, lehátku nebo já nevím a nebo ať jezdí máma k vám.. ![]()
jinak my máme psa a kocoura, upřímně opravdu pochybuju, že psí sliny vyvolávají atopický ekzém
(neříkám, že nemůžou nějak reagivat s rozjetým ekzémem, ale tak mě třeba vadí i voda
) asi bych tedy úmyslně nenechala malé miminko olizovat psem, ale třeba já mám roční a ona už si za psem dojde sama, hrají si spolu a padne i nějaké to olíznutí ![]()
tim ekzemem jsme nemyslela,ze za to muze pes, ale ditko melo pravdepodobne citlivejsi pokozku a i pres to jej maminka nechala olizovat..tim to tomu ditku jen zhorsila..nerikam, ze nase fena dite neolizne,ale urcite ho neolizuje kazdy den..a pokud by se mi po styku se psem dite osypalo, urcite bych to omezovala..
taky máme psa a 8m mimino.mame kříženého středního knírače z utulku.mimčo se plazí všude,tak je taky celé obalené,ale co s tím nadělám přece ho kvůli tomu nedám pryč.a zvlášt v místnosti být nemůže,pže škrábe na dveře a nechce být sám.prostě pak vezmu lepenku a odchlupim ho.jsou to jenom chlupy a jednou jsem si psa pořídila, tak s tim musím počítat.
Moje mamka ma fenku jack russell teriera. Je to proste jeji partacka, vicemene psi vnucka. U nas to asi bude stejne, ale ja to menit nebudu. Tak at proste ona jezdi k Vam a bez pejska.