Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Omlouvám se nevěděla jsem kam téma zařadit. Manželovi zůstala po babičce a dědovi chalupa. Domeček je pěkný stylový, ale plný krámů, zajímá mne jestli máte někdo zkušenosti s nějakou firmou která likviduje pozůstalosti. Jak to probíhá, ceny atd.
Našla jsem spoustu inzerátů, ale zajímá mne spíše osobní zkušenost. Děkuji za příspěvky.
Máme podobný problém. Ale jsme z Královehradecka. Nábytek nějak udáme - žádné vzácnosti to nejsou, ale těch broušených váz, skleniček a keramiky co nastřádala babička co s tím?
Ani nemluv, samá vázička, serepetička, keramika, hrníčky, staré hadry, prarodiče opravdu nevyhodí nic. Začala jsem to pomalu třídit co si necháme a co vyhodit. Některé věci (pár kousků) jsou dnes už vzácnost a po zrepasování nám na chalupě ještě udělají parádu, ale ten zbytek…
Já jsem tehdy udělala oheň na dvoře a co šlo, tak jsem pálila. Jinak byla pořád plná popelnice.Nábytek jsem rozsekala sekerou atd. No hrůza věcí a skoro nic nešlo použít ![]()
záleží co je uvnitř domu. Po zkušenostech bych se do vyklízení pustila sama. Objednala kontejner, co by nešlo spálit dát do něj a probírat a probírat a probírat. Procházeli jsme i staré noviny, protože jsme objevili, že mezi listy babička schovala tu stovku, tamhle prozměnu doklady nebo smlouvu, staré fotky, jejichž nalezení nám udělalo radost…
Oni měli chalupu 4+1+hospodářské budovy+ dvůr, je toho fakt hodně a navíc je to tam docela štreka, museli bychom si vzít tak 2 týdny dovolené to tam jet udělat svépomoci, chtěli jsme to právě zmáknout do jara, abychom na jaře mohli začít rekonstrukci. Už jsem přemýšlela že nechám v místním vesnickém rozhlase vyhlásit den otevřených dveří, věřím že by to lidi během dne rozebrali.
Bratr když koupil chalupu, tak jsme tehdy vyklízeli snad víc jak měsíc. A na několika půdách, protože chovali dobytek bylo všude seno nebo sláma. Já to házela dolů a mamka to odvážela do zahrady pálit. Už to nechci zažít, měla jsem bolavé oči i nos od prachu a to jsem měla šátek i roušku. A co bylo v zahradě fuj, ještě, že je to za námi. Jinak YNAX má pravdu, probírat…
My tam byli zatím jen párkrát a něco už jsme pomalu probrali, právě proto jsem chtěla tu likvidační službu, páč vím co nás čeká. Navíc teď tam nemůže zmizet na pár týdnu, manžel musí makat a já taky, navíc nevím kam bych na těch 14 dní či víc dala malýho, sebou ho tam vzít nemůžu by se tam přizabil.
Nevím možná radím blbě,ale třeba uklidit alespoň jednu dvě místnosti, kde by se dalo „bydlet“ a pomalu uklízet. Já moc nikomu nevěřím a raději všechno sama. Jinak je to fajn zdědit něco co vám bude k užitku
Pěkně si to pak užijte ![]()
Děkuji, budem se snažit si to užít, pro děti to tam bude super