Pozůstalost, likvidace

2458
19.1.12 14:01

pozůstalost-likvidace

Omlouvám se nevěděla jsem kam téma zařadit. Manželovi zůstala po babičce a dědovi chalupa. Domeček je pěkný stylový, ale plný krámů, zajímá mne jestli máte někdo zkušenosti s nějakou firmou která likviduje pozůstalosti. Jak to probíhá, ceny atd.
Našla jsem spoustu inzerátů, ale zajímá mne spíše osobní zkušenost. Děkuji za příspěvky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
192
19.1.12 14:30

Máme podobný problém. Ale jsme z Královehradecka. Nábytek nějak udáme - žádné vzácnosti to nejsou, ale těch broušených váz, skleniček a keramiky co nastřádala babička co s tím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2458
19.1.12 14:35

Ani nemluv, samá vázička, serepetička, keramika, hrníčky, staré hadry, prarodiče opravdu nevyhodí nic. Začala jsem to pomalu třídit co si necháme a co vyhodit. Některé věci (pár kousků) jsou dnes už vzácnost a po zrepasování nám na chalupě ještě udělají parádu, ale ten zbytek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
19.1.12 14:52

Já jsem tehdy udělala oheň na dvoře a co šlo, tak jsem pálila. Jinak byla pořád plná popelnice.Nábytek jsem rozsekala sekerou atd. No hrůza věcí a skoro nic nešlo použít :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
19.1.12 15:03

záleží co je uvnitř domu. Po zkušenostech bych se do vyklízení pustila sama. Objednala kontejner, co by nešlo spálit dát do něj a probírat a probírat a probírat. Procházeli jsme i staré noviny, protože jsme objevili, že mezi listy babička schovala tu stovku, tamhle prozměnu doklady nebo smlouvu, staré fotky, jejichž nalezení nám udělalo radost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2458
19.1.12 15:34

Oni měli chalupu 4+1+hospodářské budovy+ dvůr, je toho fakt hodně a navíc je to tam docela štreka, museli bychom si vzít tak 2 týdny dovolené to tam jet udělat svépomoci, chtěli jsme to právě zmáknout do jara, abychom na jaře mohli začít rekonstrukci. Už jsem přemýšlela že nechám v místním vesnickém rozhlase vyhlásit den otevřených dveří, věřím že by to lidi během dne rozebrali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
19.1.12 15:40

Bratr když koupil chalupu, tak jsme tehdy vyklízeli snad víc jak měsíc. A na několika půdách, protože chovali dobytek bylo všude seno nebo sláma. Já to házela dolů a mamka to odvážela do zahrady pálit. Už to nechci zažít, měla jsem bolavé oči i nos od prachu a to jsem měla šátek i roušku. A co bylo v zahradě fuj, ještě, že je to za námi. Jinak YNAX má pravdu, probírat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2458
19.1.12 15:45

My tam byli zatím jen párkrát a něco už jsme pomalu probrali, právě proto jsem chtěla tu likvidační službu, páč vím co nás čeká. Navíc teď tam nemůže zmizet na pár týdnu, manžel musí makat a já taky, navíc nevím kam bych na těch 14 dní či víc dala malýho, sebou ho tam vzít nemůžu by se tam přizabil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
19.1.12 15:57

Nevím možná radím blbě,ale třeba uklidit alespoň jednu dvě místnosti, kde by se dalo „bydlet“ a pomalu uklízet. Já moc nikomu nevěřím a raději všechno sama. Jinak je to fajn zdědit něco co vám bude k užitku :mavam: Pěkně si to pak užijte :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2458
19.1.12 16:03

Děkuji, budem se snažit si to užít, pro děti to tam bude super

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie