Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
ahoj,my mame doma psisko,ma sice kratkou srst, ale takove ty pichlave chlupy..ma vymezeny prostor,kam muze..urcite nesmi do detskeho pokojiku,do loznice..obcas smi lehnou mezi dvere do obyvaku, jinak ma volny pristup po kuchyni a chodbach..ale zase poradne vencime, aby doma spis spala, nez se dozadovala pozornosti..kazdopadne bych mamince rekla, at psa da do jine mistnosti, kdyz tam s mimcem budu..ono to olizovani-je to krasny, ale pes olizuje svoje genitalie, venku cizi hovinka a curanky..kolikrat i mrsiny..pokud by to maminka nepochopila, rekla bych ji,at ona jezdi za nami,kdyz ji to prijde tezke kvuli vnouceti na chvili zavrit psa a vysat koberec treba alespon v jedne mistnosti..lepsi urazena maminka, nez dite s atopickou vyrazkou..(kamaradka takhle nechala olizovat sve mimi a zpusobila mu tim atopicky ekzem, takze mimco je neustale osypane..)nas pes smi oliznout maximalne ruce a to jen,kdyz deti sami prijdou a tu rucku ji pred cumak daji (a to nasemu psu cistim zuby a stejne mi to vadi)..
No tohle by pochopit mohla. Jsem pejskařka, ale děcko v chlupech by mi vadilo taky. U nás je ale víc chlupů ze mě než ze psa
Nevím, jestli Ti někdo poradí něco jiného, než být na matku důraznější
Dlouho dotčená nebude.
Moje babička má v domě 3 psy! Ještě donedávna v tom samém domě žil můj roční bratránek. Všude chlupy, ťápoty, štěkot jak blázen, když kolem projede auto! A moje mamka, která k babičce jezdí častěji než já vždy, když přijede, tak psi vykopne ven a začne vytírat a luxovat! To je už ale extrém. V domě žijí i mladí lidé, kteří mají dost energie a rozumu, bohužel i jim to připadá normální.
My také máme doma psa. Pořídili jsme si ho ještě než jsme se vzali a tenkrát jsme vůbec netušili, jak to s námi dopadne. Je to rozmazlená fenka (od původní paničky) a převychovat se nám ji nepodařilo, stačí, že už na ní nemusíme volat anglicky:-)) V dubnu čekáme mimčo. Fenka má jemný dlouhý světlý chlupy. Jsou všude, v kobercích, sedačce, oblečení, posteli… až se přestěhujeme do nového s novým nábytkem, nastane nový režim. Nedá se nic dělat.
to je těžký, my máme doma psa taky a i když denně uklízím a obden vysávám, tak chlupy sou prostě všude a na všem…
já osobně to neřeším, říkám si, že klukovi posiluju imunitu
psa od něj nijak neodháním a nechám ho i malého olíznout /jen se teda snažím, aby pes nešel malému do pusy přímo/, ať si na sebe zvykají…
ale je to tvé dítě a tvůj pocit a pokud si jen trochu myslíš, že by pes mohl na malého třeba zaútočit, tak si ho samozřejmě hlídej, právo na to máš… ![]()
chlupy bych neřešila, prostě si pořiď takový ten lepivý odchlupovač a malého tím před odchodem přejeď ![]()
malej bude odchlupenej a zároveň tím mámě jasně naznačíš, jak tě to sejří…
Příspěvek upraven 20.01.12 v 08:07
a jinak mauzik, teda nevím o tom, že by olizování psem způsobovalo atopické exémy … neříká se naopak, že psi mají ve slinách cosi co desinfikuje? /právě proto, že olizujou kde co/
Měli jsme doma retrívra,už nemáme,vrčel mi po dítěti,rezolutně jsem řekla že musí z domu.
Ale k těm chlupům- byly všude a ve všem,jak mile se mi dcera rozlezla,měla je ve dlaních,cokoli jí spadlo,hned bylo obalené chlupy,měla chlupy ve stolici,v oblečení ,prostě všude a to jsem denně vysávala a 2 x denně vytírala země,protože navíc takový pes nanosí z venku neskutečný bordel.
Udržet pořádek v bytě se s takovým zvířetem prostě nedá,nehledě na tu špínu.
K tomu olizování: mně olízne pes a musím se pak týden léčit se záněty,jsem atopik,takže sama nevěřím na to ,že by jejich sliny zrovna 2 x desinfikovaly-teda člověka ![]()
Pro přecitlivělé rýpalky- retrívr je u známých ,kteří nemají děti a mají les hned za barákem,takže je v dobrých rukou.
My máme doma teda kočku, vysávám KAŽDEJ den
A vytírám obden a stejně sou ty chlupy furt všude
Třeba mamka uklízí, ale ono to prostě s těma zvířatama je těžký no
Ale chápu tě, já su z toho taky pološílená, malá nejí normální jídlo, ale jak na zemi zmerčí chlup nebo můj vlas, valí si hned pro to a šup do pusy
By mě zajímalo, kolik jich už fakt snědla ![]()
Holky, děkuji za pohled z druhé strany, to jsem potřebovala. S tím válečkem to není špatný nápad. Zkusím s mamkou domluvit aby pes nebyl v jedné místnosti s malým a budu ho hlídat aby nejedl ty chlupy. Asi za to opravdu nemůže a chlupy se prostě drží.
Aby jste si nemyslely, že nemám ráda psy. Dokonce i máme psa, ale je venku na zahradě a do baráku nesmí.
Zakladatelka
Taky se přidám, máme doma psa, je to teda yorkšír, takže chlupy nepouští a přístup má a bude mít všude, krom teda dětské postýlky, než bude dítě větší. Ale naše dítko ho rozhodně olizovat nechám (pokud teda předtím nesežere kuřinec),ale určitě zas ne čerstvé mimčo. To že způsobuje olíznutí alergie, tomu nevěřím, s tím bych se i hádala. Sami psi si lížou rány, takže těžko v nich bude něco špatného. Sama jsem si nechala olizovat ránu od našeho prvního psa a žiju dál. Jiank moji rodiče mají taky velkýho psa, pravda, když líná tak je chlupů též všude jak ďas. Mamina je z toho nešťastná, ale přežívá to a uklízí jak může. Ale rozhodně ji nebudu buzerovat tím, aby na zemi nebyl ani chlup, abych tam svoje dítko mohla mít. Sterilní prostředí stejně v baráku nidky nebudete mít a ani to není možné a už vůbec né dobré. Na druhou stranu úplný nepořádek taky není extra nejlepší.
Jinak taky mývám atopický exzém, ale většinou jen v zimě z mrazu a nekrémované kůže. Psem se nechávám olizovat každý den, nijak mě to netankuje ![]()
To´t můj názor a pohled na věc. Ten tvůj ti samozřejmě neberu
.
Ja mam doma dve velke psiska a taky muzou vsude, maji kratke chlupy ale jsou taky vsude a malou taky sem tam obliznou, no a co?! Kdybych pro ni chtela sterilni prostredi, tak ji porodim do vakua!
my máme doma dva psíky a chlupy jsou všude i kdyby člověk jen dokola uklízel, tomu se prostě člověk neubrání, jakmile je pes v domě, ale třeba do ložnice a do postele nesmí (jsem taky alergik), do dětského pokojíčku taky přístup zakážu, nesmí na sedačku, ale občas tam vyhupsne, beztak hlavu si tam pokládá pořád, ale koupili jsme koženou, takže není problém jí jednou za pár dní normálně umýt.
Určitě mu nebudu bránit děcko olíznout, psí sliny opravdu léčí, ale je jasné, že u alergika vyvolají obtíže, luxovat budu muset denně i když máme robůtka, ale víc asi nezmůžu, beztak nikde není sterilní prostředí a kdyby bylo, kde pak děti vezmou imunitu? ...... ale naprosto chápu, že někoho, kdo doma psa nemá štve, když je pak děcko obalené chlupama, navíc si to naneseš domů .. s mámou zkus rozumně promluvit, že ti to prostě vadí, takže by mohla alespoň vyluxovat, nebo když přijedete, dej někomu děcko na 10 minut pohlídat a chop se vysavače a tu jednu místnost přeluxni, nic neříkej, nic nevyčítej .. třeba by to pomohlo ![]()
Mám dva kocoury a fretku v malém bytě, takže chlupů taky až k zbláznění. Bohužel, ani ustavičné píglování nás těch chlupů nezbaví. Pro tvoje uklidnění…nejhorší je to dětské lezoucí období, kdy všechno strkají do pusy. Ale to nebude trvat věčně. Jak se dítě postaví na nohy, tak už to bude lepší a lepší. Už mi v tom jedno dítě „přežilo“
druhé se brzy taky rozleze, takže mě to čekáještě jednou.
On je nepořádek a nepořádek. Jinak to u nás vypadá, když odjedeme na víkend pryč a mamka mi sem přijde zvířata nakrmit (tudíž se od pátku do neděle nevysává) a jinak, když každý den ten vysavač vytáhneme. A taky na povrchu. Z koberce ty chlupy prostě nedostaneš pořádně nikdy, takže naslintaná pěstička bude obalená vždycky, i když bude čerstvě vyluxováno.
Co bych si ale klidně prosadila je to, že psa v blízkosti dítěte nechci. Takže přijedu a pes bude v jiné místnosti. Mě by tedy pes (pokud by byl očkovaný a odčervený) nevadil, ostatně naši mají ovčáky, ale zase chápu, že ne každý je nadšený, když dítě dostane „hubana“ od ucha k uchu od psa ![]()
My máme dva psi,spíš černé barvy,necháme je stříhat,ten jeden má delší chloupky jako chmíří,takže je pak dva měsíce klid ten druhý by se stříhat nemusel má to ok,ale taky ho dáváme,malá ještě nelozí,začíná se plazit,ale je převážně v ložnici na zemi,kam psi mají co se malá narodila zákaz,můžou jen k prahu,vyjímečně 1 týdně můžou do vnitř,podívat se a zase jít,na malou jsou už asi zvyklí,nevrčijou když malá dělá že je hladí,samo že pak ručičky umívám,ale až začne lozit to bude mít na sobě určitě nějaký chloupek,uklízím každý den,vysávám ráno někdy ještě k večeru,vytírat zatím nevytírám každý den,ale jak malá začne lozit i mimo ložnici začnu každý den,v obýváku je zatím v lehátku tak je to ok,no pak to bude něco na moje nervy. Když jdeme na návštěvu k jiným kdo má psa,má zákaz malou olizovat i se moc přibližovat k ní,vidět u malé kočku tak okamžitě odcházíme z návštěvy,naštěstí teda nemá nikdo známí kočku,tak je to fajn
Určitě si stanovte,že když jdete k nim,aby bylo pokud možno vysáté,pes bokem,když je to vaše mamka určitě to pochopí a říct bych jí to jasně řekla ![]()
Ahoj všem, píšu anonymně jelikož sem chodí přátelé a je to trošku trapné. Moje mamka má doma psa, který má dlouhé černé chlupy, ten pes je prostě jako jejich člen rodiny, spí s nima v posteli může kamkoliv, prostě bez omezení. To že je rozmazlený a tak to mi ani tak nevadí.Ale ty chlupy!!!! Jsou prostě všude, nechce se mi tam s malým moc jezdit, on všude leze a je komplet obalený chlupy a jeho hračky taky, samozřejmě je v tom věku co všechno strká do pusinky. Ona prostě ani není schopná aspon trošku odchlupit barák nez přijedem. A neni stará, je jí 45. A navíc ten pes tam je i když si malý hraje na zemi, pořád na něj dorázi už ho nekolikrát olízl já se bojím a tak psa odháním, ale matka se tomu směje a pak je třeba i dotčená, že pes nikomu nic neudělá, že je hodný.
Holky tak napůl se tu z toho vypisuji a napůl prosím o radu co s tím. Už jsem jí to kolikrát říkala, ale vždy se jen urazí, nebo mávne rukou, že přeháním. Myslíte, že přeháním? Děkuju.