7měsíční nechce jíst zeleninu

166
18.6.22 20:16

Dite a cukr . Nechce jist zeleninu

Ahoj, mamka mi nakoupila kapsicky od Hamé, nebo helo teď si nevzpomenu😀malý si je zamiloval, problém je že v nich je obsaženy cukr. Řekla sem si že mu těch 10 kapsiček dodám a pak už mu je nikdo nekoupí, a ze mu těch 10 kapsiček neublizi, no opak je pravdou. Absolutně mi začal odmítat zeleninu a nevezme na milost absolutně nic. Dneska jsem koupila batát, ten je sladký, a jesrli nezačne jist ani to tak už nevím. Nějaká rada? Je mu 7 měsíců :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35805
18.6.22 20:22

Tak zkoušej dál, oni mají děti prostě okna kdy ji a kdy ne :nevim: mě třeba porci snědli děti až kolem 9/10m. Nabízet dál, nechce nic se neděje. Hlavně nedělat opičky že chce cukr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8780
18.6.22 20:39

To chce klid. Jasně, že když dítě snědlo něco, co mu chutná, tak pak nechce něco, co chutná pro něj hůř… to ani nemusí být cukrem, ono jakákoliv koupena věc chutná jinak, než to stejný doma udělaný. Kup plnitelny kapsičky a dělej je doma. Ale v tomto věku bych to nedělala, musí se naučit jist ze lžičky, různé konzistence. Kapsičky jsem delavala vždy až tak od roka, když už děti jedly všechno, uměly kousat, uměly sníst něco, co jsem jim dala do ruky… kapsička je nouzový jídlo na hřiště, na cestu od doktora, do vlaku apod. Ne na běžný krmení doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
18.6.22 20:44

Prostě nabízet „normální“ jídlo.
Jak píše @Midaku, kapsičky jsou fajn na cesty, ne jako jídlo doma.
Je sezóna, ovocné příkrmy mu můžeš dělat z čerstvých surovin.
Btw, ony sladké jsou i ty „lepší“ kapsičky "bez přídavku cukru, protože je příště dělají z nějakých hodně sladkých odrůd či prezraleho ovoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9058
18.6.22 21:05

Sladká zelenina je ještě mrkev, dýně a květák. S přidaným cukrem jsou kapsičky a přesnídávky Hello, já je kvůli tomu nekupuji. A celkově pokud jedeš v domácí stravě, tak kapsičky jen na cesty přesně jak píše Midaku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí