Kolik tekutin v 9.měsících?

660
29.5.22 22:20

Kolik tekutin v 9.mesicich?

Zdravím, prosím o vaše postřehy a rady. Mám syna, za 5dni ukončených 9 měsicu. A hrozně bojujeme s pitím, nic nechce. :,(
Vypije ráno v 5h 150ml UM, v 8hod. Bílý jogurt, v 11hod. masozeleninovy příkrm, v 15hod. ovocnou presnidavku, v 18hod. ridsi kasi z flasky a ve 20 hod. 180ml UM. Mezi všemi chody nabízím vodu, čaje, dokonce i juice jsem zkoušela, různé láhve pitka, brcka, ale s bídou vypije za den 30ml s to je moc… Láhve jen kouše, ale nepije..
Tak nevím jestli nějak panikarit, že je to malí, nebo stačí a jak ho pít naucit :think:
Děkuji moc předem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3958
29.5.22 22:28

Mám 7měsíční a vody si přes den jen cucne. Taky má přesnídávku, masozeleninu, jen jogurt zatím ne. Neřeším to, jsem názoru, že kdyby měla žízeň, napije se. A nenabízím nikdy nic jiného než vodu. Druhá dcera má přes 2 roky a nikdy neochutnala nic než vodu. Džusy jsou zbytečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
660
29.5.22 22:32
@Thomassss píše:
Mám 7měsíční a vody si přes den jen cucne. Taky má přesnídávku, masozeleninu, jen jogurt zatím ne. Neřeším to, jsem názoru, že kdyby měla žízeň, napije se. A nenabízím nikdy nic jiného než vodu. Druhá dcera má přes 2 roky a nikdy neochutnala nic než vodu. Džusy jsou zbytečné.

Juice jsem zkoušela jen jednou a redeny, zajímalo mě jestli voda nechutna nebo opravdu není žízeň, ale stejně to nepomohlo, tak teď nabízim buď čaj nebo jen vodu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2250
29.5.22 22:39

Udelej z jedny odmerky UM ridsi davku mlika ((kdyz na jednuodmerku prijde napr 30 ml mlika, tak dej 50ml) a zkus to, pripadne klidne z toho redenyho UM a kousku bananu nebo jineho zavedeneho ovoce muzes zkusit udelat kotejl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
660
30.5.22 04:30
@Leenvecka píše:
Udelej z jedny odmerky UM ridsi davku mlika ((kdyz na jednuodmerku prijde napr 30 ml mlika, tak dej 50ml) a zkus to, pripadne klidne z toho redenyho UM a kousku bananu nebo jineho zavedeneho ovoce muzes zkusit udelat kotejl.

Díky, zkusím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22877
30.5.22 10:19

@Lenka001 tak jestli má dost počůraných plen, byla bych v klidu. Možná i zařaď polévky, to taky dodá nějkou tu tekutinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
30.5.22 10:33

@Lenka001 7 mesicu, jidelnicek vice mene stejny, 2 krat za den mliko a jinak jidlo. Vody vypije okolo 200ml. Neucila jsem na caj, na stavy na nic, proste ji furt strkam vodu. Hodne vypije kdyz jí, davam ji to behem jidla i a vidim, ze ma proste zizen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4477
30.5.22 10:58

Dcera do teď (taky skoro 9m) nevypije víc než 50ml vody za den. Je vidět, že když má žízeň, tak se napije. Počůraný pleny taky má, tak neřeším.
Učit na šťávy nebo čaje nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
15.6.22 22:27

@Lenka001
Já se vás zeptam. Mám dceru 8 měsíců příštím týdnem. Řeším v hlavě otázku. Ona proste bez mlíka neusne přes den a je někdy pěkně otravná když to na ní zkouším bez mlíka. Takže my máme velmi podobný jídelníček až na to že jogurt někdy sní někdy nesni. Prostě ohrnuje nos. Oběd papa, přesnídávky taky občas nějakou sušenku od Subaru nebo chipsy kukuřičné. Jak byste to řešila vy?? Mě to dítě prostě neusne přes den bez dudlíky v puse takže jíme oběd a pak musí dostat malý mlíčko 140 ml aby usnula. Máte mlíka během dne?? Poradíte?? Já odpovídám na vaši otázku já se ptala kamarádky co má kluka rok a půl no vodu že si prý hodně dlouho zvykal. Já sama davam malý černý čaj po jídle po lžičkách a půlka toho zůstává na bryndacku. Díky B. :P :lol: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
15.6.22 22:28

@Paní.Norrisová kupujete kojeneckou vodu nebo převařenou??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22877
16.6.22 08:09

@barunek007 černý čaj pro 8.mesicni dítě? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76458
16.6.22 08:13
@barunek007 píše:
@Lenka001
Já se vás zeptam. Mám dceru 8 měsíců příštím týdnem. Řeším v hlavě otázku. Ona proste bez mlíka neusne přes den a je někdy pěkně otravná když to na ní zkouším bez mlíka. Takže my máme velmi podobný jídelníček až na to že jogurt někdy sní někdy nesni. Prostě ohrnuje nos. Oběd papa, přesnídávky taky občas nějakou sušenku od Subaru nebo chipsy kukuřičné. Jak byste to řešila vy?? Mě to dítě prostě neusne přes den bez dudlíky v puse takže jíme oběd a pak musí dostat malý mlíčko 140 ml aby usnula. Máte mlíka během dne?? Poradíte?? Já odpovídám na vaši otázku já se ptala kamarádky co má kluka rok a půl no vodu že si prý hodně dlouho zvykal. Já sama davam malý černý čaj po jídle po lžičkách a půlka toho zůstává na bryndacku. Díky B. :P :lol: :dance:

8měsíční dítě nepotřebuje žádný čaj, a černý čaj už vůbec ne,
potřebuje mléko, proto se děti do jednoho roku nazývají kojenec - nechápu proč to na ni zkoušíš bez mlíka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22877
16.6.22 08:51

@stinga přesně, já jsem po každým jídle taky dokojila a u prsa se usínalo až do konce kojení, do 2 a půl let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4477
16.6.22 13:02

@barunek007 Máme tvrdou vodu, takže zatím kojeneckou. Ale už koukám po filtračních konvicích.
A jinak pokud si UM vyžaduje, tak jí ho delej a nesnaž se to nahradit. Očividně to potřebuje. Dcera má sice UM ráno a večer, ale přes den má plně porce jídla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
19.6.22 00:28

@stinga koupila jsem speciální dětský čaj feniklovy. Děkuji. Ano mléko stále dávám. 8o :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí