Co jí miminko 5 měsíců?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
27.5.22 18:10

5 měsíců

Dobrý den, jsem nezkušena maminka a mám doma za 13dni 5ti měsíční miminko. Může normálně bramborovou kaši nebo ne když je tam škrob.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5889
27.5.22 18:24

V pěti měsících jsem nedávala. Ale záleží jestli je kojené nebo na UM. Kojené začínají v 6 měsících. Nekojené ve 4.Nekojenému bych dávala svačinky a začínala bych v 6 měsících s obědem. Jinak brambory nejsou takový problém jako mléko, proto se i jogurty apod. dávají později a vím, že někdo dělá i kaše s UM. Kaše jsem dělala já normálně. V UM je taky sušené kravské mléko a v dětských kašičkách taky. Na tu kaši bych klidně měsíc počkala, není kam spěchat. Ale někdo ve 4 měsících to má tak, že nedává svačinky, ale začíná obědem. Tak pokud má oběd od 4 měsíců, tak bych kaši dala, ale jinak bych nikam nespěchala. Dala bych ráno a odpoledne třeba přesnídávku a za měsíc bych začala s obědem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
27.5.22 18:34

Bramborovou kasi normálně s mlékem a máslem??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
27.5.22 18:38

To nevím, ale mě docela pomohlo jít do obchodu a kouknout na příkrmy 4+ a podle toho mu dělat jídlo. Tušim, že tam jsou první mrkve, atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37119
27.5.22 18:40

Jako klasickou kaši bych nedávala. Já teda brambor zkoušela, když sem měla zavedení pár druhů zeleniny, většinou sem tedy udělala mix s nějakým jiným druhem zeleniny, ale u obyč kaše bych spíš řešila to mlíko. Budeš ji dělat z UM?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1554
27.5.22 18:41

Máslo nebo spíš ghí tam dát můžeš, kravské mléko do jednoho roku není vhodné. Škrob nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5888
27.5.22 19:06

Normálně kaši dávám, ale samozřejmě nesolenou a místo klasického mléka um.
Trošku másla dát můžeš.
Každopádně ve 4m bych začala asi jednodruhovou zeleninou - mrkev, hrášek, cuketa, dýně, batát….
Pak jsem po týdnu začala dávat i ovesnou kaši s jablkem, nebo banánem.
Maso jsem začala přidávat ve 4,5m a zároveň už i ovocné přesnídávky.
Papá zatím vše, kromě brokolice :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41704
27.5.22 19:14

Kaše v pohodě, když bude s UM nebo MM. Vždyť brambory jsou jeden z prvních příkrmů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
27.5.22 19:25
@Anonymní píše:
Dobrý den, jsem nezkušena maminka a mám doma za 13dni 5ti měsíční miminko. Může normálně bramborovou kaši nebo ne když je tam škrob.

A proč bys mu dávala bramborovou kaši? 8o Dělej mu normální příkrmy ze zeleniny. Bramboru ano, ale třeba s mrkví, dýní…Musíš to pomalu postupně zkoušet. Všude na netu je asi milion návodů, jak začít s příkrmy, stačí ta kouzelná slůvka zadat do googlu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41704
27.5.22 19:27
@Thomassss píše:
A proč bys mu dávala bramborovou kaši? 8o Dělej mu normální příkrmy ze zeleniny. Bramboru ano, ale třeba s mrkví, dýní…Musíš to pomalu postupně zkoušet. Všude na netu je asi milion návodů, jak začít s příkrmy, stačí ta kouzelná slůvka zadat do googlu ;)

Brambora s UM nebo MM. Co je na tom špatně? Do toho trochu zeleniny, příp. trochu masa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
27.5.22 19:32

@Havlova bramborová kaše snad není brambora s trochou UM ne? Z dotazu zakladatelky mi přijde, že se táže na klasickou kaši. A proč dávat dítěti do zeleniny UM? Snad by se mělo učit ochutnávat nové chutě ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41704
27.5.22 20:23
@Thomassss píše:
@Havlova bramborová kaše snad není brambora s trochou UM ne? Z dotazu zakladatelky mi přijde, že se táže na klasickou kaši. A proč dávat dítěti do zeleniny UM? Snad by se mělo učit ochutnávat nové chutě ne?

Bramborová kase je snad brambora s mlékem nebo smetanou a máslem. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
27.5.22 20:46

@Havlova ano, a budeš dávat pětiměsíčnímu miminu máslo? :roll: A vůbec nechápu důvod, proč mu do toho dávat mléko. :nevim:
Mléko do příkrmů se doporučuje pouze v případě, kdy dítě opakovaně příkrmy odmítá, tak aby v tom cítilo tu známou chuť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41704
27.5.22 20:57
@Thomassss píše:
@Havlova ano, a budeš dávat pětiměsíčnímu miminu máslo? :roll: A vůbec nechápu důvod, proč mu do toho dávat mléko. :nevim:
Mléko do příkrmů se doporučuje pouze v případě, kdy dítě opakovaně příkrmy odmítá, tak aby v tom cítilo tu známou chuť.

Proč ne máslo? Vždyť se do příkrmů vždycky dávalo máslo nebo olej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7223
27.5.22 20:59

Rozmixovaná brambora dohromady s masem nebo jinou zeleninou stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí