Pitný režim - šťávy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
315
19.5.22 10:52

Pitný režim - šťávy

Možná pro někoho zvláštní dotaz, ale kolik dáváte batoletům ovocných nebo zeleninových šťáv? Kolik toho za den může vypít? Mám na mysli ve skleněných lahvích např. Hipp nebo Dm…Třeba jablečná, mrkvová… většinou jsou od 5. měsíce…Složení píšou prakticky jen vylisované ovoce nebo zelenina…ale i vitamín C. A přírodní cukry. Aby nebylo „převitamínované“ :) Prckovi to chutná a strašně se zlobí, když to beru z ruky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22800
19.5.22 10:54

@Tony02 nejlepší je naučit na vodu, až bude mít zuby, je to děsné kazítko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18525
19.5.22 10:59

@Tony02 dávala jsem jeden ten ucici hrnicek (cca 150ml) denně, ale s tím, ze tak 1/4 možná 1/3 te stavy a zbytek naredene. Sladke pití měl jen ráno, jakmile to vypil, tak zbytek dne jen vodu. U nás teda pije hodně. Bezne od 3 let cca litr. Někdy dostane piticko, ráno má čaj, ale je zvykly na vodu především vecer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1785
19.5.22 11:01

Nauč na vodu ;) tolik toho nepiju ani já jako dospělá. Dávám si třeba jen skleničku na snídani. Pitný režim doplňuji prostě vodou a výjimečně sirupem, když se potřebuju napít a vím, že bych tolik vody nevypila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35467
19.5.22 11:01

Na zuby to nejhorší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
19.5.22 11:11

@Tony02 Ono se to tváří jak je to zdravé ale není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37119
19.5.22 11:21

Ja ty stavy dávala, ale hodně sem je ředila vodou. Čisté sem je nedávala nikdy, ale děti mi nepili vodu, tak sem tu vodu jen tak lehce ochutila tou šťávou, ale fakt slabě. Tu malou lahvičku měli třeba na 2 dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
19.5.22 11:26

Tohle jsem dětem do cca 3 let vůbec nedávala, snad dvakrát naředěnou švestkovou kvůli zácpě. Nepodporuji sladké pití (i přirozeně sladké)-kvůli zubům i celkovému návyku. Dávala jsem odmalička vodu a děti s ní nemají problém dodnes, i když obě prošly „sladkým obdobím“ ve školkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20829
19.5.22 11:27
@Tony02 píše:
Možná pro někoho zvláštní dotaz, ale kolik dáváte batoletům ovocných nebo zeleninových šťáv? Kolik toho za den může vypít? Mám na mysli ve skleněných lahvích např. Hipp nebo Dm…Třeba jablečná, mrkvová… většinou jsou od 5. měsíce…Složení píšou prakticky jen vylisované ovoce nebo zelenina…ale i vitamín C. A přírodní cukry. Aby nebylo „převitamínované“ :) Prckovi to chutná a strašně se zlobí, když to beru z ruky…

Ale cukry a kyseliny tam jsou a ty poškozují zubní sklovinu. Naučte děti na vodu. Není potřeba toto do nich cpat. Jen výjimečně jim to dát jako spestreni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2330
19.5.22 11:47

Ono jde o to, že jakmile máš z toho ovoce/zel. šťávu, jedná se o směs kyselin a cukrů (byť přírodních) a ty jsou v přímém kontaktu se zuby - leptají sklovinu a organismu to přináší hromady cukru navíc. Takže ve výsledku je skoro jedno, jestli dítěti dáš lahvičku kofoly nebo čistého džusu (jasně ten, má ještě vitamíny, ale tělo jich ani tolik nepotřebuje). Když už, tak bych to dávala jako sirup - kapku na ochucení a zbytek vody. A jen občas. Zkus teď v létě třeba dávat do vody nějaké ovoce jen plavat, ovoní to, děti by to mohlo zaujmout a není to tak agresivní pro zuby…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
19.5.22 12:02

Děkuji za názory. Pije hlavně vodu, umí pít i z hrnečku. Zná bylinné a ovocné čaje. Chtěla jsem zkusit něco jiného, jenže jsem to bohužel nabídla před babičkama a dědečkama, kteří by klidně nabídli celou skleněnou lahvičku „na ex“. Takže pojedu svým stylem, jen jaki zpestření.
Podle babiček a dědečků:„nech ho pít, dej mu ještě, hlavně když chutná…“ To je jak jejich nabízení jídel…např. brumík…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
19.5.22 12:10

Dcera skoro 3 roky, davam jen rano 100 ml svestkove stavy a to pouze v pripade, ze ma zacpu a nemuze se vykakat. Davam to treba tyden nez se srovna a pak uz ne. Obcas si k snidani vyzada jablecny dzus, protoze vidi, ze ho mame my, tak ji dam cca pulku toho maleho kelimku ikea nebo kdyz jsme v restauraci, ale to je opravdu vyjimecne. Rano ma detsky bylinkovy caj s medem a citronem a jinak jen vodu. Do dvou let mela vyhradne vodu. Dzusiky jsme zacali, az je chtela sama. Krom teda tech svestek, ty dostala uz v roce a pul, kdyz zacala trpet na ty zacpy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí