Jídelníček pro 10měsíční dvojčata?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Ahoj. Mám také dvojčata, dnes už tříletá. Moc si už nepamatuji ale v roce jsem jim vařila testoviny Rigantoni (takový ty trubičky). Dala jsem jim každému do ruky a k tomu je krmila masozeleninou. Učili se na tom kousat a jak se zabavili tím, snědli víc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já mám dvojčata (13m) a jejich váha v roce byla něco málo pod 9 kg u obou a to jí pěkně.
Klukům jsem začala dávat do ruky kukuřičné křupky v 6m, masozeleninu cca v 7m. V 9m už uměli oba sníst třeba kousek vařené brambory, mrkve, atd. Jedenomu zaskočí každou chvíli něco. U jídla si často dělají srandu, že se daví. Hodně mi pomohlo dát jim do rukou třeba prázdný plastový hrneček, kterým se u jídla zabaví, pak toho sní daleko více.
Kdybys chtěla, tak klidně napiš sz. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky mám 10mesicni dvojčata takže čas vůbec nemám ani energii kolikrát vymýšlet
jsou narozený o 3tydny dřív s váhou 2kila teď už kluk má 9600g a holka 7100g takže ji min a je problém do ní casto dostat jídlo většinou ji málo a často. Jsou na umělé výživě a v noci se dost budi i každou hodinu ale ji za noc třeba pouze 3× a i jen si cucnou třeba. Pak ráno obvykle mléko nebo jogurt od Nestlé jsou drahé ale chutnají víc než Hollandia, svačinku dělám kaši nebo presnidavku ovocnou teď zkouším dávat vanocku na kousání jen ale mám strach hlavně holka je davivy typ i s pyrem se dávi takže kousky zatím extra nedávám. Oběd dělám doma bataty, brambor, fazolky špenát brokolice.. Kupují příkrm s obsahem masa.. ale už chci doma zkusit udělat maso no co vám mám povídat dvojčata seberou veškerý čas. Hlavně teď jak se plazi tak je to šílený. Holka na oběd sní cca 70g až 110g pak začne dělat že se dávi tak ji už zeleninu nedám dám třeba mliko pokud chce. Pak je odpolední svačina dávám ovocnou přesnídávku kupovanou většinou nebo mlíčko s kaši. Večer před uspavanim buď kaše nebo mléko. No a v noci mléko. Přes den ještě ovocné šťávy dávám ale moc toho nevypijou. Přijde mi že holčička ji málo pribrala ale 440g za cca 7tydnu. U doktorky vse ok akorát mi vycitala, že mají už víc kousky jest. U kluka by problém nebyl takový jako u holky je drobná a když něco nechce dělá ze se dávi mám z toho respekt v 8tydnech jsem ju ozivovala při zalknuti se mlékem
. Jak začít je učit kousky papat? a ještě mi napište tipy na obědy atak. Děkuji