Varné sáčky na rýži
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Kdyby to bylo nebezpečné, tak by v tom tu rýži snad neprodávali ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já taky dřív v nich varila, ale naštěstí jsem skončila dřív než jsem měla deti. Když si jen predstavim co se uvolňuje do té vody…je to plast takže to asi nebude nic moc. Navíc je to dost neekonomicky. Kupuju velkou rýži třeba v xxl týdnu v lidlu, a mám ji na dlouho. Nevím kolik bych musela těchto sáčku koupit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lutern píše:
Já taky dřív v nich varila, ale naštěstí jsem skončila dřív než jsem měla deti. Když si jen predstavim co se uvolňuje do té vody…je to plast takže to asi nebude nic moc. Navíc je to dost neekonomicky. Kupuju velkou rýži třeba v xxl týdnu v lidlu, a mám ji na dlouho. Nevím kolik bych musela těchto sáčku koupit.
A muzu se zeptat, varite ji tak, jak se ma - namocit den predtim do vody, nebo jen proplachnete pred varenim?
- Citovat
- Upravit
Přestaň je používat, nevěřím, že se z toho plastu nic neuvolňuje. A uvařit normálně rýži není žádný velký kumšt a ještě ušetříš
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vždyť ta rýže je z toho hnusná. Začni vařit normální rýži a nemusíš tohle řešit.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Dříve jsem to neřešila, ale teď (co mám dítě, jak jinak) mě napadá, zda je bezpečné vařit rýži ve varném sáčku.Je tam nějaké riziko uvolňování bpa nebo jiných škodlivin? Nemáte někdo odkaz na vyjádření třeba výrobce, nebo odborníka nebo zahraniční testy, ne jen jedna bába povídala? Fakt mě to zajímá, z čeho je to vlastně vyrobeno. Vařila v nich teda i moje babi i máma, ale stejně mě to zajímá
.
je to schváleno pro styk s potravinami, jinak by se to v nich neprodávalo
a ač si to lid obecný nemyslí, u nás se bezpečnost potravin hlídá velmi pečlivě
ale proboha, proč vařit takový hnus, jako je rýže v sáčku? Je to ta nejpodřadnější rýže, co existuje
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Osobne teda nechapu, jak tu ryzi z toho muze nekdo jist, vzdyt je to rozblemcany hnus. Ja teda ryzi neproplachuji, orestuju na dostatku masla, zaliju na prst vodou, hodim tam pulku rozpulene cibule, nekdy dva hrebicky. I ta nejlevnejsi ryze skvele chutna a sype se.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Eemii píše:
Osobne teda nechapu, jak tu ryzi z toho muze nekdo jist, vzdyt je to rozblemcany hnus. Ja teda ryzi neproplachuji, orestuju na dostatku masla, zaliju na prst vodou, hodim tam pulku rozpulene cibule, nekdy dva hrebicky. I ta nejlevnejsi ryze skvele chutna a sype se.
Tak zrovna proplachování je docela základ
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kup si rýžovar a nemusíš nic řešit. Rýži budeš mít vždy dobrou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rýže se velmi elegantně uvaří v mikrovlnce, zájemcům dám postup. ale hádám, že kdo se bojí sáčků, bojí se i mikrovln.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mgree píše:
Kup si rýžovar a nemusíš nic řešit. Rýži budeš mít vždy dobrou.
teflonu se bude taky bát ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pudloslava píše:
Rýže se velmi elegantně uvaří v mikrovlnce, zájemcům dám postup. ale hádám, že kdo se bojí sáčků, bojí se i mikrovln.
Tak šup sem s postupem, já se sáčků nebojím, jde mě o to že je rozblemcaná, ráda uvítám recept na chutnou sypkou rýži.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mamule42 píše:
Tak šup sem s postupem, já se sáčků nebojím, jde mě o to že je rozblemcaná, ráda uvítám recept na chutnou sypkou rýži.
dáš klasicky 1 díl rýže, 2 díly vody, trochu soli.
víčko nedocvakneš (nám syn vrtnul do víčka 2 dírky na unikající páru. používáme nejlevnější plastové krabičky vhodné do MW)
Mikrovlnku dáš na max a když začnou jít bubliny, tak ji ubereš na min a necháš ještě 10 minut vlnit. Když děláš stále stejné množství rýže, tak už víš, za jak dlouho ti začne vařit - tak jen po pípnutí dojdeš ubrat a po dalším pípnutí hotovo.
parboiled pije trochu méně, kulatozrnná více - doladit dle používaného druhu rýže
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dříve jsem to neřešila, ale teď (co mám dítě, jak jinak) mě napadá, zda je bezpečné vařit rýži ve varném sáčku.
Je tam nějaké riziko uvolňování bpa nebo jiných škodlivin? Nemáte někdo odkaz na vyjádření třeba výrobce, nebo odborníka nebo zahraniční testy, ne jen jedna bába povídala? Fakt mě to zajímá, z čeho je to vlastně vyrobeno. Vařila v nich teda i moje babi i máma, ale stejně mě to zajímá
.