Nechce pít/jíst - 7,5 měsíce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
29.4.22 14:39

Nechce pít/jíst - 7,5 měsíce

Ahoj ženy,
dcera 7,5 měsíce mi nechce posledních pár dnů vůbec pít a sní maximálně 80g příkrmů.
Včera jsem byla u doktora a prý jen hlídat počet počůraných plen a že vypadá v pohodě, nestrádá.
Dneska to vygradovalo tak, že se jen přiblížím s flaškou UM a začne řev po 30 vypitých ml. Takže v průměru má teda těch 150g příkrmu a 400 ml UM.
Vůbec netuším, jak do ní dostat tekutiny nebo to UM. A vodu/přírodní naředěnou šťávu/čaje vůbec nechce pít od začátku zavedení příkrmů.
Na krmení se nikdy nehlásila, ale tak nějak automaticky po 3 - 3,5 hodinách jsem jí nachystala UM, ona si vypila, co chtěla (běžně kolem 130ml) a pokračovala v hraní nebo usnula. Teď vůbec…
Předtím mi v příkrmech snědla 200g a asi 700 ml UM.

Jinak mám pocit, že těch posledních pár dní by byla nejradši úplně bez jídla a UM. Vůbec netuším, co se děje a co mám dělat jinak. Povahou jsem bohužel nervák a dochází mi trpělivost… za posledních pár dní jsem vylila snad 600ml UM úplně zbytečně. To, co normálně pila, je teď strašný problém.
A vidina toho, že je to jenom období mi fakt nepomáhá. Navíc se už nějakou dobu potýkám s poporodní depresí, se kterou je mi daří/nedaří bojovat. Medikace se stále nedají pořádně najít.
Díky za dočtení.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
29.4.22 19:49
@Anonymní píše:
Ahoj ženy,
dcera 7,5 měsíce mi nechce posledních pár dnů vůbec pít a sní maximálně 80g příkrmů.
Včera jsem byla u doktora a prý jen hlídat počet počůraných plen a že vypadá v pohodě, nestrádá.
Dneska to vygradovalo tak, že se jen přiblížím s flaškou UM a začne řev po 30 vypitých ml. Takže v průměru má teda těch 150g příkrmu a 400 ml UM.
Vůbec netuším, jak do ní dostat tekutiny nebo to UM. A vodu/přírodní naředěnou šťávu/čaje vůbec nechce pít od začátku zavedení příkrmů.
Na krmení se nikdy nehlásila, ale tak nějak automaticky po 3 - 3,5 hodinách jsem jí nachystala UM, ona si vypila, co chtěla (běžně kolem 130ml) a pokračovala v hraní nebo usnula. Teď vůbec…
Předtím mi v příkrmech snědla 200g a asi 700 ml UM.Jinak mám pocit, že těch posledních pár dní by byla nejradši úplně bez jídla a UM. Vůbec netuším, co se děje a co mám dělat jinak. Povahou jsem bohužel nervák a dochází mi trpělivost… za posledních pár dní jsem vylila snad 600ml UM úplně zbytečně. To, co normálně pila, je teď strašný problém.
A vidina toho, že je to jenom období mi fakt nepomáhá. Navíc se už nějakou dobu potýkám s poporodní depresí, se kterou je mi daří/nedaří bojovat. Medikace se stále nedají pořádně najít.
Díky za dočtení.

Hlavně klid.. prostě jsou děti nejedlici… Můj do roka nechtěl nic jiného než um, příkrm ani omylem, um 60 ml na jednu dávku. Jako šílený, ale nechtěl. Ale. Po roce se to zlomilo, co jí s námi, je to najednou úplně jiné. Musíš být trpělivá, jinak to nejde. Zkousej, nabizej..ale v klidu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
29.4.22 23:33

Jak já ti rozumím… Něco podobného jsem zažila u svého nejmladšího, ale tam se to lámalo k horšímu už kolem třetího měsíce. Tvoje dcera je o něco starší, takže už nějakou zásobu má… Nerostou jí zuby? Něco dalšího neobvyklého se ti na ní nezdá? Synátor nebyl od začátku na příkrmy, tam se to začalo obracet k lepšímu po 1. roce. Pleny má počůrané? Na váze přibývá (nebo alespoň nehubne)? U syna pomohlo začít podávat UM vleže (má to tak do teď a to mu jsou přes dva roky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
29.4.22 23:49

Já tohle zažila u prvního dítěte. Začalo se to lámat k horšímu na konci 2. měsíce života, pak odmítala jíst zcela. MUDr. tehdy řekla, ať ji nechám, že žádné dítě ještě dobrovolně hlady neumřelo, o 4 dny později už měnila názor, že za 40 let své praxe takový případ ještě nezažila. Krmení bylo peklo, dceru jsem musela vždy uvést do polospánku a jakmile začala zabírat, teprve tehdy byla ochotna svojí dávku vypít. A nikoliv teplou, jen sotva vlažnou až studenou. Každé krmení byla akce na 2h, protože ona byla navíc nespavec, už v 6i týdnech spala 2× denně 5 min. a v noci se vzbouzela 20-30×. Horší přišlo pak s příkrmy, byla schopna vzít jídlo do pusy a držet to tam hodinu, prostě odmítala to spolnout či otevřít pusu pro další dávku. Kdy to přešlo, tuším někdy kolem 18m jejího života. Jednou jsme seděli u stolu, ona mi hrábla do talíře, vzala si žebro a začala ho ožužlávat, okusovat a světe div se, než jsme se rozkoukali, oholila tu kost líp než sup :D
A pak už to bylo jen lepší a lepší. Ale do těch 18i měsíců to byl očistec. I sama dr. říkala - kašlete na zdravou výživu, tady je důležité, aby vůbec něco, snědla, cokoliv.
Takže jedla to „cokoliv“, hlavně že se do ní vůbec něco podařilo dostat. A velmi rychle tedy přijala čaj, naštěstí, takže dehydrovaná nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.4.22 11:23

@martina.se Děkuju. :hug:
@Pocahonta Zuby to asi nebudou. Koukala se jí do pusy i doktorka a nic, žádné začervenání nebo nateklé dásně.
Je jen trochu podrážděnější, ale teplotu nebo nemocná není.
Plen má těch 5 - 6, ale nejsou tak „nacucané“ jako dřív.
Příkrmy baští, ale pak se sekne a prostě nejede přes to vlak. Stejně tak s UM. Nebo někdy vypadá, že by si dala víc a já bych ji dávala vše, co sní, ale vodu mi odmítá úplně a tím pádem nechce ani UM.
@Sunlight515 To muselo být šílený. 8o Takhle na tom malá zatím není a na váze asi neubírá. Po 2 měsících skoro kilo nahoře a vytáhla se o nějakých 6cm. A se spaním má problém posledních pár dní.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko