Strava po salmonele u dítěte?

315
2.6.22 20:27

Strava po salmonele u dítěte?

Zdravím, mám dotaz? Dnes dceru(3roky) připustily z nemocnice po salmonele. Celkově zatím nemá moc chuť k jídlu, ale otázka z ní co ji vlastně mám dávat k jídlu? Ona byla zvyklá jíst hodně jogurty/tvaroh i mléko celkově mléčné výrobky má ráda, sunku sýry a je těžké ji vysvětlit, že to teď prostě jíst nemůže. :roll:
Napadlo mě sójové/mandlové mlíko myslíte si, že by to mohla? Jako takhle na oběd vím co ji uvařit, ale co se týče snídani svacin jsem bezradná. Suchý rohlík/piškoty/banán vůbec nechce, zatím jakstak toleruje přesnídávky, ale furt to jíst taky nemůže to by se ji zprotivilo. Jako tu nejhorší fázi prujmu a teplot má za sebou, ale s tou stravou jsem bezradná co vlastně může jíst? Máte někdo zkušenosti co jste tak malým dětem postupně dávali? Budu ráda za všechno. Tekutiny dáváme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65170
2.6.22 20:34
@RockFous píše:
Zdravím, mám dotaz? Dnes dceru(3roky) připustily z nemocnice po salmonele. Celkově zatím nemá moc chuť k jídlu, ale otázka z ní co ji vlastně mám dávat k jídlu? Ona byla zvyklá jíst hodně jogurty/tvaroh i mléko celkově mléčné výrobky má ráda, sunku sýry a je těžké ji vysvětlit, že to teď prostě jíst nemůže. :roll:
Napadlo mě sójové/mandlové mlíko myslíte si, že by to mohla? Jako takhle na oběd vím co ji uvařit, ale co se týče snídani svacin jsem bezradná. Suchý rohlík/piškoty/banán vůbec nechce, zatím jakstak toleruje přesnídávky, ale furt to jíst taky nemůže to by se ji zprotivilo. Jako tu nejhorší fázi prujmu a teplot má za sebou, ale s tou stravou jsem bezradná co vlastně může jíst? Máte někdo zkušenosti co jste tak malým dětem postupně dávali? Budu ráda za všechno. Tekutiny dáváme.

nechápu, to jsi nedostala nějakou doporučenou stravu při propuštění z nemocnice? Ani ses nezeptala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2250
2.6.22 20:38

Heled ja myslim, ze kefir denne neni vubec na skodu spis naopak a treba bilej jogurt taky ok. Ono ty breberky mlecneho kvaseni jsou pro to strevo potreba. Dulezity je zadny lipanky, nic tucnyho, ale kefir nebo kysany mlecny veci jsou ted spis plus nez minus :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2250
2.6.22 20:40

Kdyztak tady celkem dobre popsano
https://styl.instory.cz/…traviny.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
2.6.22 21:06
@vokishka píše:
nechápu, to jsi nedostala nějakou doporučenou stravu při propuštění z nemocnice? Ani ses nezeptala?

Upřímně? Ono doporučení typu suchý rohlík/piškoty/banán/jablko/ přesnídávky
Vařit nekořenena ne tučná jídla apod. je nedostatucujici když přijdete dom a vaše dítě chce jogurt a mléko které miluje a na internetu je to všechno samé furt dokola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
484
2.6.22 21:23

@RockFous Dcera mela salmonellu ve 4 letech, horecky a prujem jsme nastesti zvladli doma, ale zadnou specialni dietu jsem nejela, zaklad jsou probiotika nebo Hylak a pak klasicky jako kdyz je jiny prujem - 2 dny udelam sussi stravu bez tuku a mleka, kdyz vidim, ze maji chut k jidlu a stolice zacina byt normalni, pomalu postupne pridavame bezne veci, na co jsou zvykli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21585
2.6.22 21:49
@RockFous píše:
Upřímně? Ono doporučení typu suchý rohlík/piškoty/banán/jablko/ přesnídávky
Vařit nekořenena ne tučná jídla apod. je nedostatucujici když přijdete dom a vaše dítě chce jogurt a mléko které miluje a na internetu je to všechno samé furt dokola.

Moje mamka měla po salmonele tuto dietu cca měsíc.
Já tě chápu, že to je těžké, ale jogurtům a mléčným výrobkům bych se snažila ještě chvíli vyhýbat. S tříletým dítětem se dá trošku pracovat. Ono to zažívání je hodně rozházené a musí se na něj teď pomalu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
2.6.22 22:49

@RockFous
Dobré je rýžové mléko na pití, dá se z nej udelat klasický pudink nebo bananovy koktejl. Dá se sehnat kokosovy jogurt ovocny i bílý. Ve zdravé výživě třeba jáhlové sušenky od fy Natural. Také jsou vhodné obyčejné tlusté tyčinky - to mi doporučila lékárnice (ale oloupat z nich sůl). Ovoce měl mít jen vařené, tak jsem mu vařila hruškový a jablečný kompot. Nebo zavařené třešně.
Na rohlík jsem mazala rozmačkané avokádo ochucené pouze solí a citronovou šťávou, na to plátek prsní šunky.
Syn teď taky končí s poprůjmovou dietou a toto jedl právě ke svačinám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22890
13.6.22 08:27

Tak suché těstoviny, dušenou mrkev s bramborem, kuřecí maso vařené..je to blbý, ale docela se dá i vybrat. Moje holky vždycky přežijí na suchých těstovinách, mají je rády. Pak máš banán, strouhané jablko..
Ve 3 letech se už dá docela vysvětlit, že jogurty teď nebudou..je to těžký, dcera měla taky ve střevech bakterií, něco podobného salmonelóze, ve stejném veku..taky miluje jogurty a nedala jsem. Kolikrát byl pláč, ale zvládlo se to.
Držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
17.8.24 14:36

Ahoj holky, potřebuji poradit od zkušených. 😊 syn prodělala salmonelu (první příznaky před měsícem) nyní už je bez horeček a bez průjmu. Je to 14 dnů co se mu snažím zavést všechno jídlo zpět podle dr. Minuly týden jsem zkoušela i mliko (bylo to týden po tom co byl v pohodě) objevili se nitky krve tak dr řekla zase vysadit úplně mléčné než se střeva daji dohromady. Což je moje chyba ze jsem si o tom nezjistila víc a to mléčné bych mu vůbec nedávala takhle brzo. No teď k věci 😂 co mám pořad vařit. Snažím se pořad o dietnejsi režim. Takže brambor, ryze, těstoviny, pečivo, šunka, libové maso, zeleninové omáčky a zeleninové polévky. (Už to taky nechce moc jist). Mužů všechnu zeleninu? Ke svačine se snažím banán a jablko (moc to nechce) takže má i takový ty dětský tyčinky, kapsicku a krupky obyč. Problém je v tom, že on má pořad hlad jak ji vlastně v podstatě jen sacharidy a nemá bílkoviny (krom oběda) a žádný tuky. Muže třeba vajíčko? (Přepečené, v lívancích). Byl zvyklý na dost mléčného, mléko dávám ovesné. Po 14 dnech co nemá příznaky má pořad pozitivní salmonelu za 14 dnů jdeme na další výtěr a probiotika máme enterol už hi bere 20 dnů a podle dr máme pokračovat. Možná jen potrebuju uklidit, že se to dá zvládnout 😂 protože co jsem četla ze to má někdo půl roku tak to bych se zblaznila. Přijde mi, že má stravu jak když začínal s příkrmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí