Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Přeji pěkný večer. Chtěla bych se zeptat, dnes jsme si privezli koťátko. Ze začátku nic ale po pár hodinách mi dvouletý syn sem tam kýchne no i když za celou tu dobu asi jen 3×… je pravda že každý den mi alespon jednou malej kýchnul ale ted to nebylo jen jednou a k tomu si občas pohmatá nos, tak mám strach že by to mohla být alergie. Nebo je možné že to muže mít jen chvilku než si zvykne? Děkuji za jakoukoliv radu ![]()
My kdyz si privezli kote, kychali jsme vsichni, neb dokazalo vymest i takove skuliny, o kterych jsme ani nemeli tuseni, a vytrelo a rozvirilo z nich prach. Tri kychnuti za par hodin teda nevidim jako alergii, aspon co mam kolem sebe alergiky na kocku, popr. vidim dceriny reakce na pyl, tak to teda vypada sakra jinak.
Je rozdíl alergie a přirozené čištění nosíku od cizích chlupů, pylů, prachů… jako běžná senná rýma. To, když někdo na louce kýchá, taky ještě nutně neznamená, že má alergii, zvláště když běžně bydlí v paneláku a na ty senný látky není zvyklý. Jako když přijdeš někam na půdu a můžeš se ukýchat, protože to tam prostě víří prachem. A není to alergie. Nosní sliznice se čistí od prachových zrnek. (mimochodem, stejně funguje léčení rýmy, tj. reakce sliznice na ty látky v cibuli a zvýšený odtok rýmy a slz).
Takže vydržte a spíš koukej, zda ta reakce nebude větší, t. j. nějaké větší otékání, neřkuli nedejbože dušení.
Děkuji snad to ta alergie nebude protože malej je z kotatka nadšenej
) kdyby to nedejbože alergie byla musi kočka bezpodminečně z bytu? Nebo existuje i jina možnost?
)
@Simisa27 píše:
Děkuji snad to ta alergie nebude protože malej je z kotatka nadšenej) kdyby to nedejbože alergie byla musi kočka bezpodminečně z bytu? Nebo existuje i jina možnost?
)
To máš tak. Alewrgie znamená nesnášenlivost. Je to věc míry nesnášenlivosti. Ten, kdo je alergický na nějaké jídlo a nechtíc ho sní (je prostě v jídle), oteče tak jako moje jedna kolegyně, kterou jsem zpětně na fotce prostě nepoznala. Zachránila jí její sestra, která jí ihned podala léky a zavolala rychlou. To se pak skutečně nedá dělat nic jiného, než v rámci zachování života danou potravinu… nejíst. A s kočkama je tomu podobně. Proto si myslím, že jestli se ti dítě ještě (nedejbože!!!) nezačalo dusit, tak to nebude s alergií tak horký. To bys fakt poznala.