Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den,
chci se zeptat jestli s tím nemá někdo zkušenost. Před 2 dny mě poštípal komar na noze. Nejdřív jsem měla 3 obyčejné štípance..jenže druhý den se mi okolo udělal červený flek.Od včerejšího večera mam okolo všech 3 štípancu červený flek o velikosti asi 15 cm. Jsou na dotek vařicí a tvrdý. Bílý flíček uprostřed nemám. Hrozně moc to svědí.
Nevím zda je to borelioza, nebo něco jiného. Nechci hned letět k doktorce kvuli štípancum, ale děsí mě to.
Děkuju za jakýkoliv komentář ![]()
Takhle vypadá každý můj štípanec od komára
ale já mám alergii, a i štípanec od mravence mi udělá obří bouli. Od včeli mám oteklou celou končetinu např.
A jak dlouho to mas otekle? Mě se tohle jěště nestalo a to jsem poštípaná každý leto
@Medvídek19 určitě k doktorovi, nejspíš ti dá antibiotika. A pro jistotu bych si nechala udělat testy na boreliozu, ale ty se dělají, tuším, po 3 týdnech od štípnutí.
Ahoj já zrovna řešila to same. něco me kouslo a do dvou dnu jsem cela otekla a zflekatela. malém jsem skončila i v nemocnici jak jsem byla osypana. na pohotovosti jsem dostala kapacku a injekci, dneska na kontrole mast. fleky ustupují od nohou, ted mám trochu na tekly obličej a bouli na cele. jinak me svedi porad cely tělo, nejvíc v noci, to silim.
Fenistil vnitřně-kapsli? Jednou jsem měla od ováda šílený bolestivý jelito, zrovna na dovolené, přes noc po téhle kapsli poloviční.
@Medvídek19 no to jsou fleky jako… s tím bych taky zašla… ten komár mohl něco mít, nebo se u tebe projevila nějaká alergie…
může to být od ničeho až k něčemu vážnému… letos jsou ty havěti nějaký ifikovaný - známý kvůli tomu ležel až ve špitálu ![]()
můj syn měl loni štípance na obličejíčku a měl to červený strááášně dlouho a nechtělo se mu to hojit… myslím, že má alergii - volali jsme doktorce a ta říkala, že to může přetrvávat i pár týdnů. No bylo to ošklivý, tak teď si sakra dáváme pozor na ďobance ![]()
@Medvídek19 píše:
Dobrý den,
chci se zeptat jestli s tím nemá někdo zkušenost. Před 2 dny mě poštípal komar na noze. Nejdřív jsem měla 3 obyčejné štípance..jenže druhý den se mi okolo udělal červený flek.Od včerejšího večera mam okolo všech 3 štípancu červený flek o velikosti asi 15 cm. Jsou na dotek vařicí a tvrdý. Bílý flíček uprostřed nemám. Hrozně moc to svědí.
Nevím zda je to borelioza, nebo něco jiného. Nechci hned letět k doktorce kvuli štípancum, ale děsí mě to.
Děkuju za jakýkoliv komentář
Určitě k lékaři, mně se to stalo také, bohužel blbý štípanec. No a za 2 dny jsem se na nohu nepostavila, musela jsem na pohotovost.
Taky jsem měla stejnou situaci v létě. Obvykle v takové situace si vemu několikkrát Erius a je to v pohodě. ![]()
Dobrý den, mohl by jste mi poradit co mě kouslo/štíplo? Jsem bezradná a trochu v nervu z toho. Je to hodinu co hodinu horší. Stalo se to přes noc na pokoji na Lipně. Ráno to vypadalo jako tmavě červená až černá kulička, jen jedna (upozorňuji, klíště jsme hned kontrolovala, nebylo tam nic). Vypadalo to spíš jako kdyby mi praskla žilka do pupínku. To jsem si myslela ale určitě ne. Hrozně to svědí a bolí a tvrdne i v okolí začervenání okolo. Skoro neohnu nohu.
Předem moc děkuji za odpovědi. Posílam fotky s rozestupem od sebe cca 10h, pro představu jak se to zhoršuje.