Dítě či poslechnout rozum?

115
19.9.16 09:41

Dítě či poslechnout rozum

Dobré ráno, konečně pondělí ráno a já doma sama, abych mohla na emimčo napsat a zeptat se.
Jsem bez radná, nevím jak reagovat a co mu nato říct.
S Lukášem jsem jen tak nezávazně mluvili o svatbě a celkově o budoucnosti. Teď byl pro nás obrovský krok ku předu barák. A právě při té debatě mi Lukáš řekl, že by se dítěti nebránil a že i cítí, že by se vše dalo zvládnut. Docela mě tato věta zarazila. Samozřejmě cítím, že bych dítě chtěla, ale rozum mi říká něco jiného. Přeci jen jsem změnila práci a tak v ní nejsem ještě ani rok. Nemám práci na dobu neurčitou. A tak právě nevím co mám dělat. A ještě k tomu to řekl před všemi jeho kamarády, když jsme byli si sednout v sobotu tak tam přišel jeho kamarád s kočárkem a padle zase otázka : „Tak co vy dva? Kdy bude svatba a dítě?“ Lukáš bez rozmyšlení, že jsme se o tom bavili a on se nebrání. Svatbu jsme také probírali, ale nato se moc nevyjádřil, spíš tak jako svatbu bych chtěl někdy…
Když se spolu bavíme na takové témata, cítím v sobě jistou dávku vyčítavosti, že jsem ho k tomu dohnala já, protože o svatbě často mluvím.
Nevím jak mám reagovat a co dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19.9.16 09:45

Mna ked ziadal muz o ruku, tak ma pri tej prilezitosti ziadal aj o dieta. Jezismaria, jak mu povedat ze sa totalne zblaznil, ale tak, aby sa neurazil 8o

No, sla som na to rozumne - kupujeme byt, nechcem behat po uradoch s pupkom, hypoteka je vysoka, mali by sme nieco nasetrit a splatit, kym pojdem na matersku. Povedali sme si ze tri roky po svadbe a tri roky po svadbe sa nam narodila nasa prva.

Ale inak ja by som opakovala najprv svadba, potom dieta. Ale ja som ta prastena konzerva :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
19.9.16 10:02

Tak pokud chceš být vdaná, tak si nejdřív počkej na svatbu a potom teprve dítě. Nenech se uchlácholit tím, že až bude dítě, tak se někdy vezmete, abys tady nebyla další z těch tisíců, co jim byla svatba jenom slíbena a ony teď brečí, že ten jejich si je najednou nevzal, protože je to podle něj zbytečný.

• Citovat
  • Upravit
16219
19.9.16 10:10

Nikdy nepochopím ten přístup „svatbu bych chtěl někdy…, ale dítě bych chtěl hned“. Vždyť mít dítě je mnohem větší závazek než manželství. Pokud oběma vyhovuje psí knížka, tak je to v pořádku, ale když jeden (Ty) preferuje klasický model rodiny, tak by podle mě už z úcty k tobě měla být nejdřív svatba, a pak dítě.
A já třeba na smlouvu na neurčito taky nečekala, bylo nám už přes třicet, já věděla, že mi za necelý rok končí s projektem i smlouva, tak jsme se rozhodli, že to zkusíme a případně už nikam nenastoupím (byli jsme tedy dostatečně zajištění).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
19.9.16 10:13

Já poslechla vždy jen srdce, nikdy rozum. Vždy se vyplatilo a nakonec se to ukázalo jako to nejlepší. Přišly věci nečekané, které by rozum nikdy nevymyslel a nenaplánoval :srdce: :srdce: :srdce: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
19.9.16 10:16

Všem moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.9.16 10:18

Já kdybych čekala na smlouvu na dobu neurčitou, tak se nedočkám! Stačilo mi, že má na neurč. manžel a já úspory. A dobře jsem udělala, oni by mi ji nikdy nedali, měla jsem slíbeno prodloužení za rodičovskou, ale jakmile věděli, že jsem těhotná, tak se se mnou rozloučili, nikoho jiného neměli a přesvědčovali mě, ať jdu k nim dělat brigádně tu samou práci, ale za 4 tisíce :roll:
A svatba jako první před dítětem byla pro mě samozřejmost. Nebavilo by mě čekat jak na Godota, jestli se chlap rozhoupe. Jim to po dítěti přijde fakt zbytečné.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.9.16 10:56

Mám to podobně chtěla bych miminko vím že mi spousta holek tady napíše že jsem na miminko mladá a mám čas. Je mi 22 let a příteli bude taky 22let. Máme rodinný baráček který jsme dostali od rodičů. Jenže já bych miminko chtěla hned za to přítel říká že až příští rok. Také chceme i svatbu. Abych došla k věci. Jak teda můžu otěhotnět stačí aby se do mě vystříkal ja dam nohy na pár minut na horu a miminko bude? Asi to takhle nejde u každého že? Ovulaci mám 24.9..děkuji za odpověd a hlavně prosím aby mě tady někdo nebral za uplnou krávu která o tom nic neví

• Citovat
  • Upravit
21311
19.9.16 11:12

Já bych nechtěla dítě za svobodna. Takže svatba a pak teprve nějaké snažení. S práci těžko říct - můžeš na těhotenství čekat dlouho nebo to vyjde hned. Ono i během rodičovské se hodně věci zmeni a bůhví co pak budeš chtít dělat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
19.9.16 14:00

Prosím o anonymku z hodiny 10:56hod, aby již se nevyjadřovala k této diskusi ani se tu na nic neptala. Naše témata jsou podstatně rozdílná. Předem děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí