Dítě diabetik a termály

412
29.6.16 09:11

Dítě diabetik a termály

Dobrý den, prosím o vaše zkušenosti a rady.
Mám syna, v září mu bude 14. Nyní mu zjistli Diabetes 1. stupně. V pondělí máme jít k doktorce naučit se píchat inzulín. Protože jsme to prý chytli v začátku, bude si píchat jen jednou denně.
A teď k jádru věci. cca od 9.7 jsme chtěli jet s rodinou do termálů na Slovensko. Jezdíme tak na 4-5 dní už několik let. A já teď nevím, jestli to stojí za ty nervy, protože bude mít inzulín teprve necelý týden, myslím si totiž, že ho nebudu chtít spustit z očí, aby se v bazénu něco nestalo. Prozatím žádné problémy neměl, přišli jsme na zvýšenou glykemku náhodou a už to jelo. Mám se něčeho bát, nebo to prostě máme zkusit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2292
29.6.16 09:14

Urcite bych jela bez starosti, budete mit sebou glukometr pro kontrolu glykemie takze bych se vubec niceho nebala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
29.6.16 09:23

@katule9 Když já zatím vůbec nevím, jak na ten izulín bude reagovat :( Je to pro mě nové, nikdo u nás v rodině to nemá, tak jsem se s tím nesetkala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
29.6.16 09:27

A máte možnost ten termín posunout? Co na to doktorka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
29.6.16 09:29

To chapu ze jste asi vsichni vystraseny ale neboj, uvidis ze to syn bude zvladat uplne v pohode, navic budete pouceny, dostanete i spoustu materialu, brozurek, hlavni je dodrzovat dietni opatreni a pichat inzulin, a navic jen jednou denne-to je velmi dobre. Urcite budete mit nejake pojisteni a preci jen je to jen Slovensko tam je zdravotni pece stejne dobra jako tady kdyby se neco prihodilo ale bude to o. k.,navic kdyz syn nemel zadne potize a zjistily mu nahodou zvysenou glykemii tak bych se uz vubec niceho nebala :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
29.6.16 09:32

Kdyby mu na to náhodou nepřišli, jeli byste tam?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
29.6.16 09:32

@malinika Termín posunout nemůžeme, spíše zvažujeme, že pojedeme někam jinam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
29.6.16 09:34
@katule9 píše:
To chapu ze jste asi vsichni vystraseny ale neboj, uvidis ze to syn bude zvladat uplne v pohode, navic budete pouceny, dostanete i spoustu materialu, brozurek, hlavni je dodrzovat dietni opatreni a pichat inzulin, a navic jen jednou denne-to je velmi dobre. Urcite budete mit nejake pojisteni a preci jen je to jen Slovensko tam je zdravotni pece stejne dobra jako tady kdyby se neco prihodilo ale bude to o. k.,navic kdyz syn nemel zadne potize a zjistily mu nahodou zvysenou glykemii tak bych se uz vubec niceho nebala :kytka:

My máme dietní opatření už asi 3 týdny i glukometr a měříme. Teď přišly výsledky na protilátky a jsou špatné. Pojištění vždycky vyřizuju, i na Slovensko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412

@omites jeli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374

Určitě s sebou vzít glukometr, několikrát denně měřit a bude to v pořádku :hug: Na dovolenou jeďte, určitě se na ni všichni těšíte a pokud bude mít syn glykémku v normě, tak není důvod se moc omezovat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
29.6.16 09:54

Já bych se zaptala doktorky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
29.6.16 10:35
@leryl píše:
Já bych se zaptala doktorky.

Já se zeptám, jen tam jdeme až v pondělí a jsem toho plná. Není to jediná „jobovka“ za posledních pár dnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
29.6.16 10:36

Díky všem za informace, snad se mi vše podaří do dovolené „ztrávit“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
29.6.16 14:28

Máme taky diabetika od tří let. Jezdíme všude, lítáme, i ty termální lázně. Nevidím v tom žádný problém. Potřebuje dodržovat stravu, píchat inzulín, měřit hodnoty. Je to těžké, ale nic jiného nezbývá než si zvyknout. Časem to zvládne sám, hlavně si o tom něco přečíst, získat informace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
4.7.16 10:31

Jsem tady znovu - zakladatelka. Takže syn si bude píchat bazální inzulín. Teď každý den máme psát doktorce emailem velký profil. Do toho se nám naskytla možnost letět letadlem do Bulharska, odlet teď v neděli 10.7.A já jsem zase na vážkách. Máme jet do těch termálů nebo máme risknout letecky to Bulharsko (nebo něco jiného, každopádně letecky). Doktorka nám řekla, že klidně máme letět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí