Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky, prosim radu - syn 1 rok, atopik, ted se mu na noze udelala vyrážka, vodnate puchyrky. Ma je jen na te jedné noze, jinde po tele nema nic. Ted mel dva dny teplotu okolo 38,6 po odectu. Dnes je bez teplot. Zadny novy potraviny jsme nezavadeli.
EDIT: rostou mu i zuby, ty teploty mohly byt k tomu. V puse ma neco jako vacek nebo aft. Jen jeden, jinak nic.
Co to muze byt? K doktorce jdem v patek, ale asi budem muset driv… Dekuju za rady.
Tak k doktorce pujdeme zitra, ted jsem ji volala, ale dnes ma jen do 10:30, takze pry az zitra ![]()
@sisk pokud to nestihnes, talk be na pohotovost. Nemusi to nic byt, ale take muze.
Já tedy neporadím, rozhodně nejsem člověk, který k doktorům lítá s každou blbostí, ale tohle vypadá tak ošklivě, že bych s tím tedy do zítra rozhodně nečekala, zvlášť u takhle malého dítěte
pokud pediatr už neordinuje, tak bych jela do nejbližší nemocnice!
@sisk píše:
Tak k doktorce pujdeme zitra, ted jsem ji volala, ale dnes ma jen do 10:30, takze pry az zitra
Jeď ještě dnes do nemocnice. Do zítra bych určitě nečekala.
Tak to teda určitě nečekej a jdi hned do nemocnice. To vypadá fakt ošklivě a je to dost masívní.
Holky, ale teplotu nema, neskrabe se, celkove je v pohode, ma to jen na te jedné noze, nijak se to nezhorsuje, nerozlejza… Nevim… Nechci to podcenit, zaroven na nemocnici mi to nepřipadá…
Fakt nevim
nechci strávit pul dne na pohotovosti a odvézt si tekutej pudr. Jakkoliv to zní blbe.
@sisk píše:
Holky, ale teplotu nema, neskrabe se, celkove je v pohode, ma to jen na te jedné noze, nijak se to nezhorsuje, nerozlejza… Nevim… Nechci to podcenit, zaroven na nemocnici mi to nepřipadá…
Fakt nevimnechci strávit pul dne na pohotovosti a odvézt si tekutej pudr. Jakkoliv to zní blbe.
NO jo no, to je těžký. Můžeš si přivézt tekutý pudr a taky to může být nějaká ošklivá infekční záležitost. Zítra ráno to může mít lepší a taky to může mít po celém těle. Psala jsi, že měl dva dny horečky. Za zubů to být sice může, ale ani jedno z mých dětí tedy nikdy ze zubů teploty nemělo, takže k tomu bych se zase až tak neupínala.
Aby sis potom něco nevyčítala…všichni tady máme stejný názor, že kdyby tohle mělo naše dítě, že bychom na nic nečekaly. Tak je to na tobě…jestli tu budeš čekat do večera na to, jestli ti náhodou pět jiných lidí nenapíše, abych neplašila a vyčkala, tak to se v tomhle případě určitě nedočkáš!
Tak jo, jedem.
Ted se vykadil a stolice je zelena, nic zelenyho nemel, takze ![]()
@sisk Dej pak vědět, co říkali doktoři. Já sice neplaším u každé blbosti, ale s tímto bych jela.
Tak je to pry paravirovy exantem. Dostal kortikoidy, zitra k MUDr na kontrolu k vyloučeni infekce.