Je to nachlazení?

65
26.6.16 13:01

Je to nachlazení?

Nemá prosím někdo podobnou zkušenost? Syn 4 roky dostal víc jak před týdnem horečky (přes 38´C). 4 dny se ho držely, pak dostal rýmu, začal kašlat, štěkavě v častých záchvatech, podle lékaře laryngeální kašel. Nasadil mu antitusikum (Robitusin, Aescin). Teploty zmizely, kašel se ale nelepšil. Po 3 dnech bez teplot opět horečky přes 38´C. Za 2 dny opět bez teplot. Kašel občas suchý, občas vlhký. Stěr z krku negativní, prý je to teda nejspíš viroza. Dnes má zase horečku 38,2´C. Kašel je pořád stejný, trvá to takhle už 10 dní. Někdy se kašle se zajíknutím. Co mu mám dávat za léky? Je to vůbec normální, aby se tahkle pořád střídaly teploty? Díky za rady!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2434
26.6.16 14:05

Ahoj, delal mu CRP? Poslech ma cisty? Po takove dobe uz bych byla nervozni. Kdyz u mych deti takhle dlouho teval kasel, dostavilo se obvykle zuzeni prudusek a nasledovaly atb a byl konecne pokoj :roll: Nejsem pro atb pri prvnim zakaslanim, ale takhle dlouhy kasel diteti fakt neprospiva.
Nabehla bych zitra k lekari at ho znovu vysetri. Leky bych snad uz dnes nedavala zadne, aspon takovou mam zkusenost, ze vselijake sirupy a kapkyspis drazdily ke kasli. Obzvlast ty na podporu vykaslavani typu Mucosolvan apod. Jestli ho to jan drazdi tak leda neco na zklidneni, napr Sinecod u nas zabiral, kdyz nemohly kvuli kasli ani spat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
348
26.6.16 15:21

Ahoj, malému bylo rok a půl, když mu začaly kašle, které se po přeléčení vracely. Nakonec jsem s ním loni skončila ve špitálu s akutní bronchitidou. Na jaře se nachladil a opět neutuchající suchý dráždivý kašel. Vyléčili to ATB, ale poslali mně na alergo-imunologii, protože mu vyšly zvýšené markry na alergii. Dostal inhalátory s kortikoidy a po krevních testech vyšla alergie na kočku. Takže za mně kašel nepodceňovat. Před měsícem se opět nachladil. Blbé střídání teplot!!! Takže opět foukám, ale snad brzo vysadím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
26.6.16 20:04

@Katcha CRP nedělali, asi už na něm budu ale trvat. Poslechově byl dobrý. Pořád do něho rvu sirupy, dělám všemožné zábaly proti kašli a nic nezabírá. Podle lékaře je to viroza, ale dnes kašle celý den, spíše už na sucho, občas se při nádechu zajíkne (jakoby hýkne). Ani kapky na suchý kašel nezabírání, nejspíš to bude na přeléčení, jak píšeš, díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
26.6.16 20:07

@babulkaa @babulkaa Děkuju, neutuchající dáždivý kašel, to je ono! Budu muset znovu k lékaři, sice asi budu vypadat jako hysterická matka, ale tohle se opravdu nedá poslouchat!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2434
26.6.16 22:21

Já myslím, že nebudeš vypadat jako hysterická matka, když prostě kašle pořád. A i kdyby, tak co… Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.6.16 15:27

Ahoj holky, potřebuju poradit. Dcera dostala v sobotu nějakou virózu, v neděli teplotu, která trvala až do pondělního rána. Pak už měla jen rýmu a sem tam zakaslala. Dneska už byla vcelku v pohodě, jenom ta rýma a občas kašel a tak jsme se vydali na nakupovat. Jenže venku bylo hrozně horko a když jsme vešli do toho obchodu, tak tam byla zase zima, protože klimatizace byla vážně silná. :zed: Takhle jsme byli asi ve 4 obchodech, v každém asi na 7 min. Vážně jsem ji tam neměla tahat, teď si to hrozně vycitam. :,( Protože měla tu rýmu atd, nemohlo by se jí to zhoršit? Nemohla by z toho mít třeba i zápal plic? Za tyden jedem na dovču, tak nechci, aby byla nemoc. Předem děkuju za rady.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.6.16 19:10

Prosím o radu

• Citovat
  • Upravit
65
30.6.16 21:07

Neboj, snad to bude dobré. Zápalu plic bych se fakt nebála. Počkej 2-3 dny a když se Ti bude zdát horší, skoč si k lékaři. Když jí budeš dávat čaje proti nachlazení nebo proti kašli, nic tím nepokazís.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.6.16 21:12

Děkuju, snad z toho bude jen další nachlazení. Prý ji teď trochu bolí hlava, ale teplotu neměla.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA